Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.018
    Допаѓања:
    24.199
    Имаше 14 месеци октомври беше тоа, цицаше и моево (уште цица). Па не пиеше многу, само вода малку, плус тоа што цицаше. Ама премногу столици беа, 4 дена дома плус 4 на болница. Само инфузиите што му течеа таму, 8 сати денот, по 4 сати една беше. Мачно мн поминавме, тогаш прооден одвај го држев, на цицка по цел ден беше. Со помин нека ви е. Да не се повтори

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.967
    Допаѓања:
    4.782
    Мојата беше прошли месец така 5-6 и маж ми фати, јас не.

Можно ли е од стомачен 40 да крева, стврно несвојствено ми е. Не јаде, вода и електролити пие. Се зголемува време на кревање од 3 на 5 саати ама пак ми е мн висока, и мириса на сулфур кога ќе прдне, а се нема искакано од вчера.

3. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    440
    Леле почна и да кашла, што е ова сега:(:( повраќање, пролив, температура, сега и кашлица. Каков вирус е овој измешан почнав да паничам ;(

4. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    440
    Сега ве читам, исто сме само што почна со повраќање, па пролив, па температура, па еве шести ден денес кашлица. Дали сте подобри? Што давате ?

5. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.967
    Допаѓања:
    4.782
    Колку време повраќа сите 5 дена? Не ви правеа некои дополнителни испитувања или фецес да испитате?

6. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    440
    Само првиот ден повраќаше само од себе, после тоа имаше гадење, пример од електролитите повраќаше, од смектата, од многу кога форсирав течности на сила, 4-5 пати досега пример еднаш во денот. Проливот е од понеделникот поручекта, ама вчера вечер намали, денес само еднаш е течно какан. Мислев готово, уште инфузии да се рехидрира (има кетони и денес во урина) кога почна да кашла. Брисеви правевме во вторникот чисти беа.

7. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    101
    Дали имате искуство со тримаксазол? Детево е затнато,тече нос, поткашлува док.ни го даде сирупов

8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    9.294
    Toa e dosta jak antibiotik. Ist sostav kako Baktrim porano sto bese. Dali samo za zatnat nos i sto potkasluva vi go dale :^) temp nesto drugi simptomi? Bris napravivte li? Ima li dokazana bakterija? Jas ne bi dala bez dokazana bakterija a togas sigurna sum deka drug antibiotik od antibiogramot bi odbrala doktorkata.

9. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    101
    Нема тт,само симптоми што ги пишав. Пред два месеци имаше бактерија во нос мораксела мислам се викаше без симптоми

10. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.967
    Допаѓања:
    4.782
    Работи ли утре некоја лабораторија? Синлаб ми дава во понеделник дека отвара. Каде можам утре брисеви и кс да правам и брис за стрептокока, во козле имаат или систина :|

11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.536
    Допаѓања:
    9.764
    Козле имаат за КС, брис тек во понеделник им работи лаб. Види Авицена, иако мислам дека никој не работи.

На dromka и Mucika им се допаѓа ова.
  12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    10.335
    Биотек во Ѓорче мислам дека е дежурна во недела, ако ти одговара локација. Јави се утре за секој случај.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  13. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    510
    Немаат во систина, освен ако не добиле во меѓувреме. Има во биотек утре работи во ѓорче и капиштец.

Инаку кажете чаре за ларингит ноќва да ја поминеме. Моментално е на тераса ама па не е толку ладно...

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    163
    Ладилник отворен и дишете или инхалација со кортико и физиолошки раствор.

15. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    510
    Правиме инхалација. Неќе да седи пред фрижидер плаче

16. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    163
    Би требало да биде добро. Оставете прозор или врата од надвор за да дише ладен воздух или проветрување почесто.

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.018
    Допаѓања:
    24.199
    Ако е како напад облечи го и надвор, одма ќе се смири од ладниот воздух. Во неделата ноќта моето имаше напад, од саботата почна да кашла ларингитично, неделата во 3ч ноќта стана и неможеше да диши, отидовме на итна, урбазон му ставија, мораше, плус инхалација со дексазон таму, после др ден кај матичната, рече само Лоратадин да даваме, без инхалација, кашлаше до петок, 5 дена давав Лоратадин, без инхалации помина, освен таа една ноќта и урбазонот на итна.

На јolene, dromka и rikimiki им се допаѓа ова.
  18. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    510
    Кај носиш на итна?
    Кашла моево, прв пат има вака, ја однесов во систина на ургентен вчера ни дадоа инхалации за дома а таму и направија инхалација со адреналин и се потсмири малку. Ама синоќа кога ја легнав се раскашла пак. Нос и тече плус подолго време. А бато па има бактерија во нос се надевам нема и малово да префати недај Боже уште тоа.

19. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    309
    Мајки совет што да правиме веќе не знам, 13 месеци сме, 4ти ден со температура, крева 2 пати во текот на денот и во 5 сабајле последниве два дена. Затка е плус, инхалираме со физиолошки, чистиме нос со сите можни спрејови и со септаназал насабајле и навечер, пие Виранто форте исто сабајле и навечер. Педијатар ми вика рано е за крвна слика чим уште крева, во систина му земаа и брис од нос за ковид, инфлуенца и што друго не знам 5 беа на број тие, на се е негативен.

20. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    546
    Здраво мајки, искуства до кокасаки вирусот? Има осип малата највише кај пеленска регија, на коленцата ,малку на рачинјата и едно две плускавчиња на нозете. Бевме на лекар не ми даде никаква терапија,дури не ми даде ни крвна слика да правиме. Ќе поминело само од себе..
    Колку време трае вирусот ? Како сте го лечеле ?
    Вака весела е нема температура 3ти ден од осипот, само по слабо ми јаде.