Пред да поминат 3 дена не ни пробаа да го остават без кислород, мислам дека 4 или 5 дена беше. Не се секирај мајка, ќе помине, треба време, ама ќе помине. Со лесно
Најдоа од што е? Бактериско или вирусно? 3 дена минимум треба зависи колку е зафатено крилото. Ако е бактериска пневмонија треба одма да почне да реагира на антибиотик. Со лесно, да оздраве побрзо
Има , со големиот завршивме во Систина Температура качи дури кога заврши , дијареа немаше само повраќаше
Што праите кога нејќе за жива глава антибиотик? Има воспалено уво , качува од петокот до 39,5 , има стрептокока во нос и дадоа зинат го плука и повраќа нејќе До сега пиела без проблем . Го осеќа во пудинг, вода , сок , млеко , чоколино буквално во се осеќа дека го има
Од вчера почнавме со ларингит, сабајле почна носот и кашлање со шлајм. Чистевме цел ден нос и во 17 часот по препорака на доктор инхалација со вентолин. По 2 часа почнува тешко да дише и да кашла многу. Ја носиме во Систина, ја прегледува Симонода и дава пак вентолин инхалација + боцкање венско со урбазон. Се смири и не пуштија дома. Ако не се смиреше, ќе не задржеа. По дијагноза: опструкции т.е акутен бронхитис. Утре пак инхалација + урбазон по нејзина препорака. Прашањето ми е: дали ова е доволна терапија? Нели во овие случаи даваат антибиотска терапија? Не направи кс да знам од што е предизвикано, беше многу страшно да си го гледам детето во таква состојба и без избезумена да прашам било што.
И ларингит и бронхит поминувале моиве без антибиотик. Големиот право алеригски ларингити и само со инхалации и сируп за алергија поминува. Малово еве минатата недела исто беше со бронхит исто без антибиотик, само со инхалации помина и кај него (и кај него е алерхиски). Се следи општа сосоотојба и евентуално кс. Кај големиот веќе не ни правам кс зошто веќе се научивме. Ама кај моиве општа сосотојба е добра, без тт.
И ние досега така ама сега се исплашив со опструкции и тешко дишење. Од што може да е алергиска реакција?
Многу работи може да се причинител. Моментално полените се актуелни. Дополнително со влажново време и испарување влошуваат реакција. Големиот сред ноќ напади на гушење прави. Порано трчавме на дежурен, сега само пуштам ладна инхалација и на ладен воздух и се смирува. Плус пуштам сируп за алергија. Малово ми правеше пневмонии буквално за пола ден. Испитавме алергии и се утврди на мувла и полен од трева. Сега периодов ќе си тера со сируп за алергија и спреј во нос и наместо пумпица, за сега со инхалации.
Симонида знае што прави, верувај. И урбазон дава во исклучителни ситуации, не на секое дете со бронхит. Син ми го водеше со пневмонија само со инхалации, го излечи. Ви кажа за контрола што да правите?
Neka pomine najbrzo Kolku godini ste sto kazuvaat doktorite I.kako mozelo za kratko vreme da se vlosat tolku rabotite
И ние бевме во Козле со ниска сатурација, за малце ќе завршевме на интензивна, ама се смири со урбазонот и инхалациите, исто мн брзо се влоши се, се одеднаш бидна. Ама и се среди за околу 5 дена се. Жени, ме плаши јачменов на окцето, може ли за нешто друго да се работи и да предизвика некои последици? Ќе го носиме на очно, немам памет ми е страв што може да е, не поминува над 7+ денови е.
Ако го носиш само на клиника одете. На пријатели малиот имаше јачмен, кај се не го однесоа, за на крај онаа познатата Филева да им каже дека има глауком. Глауком води кон слепило. Ни јадеа ни спиеја 2 недели дури не отидоа на клиника. На клиника го гледаа со анестезија, им кажаа дека нема глауком, ништо страшно, си стои јачменчето. И им кажаа дека во ординација глауком не може да се дијагностицира. Така што, внимавајте каде одите, живот им се скрати на луѓево.
Ма се живо ми се мати у глава од јачменов, не знам што да мислам повеќе, исплашена сум само и му го следам секое движење. Дали случајно знаеш колку време му стоеше јачменот на детенцето? Дали му ставаа нешто?