Да, за време на грип леукоцитите се ниски. Кај мене на малиот му ги намали на 2.8. Во козле на му дадоа сумамед и покрај ниски леукоцити заради тоа што имаше наод на гради на ренген.
Искуство со moraxella catarrhalis? Цело време е со секрет малиот и подкашлува од што се слева секретот, со антибиотик се третира или локално?
Локално додека не крене тт, така ми е кажано од педијатар Кај нас така помина , капки или маст во нос не памтам точно
Нема температура, само обилен секрет од нос и воспаление на уво имаше. Ми пиша матичната ќе сме третирале со локален антибиотик, ваљда на маст/капки мислеше.
Дете редовно вакцинирано се удри во железо,протече крв исчистив со хидроген и ставив фластер не ми стое длабока рана треба нешто плус?
Погрешка наместо детска паста му ставив од нашата паста за заби. Проба најверојатно ја голтна и почна да плаче. Му дадов вода плачеше и се смири. Има нешто штетно? Се исплашив.
Др Лидија од Ремедика од старата гарда врвен доктор со позно искуство а го фалат и др Старова кај Мавровка ординира...за државно тешко да најдеш за жал сите добри др ординираат приватно
Ве молам за совет. Лечиме стомачен вирус со пролив и повраќање, прима и инфузии на болница поради тоа што многу слабо внесува течности на уста. Денес петти ден. Проверивме мокрача излегоа леукоцити +++, кетони +. Дали ова значи уринарна инфекција, се преплашив, докторката не ми враќа. Дали може да се покачат леукоцити од дехидрација, имате ли искуство? Да напоменам, во инфузијата има и антибиотик лендацин денес 4ти ден.
Луѓе детево ми гори, на 3 ипол саати качува 39. Повраќаше сабајле и уште два пати во тек на денот, скисната е, спие цел ден, кога ќе се напие сируп живнува, матичната вика стомачен. Комбинирам ефералган и блокмакс, ама еве ја нема 4 саати она е веќе 38,5 и ноџињава и се ладни. Како да пролонгирам помеѓу сирупиве? Мислам не смеам алкохол оцет на ладни стапала.
Пиеше ли течности твоето? Не сака да пие ич, ниту да јаде, фала Богу цица ама млекото ми е многу намалено, бевме во фаза на одбивање. Многу мачно....
Ден 6 ти со температура, не качува сега повеќе од 38.4 ама ете ја и мама падна болна стандард. Во четвртокот повторно правевме крвна слика, уредна, црп 1.8. Брисеви чисти. Матичната ми вика имав детенце со 12 дена температура од вирусот. Маж почнува да паничи.... Сте имале искуство така со многу денови температура?