Кај нас не помина со оспенот и тоа 10 дена го пијаше ама пак и се врати па после венски примаше панцеф е тек тогаш и помина ама пак сега ептен и е паднат имунитетот и од ном стоп е болна.
Според антибиограм треба да одредат ама најчесто оспен даваат освен ако е резистентна или како во вашиот случај. Јас секогаш гледам кога е со антибиотик поготово со полоша клиничка слика откако ќе испие да ја почувам дома да не оди во градинка. Кај нас оспенот помогна со една доза, после тоа си продолжи во градинка.
Предлог за педијатар-гастроентерохепатолог на приватно? Итно ми е.. Многу мака ми има малиот а прв слободен термин на детска клиника е во јули.
Пред две години бевме кај Стефанка Грујовска, ординираше во Рес Хумана секој четврток, не знам дали е уште таму, ама јави се прашај
Ја капев сега ќерка ми целосно со се коса и откако завршивме со капење, по некое време почна да се жали дека и студи а обично е така кога крева температура. Измерив и и е нормална. Ми е страв да не се случи нешто дека и со коса ја капев во случај да крени. Не знам дали убаво се изјаснив, инаку има 5 години.
Нас на детска хирургија ни рекоа да се дава навечер 2 часа пред спиење за да може од сабајле да си се искака.
Ќерка ми кашла. Не постојано , дури и ретко преку ден, но откако ќе заспие обавезно. Се буди и не може мирно да спие. Веќе два е така. И преку ден кога заспала денес се разбудила од кашлањето. Друго нема ништо, но како да запнува на грлото. Го прочистува и како од него да кашла , дури и ѝ доаѓа да поврати. Нема секрет. Само до пред некој ден ја болеше грло. Се сомневам на ларингит, а може и нема врска не знам. Ниту суво кашлање , ниту скрос продуктивно. Прашањето ми е што би можела ноќва да и дадам за да може барем да спие. Мукоплат добра ноќ давам од синоќе.
Мислиш? Не ми стои како да е алергија , туку како баш од грлото да и е тоа кашлање. Инаку и јас пред да легне да спие си помислив лоратадин дали да пробам да дадам.
Добар гасто-педијатар имаш во Систина Д-р Наташа Чучкова-Никчевска. А на детска клиника само Д.р Соња Бојаџиева ако успеете да дојдете до нејзе. На детска клиника мислам дека секој вторник, среда и петок има гастроентерохепатолог во амбулантата за прегледи или Др.Муртезани или Др.Елена ги вршат прегледите, отидете со приоритетен упат од матичниот и после тие со термин ке ве примат за преглед. За сигурно кои денови вршат прегледи поминете прашајте или на вратат од амбулантата побарајте имаше ливче закачено со распоред, да не имаат нешто променето.
Molam za pomos, dete od 3 godini zborese se normalno i naednas od vcera ne zbori, kako da se maci da kaze, kaj e najdobro da se odnese na lekar osven na maticen
Воопшто ништо не кажува? Да не имало некоја стресна ситуација, па поради тоа? Колку дена трае ова? Иначе, може на детски невролог, ама видете со матичната прво.