Носи го обавезно, не е зезање ипак. Ама мислам е иритирано грлото од воздухот. Мене луда ме правеа во градинка дека дома не пуштаме клима, како сме живееле без клима, викам имаме ама не ја пуштаме, оти во градинка па ја претеруваа.
Од климата. Еве и јас сум истата дома. Страшно ми смета. Подобро носи го на доктор, да не се искомплицира.
Nie pa bez klima ne mozeme. Sekako ja pustam na 25( ne e jako toa), nagore ja stavam kolku da osvezuva. Nokjeska okolu 4 I pol isto ja pustam, ama nie vo druga soba sme i poubavo se spie,inaku pekolno e.
Кај синко така последниот пат беше ларингит. Исто немаше никаков друг симптом освен лошата кашлица. Кс мирна, црп мирно, поминавме само со сируп за алергија.
Ќерка ми ноќеска наеднаш почна да плаче во сон, одвај ја смирив. После спиеше мирно, ама еве сега почна да и тече носето, тт нема моментално, ама ми е страв да не качи. Што да дадам нешто? Претходниот пат кога и чистев нос, многу плачеше, ич не дава. Не ми се носи на лекар, таа матичната одма ќе ни даде антибиотик.
Колку има? Годинки? Ацц мислам под 2 не го даваат. Само ако се процени дека е подобро да се даде отколку не, ама на своја рака, што знам... Јас не сум давала а моето кога кашла секогаш е со секрет.
Како да проверам доктор од Клиника дали е на одмор? Конкретно дали знаете др. Соња Бојаџиева од Гастро дали работи. На Мој Термин нема слободни термини за Август, а на тел не креваат од Клиника. А итно ми е.
Мајки цел ден е малава со темп.до 37.9 Не дадов ништо масирам со алхохол цел ден. Од 37.6не спушти. Ако продолжи вака за ноќва да дадам нешто??
Дадов,фала ти,38 тем.има ама веќе изморена е од 3 синиќа се мачи. А и мене ме тресе и глава ме боли бар да одмориме малку.
А што ако даде? Мора ли да биде 38 со 5? Јас сум давала и на 37 со 8,9 ако гледам дека многу се мачи, ако е клапната.
Да не требаше тебе да те праша? За да имаат добра ноќ ете за тоа. Ти прочита ли дека цел ден била со температура? Или колку да пишеш само нешто.
добро парацетамолот се дава и против болки. да колку да пишам. А ти виде што цитирав јас и за што коментирав?
И јас сум давала Парацетамол без Т, за болка, ама половина доза. Не за џабе не се препорачува антипиретик за Т помала од 38.5 може да доведе до хипотермија, а тоа според мене може да биде поопасно од благо до умерено покачена Т.