Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    24.365
    Со помин :(

Малово има тт од четвртокот, со тоа што првиот ден не крена 12 часа, потоа креваше на 9ч, денес од сабајле од 5ч до 18ч немаше па сега еве пак крена во 3ч. Бевме на доктор рече нема ништо, мрсули течат како чешма, денес малку се задебелија, не правевме крвна слика, таман си велем нема поќе да крева ќе крени, а успат и кашла ама не често. Да не поминал некој слично. Оди в градинка да напоменам.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    1.585
    Ве задржаа?

3. Анас9528

Анас9528 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    10
    Zdravo sin mi ima 5 godini i pravevme krvna slika ima namaleni Trombociti i ALP drugoro e vo red. Sto znaci toa dali nekoj se ima sretnato so vakvi rezultati sto bi znacelo ovaa namaluvanje?

4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.133
    Допаѓања:
    40.498
    Друг пат ако имате проблем пробај со смокван сируп. Тој е на природна база. Јас го пиев во бременост кога имав мака иако е детски сируп.

За жал. Два пати доаѓаме и третиот не задржаа. Јас додуша спремна си дојдов зошто секако ќе инсистирав да не задржат

5. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.408
    Со помин нека е,брзо оздравување:hug:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    8.422
    Го нема повеќе тој сируп. Ми рекоа не се произведувал.

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.133
    Допаѓања:
    40.498
    Еве има овде

https://viafarm.mk/p/5181/smokvan-sirup-150ml

8. Barbie 12

Barbie 12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    26
    Здраво мајки , бебето има 13 месеци . Денеска цел ден беше супер бевме на прослава си играше и се . Кога дојдовме дома почна да вриска од болка и да се грчи цел и ми поврати еднаш почна да омалаксува , да се препотува и да бледее и тргнавме да го носиме до болница. Додека го носевме заспа 5 минути и кога се разбуди друго бебе се беше океј. Се вративме дома си јадеше си игра пиеше вода му се врати бојата . Дали ви се има десено вака и од што може вака наеднаш да му се деси и да трае само 5 минути.

9. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    5.498
    Да не се прејало?

10. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    840
    Наеднаш многу и солзи едното око, само капат солзите, мислев дека е привремено ама после дремка продолжи. Што да правам дали е за лекар ова? 20 месеци има

11. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    Мајки помош ќе полудам. Пред 3 недели приметив навечер малата почна многу да хрчи беше нешто малце само настината носето и течеше. Ја гледам десниот крајник огромен отечен а левиот ништо нема. Ја однесов на педијатар и земаа крв ама од прстето рече нема ништо на крвната слика. Во Германија живеам и многу не се замараат да објаснат све им е овде ок. Напраив термин на Оториноларинголог. Бевме ја виде се зачуди дека нема ништо на крвната слика, ја виде на ехо. Почна да ми кажува демек у 70% случаи било се у ред. Ја се возмемирив ептен и коа ме виде таква ништо не ми кажа друго. Контрола за 3 месеци ако е истата ситуација тогаш на болница за други испитувања. Го убив од прашања само дипломатски ми одговараше. Не сум застаната од плачење само читам на Гугл. Таму се знае само најлошата дијагноза ја дава. Неможам да функционирам 3 месеци како ќе издржам. Имала ли некоја со слично искуство отечен само еден крајник без симптоми?

12. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Здраво мајки. Малиот во четвртокот температура мала 37,5 петокот поврати вечерата температура до 37.8.. еве до денес некоја температура 37.5 37.8 на сабајле на вечер, денес пролив и растечен нос. Поминаа денови уште не поминува, секој ден е со температура, не ми е однесен на лекар не е некоја висока темп, намален апетит ништо не сака да јаде.
    Дали да го носам утре на преглед или ќе помине само од себе.

13. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    222
    На своја рака можеш да чистиш очиња со стерилна газа и физиолошки. Ако продолжи и почне да лачи жолт секрет можно е да е коњуктивит, за тоа се оди на педијатар па најчесто даваат капки.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    15.446
    Мајки ми треба ортопед за дете од 13 год.препорачајте може и приватно бидејќи со термин нема никаде а не ми е за чекање ич....

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    10.161
    Како сте?
    Дали на алергиски тестови има покажано алергија на нешто? Кај нас секој а опструкција завршува во болница, со урбазони и милион инхалации, 4 пати тестови за алергија негативни, докторите сметаат дека е мал и не покажува, ама дека има алергија 100% се сигурни, 4 години е и моментално прскаме насонекс спреј во нос, за сега е добар, пие Д и Ц витамини. Кај вас како е?

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.950
    Орто Плус Пед во Дебар Маало, ако ти е за Скопје. Јас закажав релативно брзо, од минатата недела за утре. Е не знам колку е преглед, ама 2000 сигурно, може и повеќе.

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    15.732
    И јас ти препорачувам Орто плус ,види и на нивната веб страна ortoped.mk можеш да си закажеш онлајн се гледа кога има термин,види кај др Ласко јас таму ја носам ќерка ми 10 години е.

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.133
    Допаѓања:
    40.498
    Да кај него покажа алергија на мешавина од мувли, полен на трева и полен коров. Не се јаки според тестовите, ама очигледно на пад на имунитет и вируси се влошува многу и прави наод. Најверојатно ќе не испишат со пумпица флексотиде за сега па ќе видиме за понатаму

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. July20

July20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site,
    Sin mi ima 1 ipol godina, denes na kozno mu dadoa dijagnoza alopecia areata. Dali nekoj ima vakvo iskustvo?
    Dali se leci, dali e povtorliva i dali e zarazna za site okolu nego?

20. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    1.558
    Imam prijatelka cija kerka se soici so alopecija na 5 godisna vozrast. Alopecijata najcesto e rezultat na avtoimuna bolest, no moze da nastane i poradi pretrpen stres i razni okolnosti. Ne e zarazna za tie okolu. Dali se leci? Se leci, no lekuvanjeto moze da trae dolgo. Dali ke se povtori? Toa nikoj nemoze da garantira. Bitno e da se otkrie pricinata za sostojbata i da se raboti ponatamu na prevencija. Najdete dobar doktor koj ke ve vodi, i se nadevam ke ima dobar ishod :)