По едно на ден, ама еднаш два пати имам дадено утро и вечер мислам матичната ми дозволи бидеќи само тоа му помагаше. Оваа зима незнам колку пати го има фатено пролив, среќа тоа помина засега, уште со мрсуливе да се решиме..
Јас ништо не давам од овие две, само диа стоп пробиотик, многу вода, електролити, пазам на исхраната вирусно е затоа се чисти.
Има ли стомачен вирус во моментот ? Повраќање, пролив, од вечерва и температура, завршивме на инфузии омалаксано детево само сака да лежи. Крај немаат вирусиштава
Што давате за кашлање? Лудило е ова, многу кашлаат, правиме инхалации, чисти се на гради, супер им е КС, ама премногу кашлаат, посебно навечер кога ќе легнат, ужасно, како да се дават, давам и рупафин, и спреј во нос, чистиме нос, ама џабе, не помага, се корнат од кашлање.
Од вчера исти сме, матичната ме советуваше да давам лоратадин некој период, да заздрави и ќе правиме алерго тестови..
А често се со секрет? Син ми е цело време со секрет, периодично ќе се намали но некогаш е обилен и прави проблем со кашлица до повраќање, а може и да се воспали увото..
До 2 години беа многу често, сега скоро цела зима од сеп. не беа болни, ама еве сега да ни наплати за се. Имаме лежено во болница неколку пати, поради пневмонии, бронхити, висока тт, адено... итн.
Овој период на сите ни наплати, и син ми не беше болен од лани од мај, сега глава не можиме да крениме..
Некој да знае дозирање на Алгофрен ? ( Грчки бруфен ) 2 години, 15 кг. @Kallias2 да ми помогнеш околу ова?
Го имам истиот, како наш блок макс е дозата, можеш да видиш на калкулатор онлајн според килажа и старост на детето.
Kolku trae temperaturata od ovoj virus/grip? Maloto nemase vcera cel den, nokjeska krena i sega pak e topol. I pogolemata kreva od petokot vecer. Na lekar noseni se, krvnata slika e ok, leikociti 5 i kaj dvajcata, gradi ok, kaj golemata crveno grlo, no i jas bev taka, se zagrizuvam za temperaturata. I kashlica imaat. Antibiotik ne pijat. Doma site go pominuvame ova.
Луѓе ова е веќе 4ти ден со висока температура. Качува 39.8, па ќе спушти на 38.7 но никако не му поминува. Му давам сируп за температура, кашла и целиот е затнат. Дури има и шлајм. После два дена го однесов кај матичната, вика ништо не е вирус е ќе помине. Направивме крвна слика, се е во ред, само ЦРП е 31.8. Ве молам за совети?? Прв пат се соочувам со ваква настинка.
Колку време ве држел пролив од стомачен вирус? Првпат се соочувам, еден ден беше со повраќање, а е околу два дена со обилен пролив. Ефералган пие (освен инфузиите) ама помага тогаш за тогаш и пак почнува. Ми кажаа да форсирам компир, ориз, двопек, морков, душа ми излезе ништо не сака повеќе од два залака. Има ли крај, утешете ме