Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.464
    Ова е алергија на пеницилин, не давај повеќе нека му сменат терапија.

2. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    1.988
    Мојот вака се има осипано два пати после 3-4 дена температура од вирус (не пиеше антибиотик). Прво на стомак се осипа, па на раце и лице, па нозе. Неколку дена беше осипан, му помина само од себе.
    Ама секако консултирај матичен затоа што може и реакција на антибиотикот да биде.

3. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    809
    Температура 38.5 од вчера, уредно се симнува со чепче и се крева пак на 4-5 саати, мрсули стандард (со месеци), една потечна и многу смрдлива столица вчера. Не повраќа, ама и не јаде ништо цел ден, 2 цицања и 3 бисквити изеде. Можно е да е стомачен? Дали да трчам на лекар на матичната и заврши смена

4. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    297
    Малата и пред да се разболи сега со стомачниот имаше подочњаци, малку сум уплашена по тоа што прочитав на интернет дека можело да има проблеми со бубрезите, вчера и провериа урина во ред си е, е сега сакам да и направам ехо на бубрези па ако може некоја мајка ако знае да ми каже каде прават најдобро ехо, ние сме од Охрид ама тука нема кој да ја види

5. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    769
    Мојава од секогаш има подочњаци исто и јас сум од Охрид сега ме замисли, имам прашано повеќе доктори и сите ми викаат дека таква и е кожата светло лице има и се познавало повеќе имам заприметено некогаш повеќе се познаваат некогаш помалку мене никој не ми рекол урина да испитам.

На Mumoftwo30 и Aledarkali им се допаѓа ова.
  6. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    297
    Не знам да ти кажам јас кога прочитав на интернет пишуват дека може да е проблем со бубрезите, денеска бевме на контрола за стомачниот го прашав докторот ми вика нормално е дехидрирана беше и изморена е од вирусот, ама јас му викам и здрава има подочњаци вика не е ништо,иначе урина вчера и испитаа ради дехидрираност примаше инфузија

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.535
    Допаѓања:
    9.756
    Син ми има подочњаци од кога е роден мислам дека :rofl:
    Едно време му беше слаб хемоглобонот и железото, па ај мислевме ради тоа, ама сега еве веќе неколку години има супер крвна слика, ама подочњаците си стојат, секогаш си ги има, од што е премногу бел, ептен до израз доаѓаат.
    Јас му имам се проверено, ехо на стомаче, ехо на срце, мокрача сто пати, се било во ред. Не се секирајте ич за подочњаците, и не читајте гугл.

На Aledarkali и ija им се допаѓа ова.
  8. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    297
    Јас се секирам затоа што малата немаше подочњаци да и беа од кога се роди не се секирав,хемоглобинот и е 133 не е слабокрвна, ќе одам да и се направи едно ехо иначе нема да сум мирна

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    297
    Screenshot_20250410_150241_com.android.gallery3d.jpg сега спие па ја сликав, вака и се под очите темни

10. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.464
    Тоа шо видов најчесто шо се предизвикува вака подочњаци со темни кругови може да биде алергија, воспалени синуси, намалување на железото, зголемени крајници и некои паразитски инфекции.
    Ако ти е од помош видете и овие работи да не се.
    Исто така и дехидрација како и недоволен сон.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.979
    Допаѓања:
    25.515
    @ija девојките мои се многу светли на кожа и буквално вени им се познаваат. Имаат и двете подочњаци, но видно помалце има големата од кога ги извади крајниците. Тогаш и беа ептен изразени и целото беше како испиено. Ист случај сум била и јас, подочњаци до долу пред Оп на крајници. И сега има, тоа го препишувам на тоа оти се бледи. Малото има исто малце зголемени крајници ама не до тој степен за да мора да се вадат иако мислам дека ќе биде за некоја година. Така да, ако имаат зголемени крајници можно е и до нив да се подочњаците.

На ija и Aledarkali им се допаѓа ова.
  12. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    297
    За спиење не верувам да е до тоа преспиват денски, навечер максимум до 10 часот седит и си легнуват, за алергија до сега два пати ми има ларингит фатено,крајници нема отечено, хемоглобинот завчера и беше 133 не верувам на ваков хемогловин да е ниско железото,прво ќе и направам ехо на бубрези некако тоа најмногу ме плашит па после другите работи фала на одговорот

13. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    297
    Немат зголеми крајници никогаш не ни имала проблем со крајници ова со подочњациве е од скоро и ајде не давав на важност и по некое време си реков да прочитам на интернет и толку од ко прочитав сега само на тоа мислам

14. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    769
    Јас ако почнам
    И мојава е целата бледа и жолта на лице ама таква и е бојата на кожата исто и вени и се познаваат, а кој треба да ми каже дека има големи крајници до сеа кај матична сум ја носела, кај замената, кај приватен доктор, во Охридска Болница дури еднаш ко беше мала и Струга на болница бевме и никој не ми има спомнато за крајници.

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.869
    Допаѓања:
    45.035
    Не мора да значи, моето после вирус се испа вака еднаш кога пиеше Амоксиклав, ама тогаш уште неколку пати пиел и не исфрли. Некогаш е реакција после тт.

16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.869
    Допаѓања:
    45.035
    Не си прај филмови, и моето е со темни подочњаци кога е болно, после болест, неспиење,мака.
    Моето е со болест на бубрези ама нема нормално темни цело време.
    Инаку моето го следи др Дафинка од ремедика.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.979
    Допаѓања:
    25.515
    Па дете со крајници големи обично го познаваат само што ќе го видат, без уста да отвори. Претежно се ситни и слаби со подочњаци, не креваат многу на тежина. Мојата немаше проблем со често воспалени крајници али хрчеше во спиење, со прекин на дишењето по неколку секудни, здивот и мирисаше наутро. Матична ни кажа дека и се големи, ни даде упат за Орл и таму одма се потврди и добивме термин за операција

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.979
    Допаѓања:
    25.515
    Вчера бевме на доктор оти подкашлува и има мрсули ама рече др ништо не и е настинка, чиста плуќа, уши, грло.
    На меше имаше едно брумче ама мислев од памперсот дека е мешто и не го ни спомнав. Денес стана и има повеќе.. на што ви личат?

Прикачени фајлови:

19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.674
    Dali konjuktivit moze da bide prosleden so temperatura? I zarem tolku e prenosliv? Imase golemata, sega sme jas i pomaloto, no ono of nokjeska kacuva i temperatura.

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.979
    Допаѓања:
    25.515
    Да многу е заразен и најдобро е да не се меша 4-5 дена во градинка/школо со деца.