Кај син ми ден и пол само повраќање потоа два дена температура , но се оправаше недела дена ( дехидриран со инфузии ) Со помин
@thinkerbell да , да пнеумоние. Матичната не ни дава вакви комбинации, преполна е зелен секрет и затната , искрено не сме тука празников и се мислам дали да прскам за секој случај. До пред нема ни недела беше со висока темперартура и воспалено уво и амоксиклав.
Пијаше оспен 10 дена не и помина сега четири дена венски атб панцеф и уште три дена сируп панцеф треба да пија. Иначе ние од стомачниот вирус ја добивме гнојната ангина, вирусот беше со повраќање и пролив два дена ама после си ја добивме ангината и сега не мојме да ја излечиме.
Виранто колку често може да се дава? Прошли месец и давав 7 дена, сега од денес пак ми има знаци на настин, а и јас исто па реков пак да и дадам.
Ние 7 дена тераме со таа комбинација, најверојатно мораксела беше (брисеви чисти искочија) ама брат и имаше мораксела. 12 дена со жолтеникав секрет обилен и на време фатено воспалено уво, па среќна сум што не пиеше антибиотик, се среди со капките.
А како го фаваш вирантото, првите симптоми, прв ден и после? Или онака превентивно. (Извини на прашање) Ама јас можеби каснам кога го давам, пак се разболуваат и прекинувам
Одма кога почнува носето да и тече, кива и очите светнати почнувам. Е сега не на секои мрсули давам, ама сега па плус и јас сум настината.
Мајки, сега при бришење кај ќерка приметив дека и е малце зацрвенато газето и има како бели точки. Е сега, она има сипаници мада не е исфрлана цела, па не знам дали од сипаниците е нешто или друго?
Така излезе и кај нас. Еве нема веќе температура. Ама го затера ептен за грев. Адено, коксаки, па стомачен... во неполн месец. Ќе треба изгледа пауза од градинка..
Здраво мајки на син ми поради црвено грло,тт и покачени леукоцити му препишаа антибиотик. Денес 3ти ден ни е ама он пред 2 дена почна да кашла вака еднаш исто пиеше атб поради гнојна ангина па на 7ми ден почна да кашла и ни продолжија уште 3 дена а на 10ти ден веќе имаше спуштено на гради па го однесовме во Козле и ни дадоа нова терапија. Да го носам во Козле? Знам пие терапија ама некако не сум мирна.. Иначе 2 ипол години има.
Колку му се леукоцитите? Прашувам зошто сношти не оставија на одделение, леукоцитите му беа 33000, а црп 30. Доктор рече му биле воспалени жлезди на вратот. Прашав ова е вирус или бактерија, ми рече не можам да ти кажам. Еднаш крена 38,5, се напи сируп и поврати. Му исклучија венски антибиотик. Ама од сабајле е со пролив. Па затоа се мислам дали е само вирус, а тие му даваат антибиотик Совет @Alishan30 @Annath
Процентот на лимфоцити, гранулоцити и количината нивна е исто битна за дијагноза. Само покачени леукоцити не значи ништо. ЦРП може и кај вирус да биде високо, кај ковид и грип е високо на пример, оди и до 200 и повеќе. Исто, важна е и општата состојба, како детето се чувствува. Нека си прима терапија кога веќе е почнато, јас не би прекинувала.