Mojot sin veke 10 dena so dijareja i samo gadenje.Dijarejata denes malku stivna no mu se povrakja.Neznam sto e
И мене така ми помина како дете иако не верувам во такви работи, па дали беше случајност или од тоа незнам Дур сум овде, малово со тт беше од саботата до вторникот, пие Алмацин од понеделникот, тт прекина ама овај шлајм, мрсули, кашлање никако да прекинат, демек чист на гради е, ама ноќиве тешки, мн тешко диши, кратко, грчи како маж, в раце нон стоп бара и вода бара. Др ништо не правиме, инхалација само еднаш со физиолошки успеав. Незнам како да му помогнам, кромид еве секоја вечер ставам.
Kaj nas dijarea ne mnogu iscrpuvacka 2-3 pati na den so mnogu los miris. Bolki i grveci vo stomak nema. Ama e celiot zatnat vo nosot. Temperatura do kaj 38. Na maticen bevme bez terapija samo sprej za nos i probiotik. Veke 5 dena e vaka. Se mislam na orl dali da go nosam ili kade neznam? Nervozen e i kako da ne slusa dobro so usinjata
Ние имавме стомачен вирус со повраќање и диареа еден ден кој помина, но после некој ден почна температура да крева и си викав од вирусот е ништо не и е, е арно таа фати гнојна ангина само хрчеше со носот претходно, сеа многу ми е криво што не ја однесов на лекар побрзо кога почна температура да крева друг пат сум ја носела одма сеа чекав 3 дена за ќотек сум , убаво од мајка ми што не јадев ќотек, таа цело време ми викаше однеси го на лекар грлото и е јас не ма ништо не и ќе и помини.
A jas sto deka go odnesov nisto so simptomatska terapija samo za volja na vistinata temp ne e mnogu visoka ama sepak
Дали го однесе на орл,прати температура ама одма кај мало дете се менува, ево ние не ни имавме нешто висока тем. до 38.5 најмногу одеше весела беше јадеше и си реков вирус е ќе помини ама не било вирус стрептокока било.
Ke go nosam utre nemase Termini za denes. 6,5 godini e. Temperaturata ne odi povisoko od 37,8. No se gleda deka ne odi na dobro. Plus taa zlezdickata kaj vratot mu e potecena
А како одлучуваат кое преку крв кое кожни? на син ми кожни респираторни а се надевав преку крв . За два месеца закажаа за храна. И тоа само по 10 прават.
Здраво, Не знам дали прашањето е за тука ако треба префрлете ме во друга тема. Ќерка ми веќе подолдо време има вакви белки на лицето, од што би можело да е?
Кај ќерка ми еден стар доктор само што ја виде во вратчето под ушите лево и десно и беа потечени и рече крајниците и се воспалени и стварно имаше гнојна ангина а и маж ми заприметил ама појма немал сеа можи за истиве жлезди не правиме муабет иначе ќерка ми има две години и ние не се разбираме многу.
Падна на глава од негова висина, на бетон. Позади кај тилот. Звук како пукање јајце. Одма потече и крв. Течеше може 2-3 мин па се смири. Он заплака малце, после си продолжи како ништо да не било. Вака расположен е, игра, скока. Да одам на доктор, да пратам симптоми, што да правам? За половина час легнува да спие, на косата сеуште има засирена крв. Можам ли да го измијам со вода??
Моето падна така еднаш од негова висина и живот ми скрати, исто како да пукна само на ламинат беше. Ако заплакал одма и не повратил не би требало да има проблем, сепак прати да не помодри позади уши и околу очи, да не стане летаргичен, да не повраќа, може да почекаш ако можеш да го одложиш спиењето малце, да го пратиш уште саат време. Забрши крвта, види да не има расечено нешто или гребнатинка. Мислам дека за висина дупла од нивната треба да се носи одма на лекар. Ама не е на одмет да пратиш. Моето до сега ни јас не знам колку пати падна на глава и колку пати одеше со џумки.
Денес не пуштија ама треба уште 5 дена да правиме инхалации. Уште има секрет и уште е со шлајм. Се надевам ќе помине. Некој со искуство со болница, дали сте испуштени скорз без кашлица и шлајм? Фала што прашуваш
Кај моето одлучија преку крв зошто беше под терапија и таа влијае ма резултатот ако се прави на кожа. Кога се гледа преку крв не прави разлика, покажува алергии.
Фала,а дали имаше некои негативни ефекти? Докторката ми спомна за промена во расположение,агресивност,депресија,ноќни кошмари,болка и боцкање во нозе раце.Тоа многу ме плаши
Не знам одговор,ама бебе од 3ипол месеци ми ги има. Имаше 2 и едното се исуши и го снема само,сега и стои уште едното..
Маж ми и дал 2 пати вентолин(сабајле и сега вечерва, на 12часа) во инхалација и кортаир повеќе од што треба. 2мл вентолин и цел кортаир. Ми се слоши, се препотив 100 пати. Колку е опасно??? Кај имам стресови уште од хоспитализација, уште ова ми фалеше сега.