Јас брис одма би направила, без да чекам, ова е обоено. Мене и на синко Амоксиклав не ни одговара, синко е со страшни дијареи и повраќање, јас сум со кандида отровна. Јас би однела кај матичен гинеколог на совет, он најубаво ќе каже, ќе земе брис, ќе однесеш во лабораторија и ќе знаеш. Ако е чист базенот, и со филтер и со се, може да јави реакција.
Не сме правеле никогаш, не знам. Јави се во Авицена прашај, за таму не треба упат дека приватно нели, а можеби можат и дома да дојдат. Или консултирај се со матичната.
Какви витамини сте давале за имунитет? Сакав да земам нешто за на одмор секако ама сега поради ова уште одма би земала.
Брис обавезно, гинекологот твој најдобро да и земе.со упат од матичен можеш за брис. Хиперманган за промивки не е штетно
Ми личи на алергија, можеби од солта, сонцето. И мене вчера ми се појави. Вит Ц да и дадеш и нешто за алергија
Најубаво педијатар да земе брис и ти да однесеш во Авицена. А ако сакаш сама да земеш, мислам дека само во Авицена Тафталиџе ќе го примат. Доколку се решиш сама да ѝ земеш, прво измиј ја само со вода. После измиј ги темелно рацете и стави антибактериски гел. Внимателно со стапчето ќе поминеш на вулвата, околу отворот и малите уснички. Нема да ја боли, ама може да плаче и да ѝ биде стресно. Затоа ти препорачувам барем првиот пат да ја однесеш на педијатар и да видиш како треба да се земе брис.
Мајки малава вчера си го свитка незгодно ножето и се јави мал оток и по малку накривнува. Оди трча,не плачи,ама уште накривнува.
Да не седела и многу на сонце? Малава така малку ми изгоре викендов, под очите е исто вака ама пак ме буни дека на твоево и капаците и се црвени.
Алергија на сонце излезе. Не седи многу, од 12 до16-17 не сме на плажа. Сега е подобра. И даде докторот маст, носи наочари во вода...
Мојава исто пред некоја недела, падна и го свитка ноџето. Немаше оток, ама накривуваше тој ден и другиот. После тоа веќе не, ко ништо да не било. Исто одеше, трчаше без проблем тие два дена додека кривеше. Штом не плаче, не би требало да е сериозно. Ако недај боже е нешто, нема да може ни да стапне.
Majki bevme na doktor no sakam da mi kaze nekoja ako znae. Mali ima gabicna infekcija na usta ni prepisaa gel daktarin da ja koristime nedela dve. Za kolku vreme bi imalo podobruvanje ako ima nekoja sto veke pominala niz slicno?
Мајки синчево нит мрсули има, нит некои други симптоми.. а од вчера многу чудно се закашлува. Силен звук му грми од плуќа, суво ептен и тоа е еднаш на 3,4 саати (особено навечер)... од што може вака? Ке го носам после до лекар како и да е...
На мојава секој вирус и е само со кашлица неколку дена,па почнува темп.течење нос. Ма да немора да значи.
Еј да ти кажам изгледа од климата. Дома не приметив кога кашла, ама на гости бевме вечерта и таму се растури од кашлање, а беше укл клима. Носето е океј ама кашлањето страшно звучи, а на одмор одиме за 2 дена.. морам да го однесам да го видат, а од др страна ми е да не закачиме нешто, а одиме за Турција со авион...