Додека чекаш за прегледи и мислења ,мачкај те лук.Едно чешње пресецено на пола , се трие зафатеното место,повеке пати на ден .Гарантирано помага .
Мајки здраво. Незнаев каде да го поставам прашањето, па ајде тука. Детето ми е 3 ипол години, пред 12 дена ја примивме мрп вакцината. На 7миот ден имаше малку темепратура и толку. Прашањето ми е друго, пред 3 дена приметивме топче како гравче кај препонот долу. Значи баш кај што стојат гаќичките. Утрето веднаш се јавивме на матичната за да не прими и да го види и да ни каже што понатаму. Ама таа само рече тоа е сигурно лимфна жлезда и не го пипјате, за 2 недели би требало да се повлече. Да напоменам не сум во Мк, ама за две недели некаде си одиме дома. Мене ми е страв незнам што може да биде, дали некоја мајка се има со нешто слично соочено? Дали може нешто од вакцината да е? Ќе ставам слика. Спојлер
Здраво мајки на син ми му дијагностицираа фисура денес на детска хирургија и многу болки има .. Почнавме веднаш со парафинско и антролин. Дали некоја мајка се соочила со ваков проблем? Ми е грев да го гледам не знам како да му олеснам
Убаво ти кажале. Ќе се повлече. Вака жлезди потекуваат од секаква реакција, дали болест, дали вакцина, сеедно. Ако се зголемува ќе одите пак, ама тоа е премногу ретко. Обично спонтано се повлекува за некоја недела.