Golemata ne bese dva dena vo shlolo, mi dadoa kapki. Sega e ok ona pu pu. No sto da prezemam za maloto? Temperatura e normalna za konjuktivit?
Не не сме биле.. они ни двете не одат градинка, а со другарчињата што се дружат колку што знам немаат. Кои се симпомите обично? Они и двете се вакцинирани
Личи на варичела. Ама сепак само доктор може да ти потврди . Следи дали ќе се појават уште и мачкај ги со пудра.
[мислам дека ќе биде за некоја година. Така да, ако имаат Малото има исто малце зголемени крајници ама не до тој степен за да мора да се вадат иако мислам дека ќе биде за некоја година. Така да, ако имаат зголемени крајници можно е и до нив да се подочњаците.[/ Многу се добри во ремедика таму нас ни го открија отворениот дуктус, тука во охрид 100 пати беше наслушана никој не слушна дека има проблем малата, со помин да е дајбоже да оздрави и да биде се во ред ❤️знам како е кога малата имаше проблем со срцето ама се среди
За вирус не даваат антибиотици, исто вака се исфрли моето два пати, првиот пат мислев да не е од температурата, но кога се напи пеницилински лек повторно одма се исфрли..Не можеме пеницилин да земаме и сега со другите лекарства нема проблем.
Доктор ни рече дека личи на варичела. Може да излегуваат надвор ама да не се во затворена просторија со други луѓе посебно трудници. Ни дадоја две пудри да мачкаат, е сега не прашав дали може да кренат тт? И дали во следниве 7-10 ден нон стоп ќе излегуваат нови или? За сега се само тие што им беа и сабајлето. На лице немаат
Значи за вирус пиеше антибиотик, воспалени уши имаше, после сирупот исфрли, следно воспалување уши не пиеше антибиотик, пак исфрли од после неколку дена висока тт. Сакам да кажам дека не мора од ант да е.
Немам искуство кај дете, од мое искуство во коса имав многу. Тт јас немав ама се крева, не дека не. Види повеќе во темата за сипаници, повеќе искуство има пишано таму. Инаку излегуваат повеќе денови со ред. Кај ќерка во група рекоа минимум 2 недели да не се враќа дете во градинка.
Надвор изнесување на тераса или двор. Секако ќе ги чеша па нема да може да шетате. Јас моите ги туширав по неколку пати на ден да им олесни. Само со вода, и без триење со крпа, само со тапкање. Температура кренаа само еднаш, пред да им излезе и тоа 37,5. Не повеќе. Многу е важно да се одржи хигиена на високо ниво, бидејќи може да се направи инфекција, така ми кажаа. Ќе им помине за десет дена на двете и ќе шетате. Исфрлањето трае. 4-5 ден, потоа почнуваат да се сушат.
Ако се вакцинирани може и само со тоа да поминат. Обично е температура па исфрлање, така што не би требало да качат. Син ми имаше 1 ден 37.5 па се исфрли и толку од температура. Не е вакциниран за варичела.
Не знам мене ми е се ова чудно оти нови немаат, ништо не ги чеша. Или тоа постепено оти со исфрлување? Јас очекувам одма да се секаде...
Да прашам за повраќање после дадена терапија, колку време треба на антибиотикот да се апсорбира во телото? Во 18 ч ја напив амоксиклав, на 12 саати треба, во 18 и 30 поврати ама само шлајмче поголема количина. Сирупот е бел, густ, немаше бела боја.. не знам дали да продолжам во 6 сабајле како да се напила оваа доза. После заспа и не ја напив повторно. Се мислам дали да ја напијам сега па во 11 сабајле или апсорбиран бил сирупот.
Мислам дека е апсорбиран. И да не е, не можеш 100% да си сигурна, така да продолжи утре. Поголема штета е, два пати ако дадеш,од колку да прескокнеш.
Ќерка ми пред 3 недели имаше гнојна ангина примаше оспен терапија 10 дена и сега пак има гнојна ангина, бевме на болница во Струга и ја боцнаа со хиконцил и урбазон од после ми текна дека овде е пишувано дека е штетно урбазон сеа криво ми е а тоа е сега враќање нема назад, прашањето ми е зошто и дадоа урбазон за да и помини побрзо гнојот бар да има ефект ако е за тоа.
Не се секирај, не е тоа толку штетно. Од еднаш нема штета, не е добро при секое покачување на температурата да се прима урбазон. Тоа е кортико имуносупресив, намалува воспаление и тоа како ќе помогне кај ангина. Во краток рок од да повтори ангина, најмал проблем е урбазонот. Со лесно и брзо да помине.