1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.891
    Допаѓања:
    152.433
    @mariz ако има на ноџињата, рацете и на уста коксаки може да е, мојата имаше и температура пред да се осипе. Има Т?

На NarCis@ и mariz им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Немаше тт, нема ни сега, апетит онака може малку намален, но си јаде. Не се прошири инаку и незнам дали да ја носам по лекари... да не закачиме нешто таму плус. Што да правам? Вака е весела еве трча игра, колку што имаше и сабајле, толку има..
    @AngelOfArh @M&M @Annath @Alishan30 ?

Кај да ја носам, некаде каде нема периодов гужви...?

Прикачени фајлови:

3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.856
    Допаѓања:
    36.475
    Можеш на клиника на кожно. На дежурен. Секогаш кога сум носела немало гужви.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020
    Кај нас на пример нема гужви летниов период. Можеш кај матичен со најава претходно во врска со исипот и гужвата и ќе ти кажат време кога им е најмалку фреквентно

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Не работи матичната во саб... прееска ми рече во Идадија ама до 17ч работеле. Ке ја носам или Јане или Клиника ако не... мислам да почекам до утре сабајле, ако се прошири тогаш да ја носам :?:

6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.891
    Допаѓања:
    152.433
    Не знам каде да ти кажам за сигурно, кај нема гужви ако пстана осипот само таму вајфа е тоа, и Алишан баш погоре опиша, знам дека ќе ти биде мисла, утре ако не носи ја на дежурен. Систина знае многу гужва да има за викенд на ургентен, ама одсабајле се полабави обично

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Бевме до Клиника, немаше гужва и ептен фини доктори имаше. Убаво ја прегледаа цела, рекоа дека е вирусно нешто, не е сипаници. Има на јазичето и на тоа да прскаме проатфол за да може да јаде. До душа денес океј јадеше. Ако се шири, утре пак да ја носиме.

На Sexybaby86, Alishan30, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.214
    Јас не би чекала, ама ти си знаеш.
    Ајде поминува, ќе се среди. Гушкам!

9. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.242
    Допаѓања:
    2.231
    Majki zdravo.
    Pred nekoe vreme pisav tuka mojata malecka jadese sama so plasticna viluska no podocna vidov deka vrvovite na viluskata I falea znacigi izela zaedno so testeninite zosto prebarav no gi nemase ne gi pluknala,pominaa nekolku dena jas vo kakata ne igi najdov,se zagriziv mnogu bidejki sepak vrvovite se ostri pa da ne nastane nekoj problem?
    Ne mi e smeneta so odnesuvanje,nema vidlivi problemi,ama jas ke poludam,da ja nosam na doktor?
    Dalitreba podolgovreme da gi iskaka sto moze da I bide?

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.736
    Мислам дека немаш причина за грижа, врвовите се многу ситни, нема каде да заглават. Ги има искакано, само немаш забележано.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    здраво мајки!
    син ми има 5 годинки и имаме проблем со хемороиди веќе подолго време. Првиот пат кога приметив стршно се исплашив, внимаваме на исхрана колку што ср може со дете на таа возраст,
    дали некоја мајка има сличен проблем и како понатаму? Дали може да се користи маст

12. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Мислам дека синко има кила на десниот препон досега никогаш не сум забележала предмалку кога мочкаше од десната страна над к*рето ми се виде отечено и го допирав да не речам стегав не го болеше ама мислам како да правеше звук кога стегав, сега повторно го соблеков нема ништо. Се загрижив да го носам сега на матичен ќе може да види или тоа на ехо се гледа? На кој доктор да го носам?

13. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Види на урологија кј Балев, Точко или Медарски, кој ќе се погодит на смена.

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Мајки малата три пати досега има некакви дамки/исцедок на гаќичките. Првиот пат мислев дека е остаток од кака, меѓутоа имаше втор пат пред една недела и денеска пак. Почна во периодот кога пиеше амоксиклав. Што би можело да биде, се загрижив? Дали некоја имала слично искуство?
    Белите гаќички се пред една недела, лилавите денес, од бојата можеби не се гледа убаво ама е темно жолто дури и една точка како црвено(крв) :|

Прикачени фајлови:

15. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Од антибиотикот и е, давај пробиотик, јогурт повеќе.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.214
    Пробиотик пиеше со антибиотикот? Инфекција е веројатно. Носи ја на доктор. Иначе се жали на чешање, печење, да не се чешала па да се разранила и од тоа да и се раскрвавило. Прегледај ја, ако има црвенило инфекција е од антибиотикот. Мене лично ми помага намачкан јогурт или јаболков оцет на влошка, совет од гинеколог нормално, ама не мора да значи дека смееш да го практикуваш. Лукче ставај во јадење повеќе и давај јогурт многу да пие, пробиотик со тоа обавезно, на лекар ваљда и некоја крема ќе ти дадат.

17. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Пиеше пробиотик паралелно со антибиотикот. Нема никакво црвенило, најнормално и изгледа дундето. Неколку пати досега има покажано како да ја чешка ама ништо претерано, по еднаш во денот на неколку дена, ќе се почешка ќе ја проверам нема ништо ќе ја измијам и ништо. Пред една недела имаше на гаќичките и синоќа.

Со д-р се консултирав ми рече промивки со алкагин(дали некоја употребувала) и рече ако треба и брис од надворешни усни. Дали некоја правела таков брис на малечко детенце и каде се прави, по приватниве лаборатории може ли? Треба ли упат?

И јас се сомневам на антибиотикот, тогаш прв пат се случи иако сега поминаа повеќе од 20 дена. Инаку се бањаше и во базен (домашен, чист, со филтер ограничен на неколку луѓе) Можно ли е нешто од тоа да е?:worried:

Што друго би можела да превземам, нешто друго за промивки, дали смеам во водата хиперманган(дали ќе помогне во случајов) или нешто друго? Јогурт и кисело конзумира многу..

Не знам што да правам дали да правиме брис, што да превземам, затоа што треба да одиме и на одмор и не сакам да го оставам детето така да не се искомплицира :|

@BabyT* @AngelOfArh

Последна измена: 26 јули 2019
  18. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Види ако до понеделник пак покаже така закажи за брис. Подобро е да се знае од што е па да се третира. Може да е и од базенот.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ќе ги тагнам и @Annath и @Alishan30 , од медицински аспект да дадат совет ако се во можност.

Јас да сум, брис би направила пред се' друго, за да знам со што си имам работа. Уште денес.
    Хиперманган сум користела за одмивање кај мојава, за габична инфекција на дундето надворешно и многу ни помогна.
    Не верувам дека е нешто сериозно кај малата, ама јас би одма брис, за да знам каква терапија ќе треба.

На Alishan30 и Вереничка им се допаѓа ова.
  20. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Каде се зема брис? Треба ли упат?
    За колку време има резултати?

Инаку сега се сетив, прво бевме на базен, па после пиеше антибиотик па се појави ова.