Пред три дена кај мојата избија сипаници. Претпоставив дека се тоа , бидејќи имаат во градинка. Одма почнав со поксклин и потоа течна пудра со анестезин.(прочитав твое старо мислење фала за советот @Mother of 2boys ) . Не знам дали е до тоа што одма почнав да мачкам па ги фатив на почеток. Мачкам по 3 пати на ден и постојано и менувам нови алишта. Сега чудно ми е што не се наполнија воопшто со вода, дури почнаа да се намалуваат речиси неприметливи да стануваат на некои места. А денес трет ден е. Не е некако брзо тоа? На доктор ми рекоа дека на прв поглед се варичела. Ама ќере нема никаков симптом дури и не се ни чеша само тогаш кога ја соблекувам да ја мачкам. Spoiler: Слика
Супер сте. Колку порано се мачкаат побрзо се сушат. Кај нас беше такво искуството. Можеш да ја тушираш само со вода и на крај да ја полиеш со хиперманган за дезинфекција е. Пената нека ти стои во фрижидер да биде ладна.
Да во фрижидер ми стојат. Овие слики што ти ги пратив тука се најголеми да речам, на другите места веќе скоро повлечени се сипаниците. Дури не се ни познаваат. Тоа ме чуди што некако многу брзо е.
Големиот беше така. Даваше да го мачкам и стоеше мирен. Навечер ако го чешаше се будеше и бараше да го туширам. Малото 11 месеци не стоеше мирен за мачкање и му пораснаа големи. Ама и многу се исфрла. Премногу. Беше грозно да го допреш со раце. Срце ме боли кога ќе се сетам каков беше. Само после тоа многу им паѓа имунитет и се разболуваа многу често. Форсирам повеќе овошје и зеленчук и почести прошетки.
Добровечер.Ќерка ми од саботата се жали на болки во стомакот, и тоа обично навечер се буди од сон со вриштење.Со покачена температура која стига и до 38,5.Со парацетамол веднаш спушта.Од денес е подобра, ама решивме да ја однесеме до Козле.На преглед немаше ништо загрижувачко, урина исто добра, но црп многу високо, 110, со леукоцити 17.Многу сум загрижена, помислувам на се и сешто.Дали некој имал такво искуство, со болка во стомак и високо црп? Што би можело да биде? Ни дадоа Трицеф и во случај на силна болка да се јавиме на детска хирургија.
Здраво, на детево почна да му солзи едното окце и како повеќе гурелки да му се прават, може да е конјуктивитис со кои капки третирате?? Дали може со физиолошки или да го однесам за некои други да му препишат, дали само ќе си помине од себе??
Со тобрекс капки, не со тобрадекс, вториве се со кортико, нас матичната тобрекс ни даваше, види ако не му помага физиолошки почни со тобрекс капки.
Урина или уринокултура испитавте? Дали има некој вирус или што е со висока тт,суво кашлање и болка во грло. На к.с црп е покачено и даде алмацин ама тт не се спушта сосема 37 држи некој пола саат со сирупот и пак качува. Ноќеска дури и бладаше се исплашив многу..
Ние сме 14м и од понеделникот до четвртокот беше со температура цело време (симнуваше само до 37.4-5, качи еден ден и 39.7). Кашлање, затнат и растечен нос, црвено грло, брисеви чисти, црп 120 и нешто. Еден ден беше на алмацин па се префрливме на Панцеф. Исто бладаше во спиење и забрзано дишеше се преплашивме и ние.
Мајки, едно прашање..малиот ми е со зарипнат глас ептен му се фати..дур да идеме утре кај матичната што можам да дадам..дали може инхалација со физиолошки или не..вака не кашла ама фатен му е гласот..благодарам
Да, инхалација со физиолошки на своја рака можеш и ладни напитоци. Утре кај матичен на преглед,ќе ви даде и лекарства за и инхалација. Ако е вирусно брзо ќе помине.
Дали секрет, кашлица (поретко) и малце засипнат глас може да се симптоми на алергија? Веќе цел месец е вака, брисеви на два пати правевме чисти се, а секрет има уште… до пред две недели и воспалено уво имаше ама со капки се среди.
Здраво.дали некој има искуство со флуксотиде пумпица?обочки ми рече за син ми како заштита да користи од септември до мај додека да напуни 6-7 години.а ова е прв пат да спушта на плуќа,он има проблеми со носот најмногу...
Јас со поголемиот од како е на фликсотиде е даалеку подобар. Опструкции ни правеше нас и бронхити и тоа често. Колкав е?
Има 3 ипол години.ова е прв пат да спушти.има он повеќе проблеми со носот.затоа некако ми изгледа ова како премногу јака терапија...
Побарајте и второ мислење, нас два пулмолози ни рекоа дека треба да прима фликсотиде. Алергиски му се па сега е и на терапија за алергии. Ќе надминат се, работата е додека да пораснат да немаат тешки пневмонии да не дојде до недај боже оштетување на белодробјето, да не заглавуваат во болница на секое со антибиотици.
Првиот пат имав наусовит јуниор ама не делуваше баш, па ко напрај 3 години травелине земав апче, четвртинка или третина и давав во зависност од должината на патот. До Грција на одмор немаше повеќе повраќање.
@Mucika вие ли правевте пнеумослајд после долготрајна кашлица? Што цена е и дали има резултати ист ден?