Lugje ve molam za pomos. Sin mi (4) pred 6 dena se zadavi od cips ne bese nesto mnogu strasno mu bese polna ustata deka stavase a ne goltase I my izvadivme mnogu Cips od ustata. E sega od toj den toj se ybedi deka sto I dda jade kie se zadavi ne saka da jade bas nisto samo kasa od mango I k mleko pie sok I mleko. Probuvam da izblendiram I drugo vo kasata osekja I pluka I vika ne nemozam kje se za davam ve molam za sovet kako da postapam ne se izdrzuva toa se denovi bez jadenje
Мајки на одмор сме, денес ќерка од 10 сабајле има тт. Клапната скроз, во 11ч имаше 38,7 дадов парацетамол и заспа и се симна до 37,3. Во 16ч качи 38,5 дадов бруфен се расположи малу и спушти до 36,6, па во 20ч кога качи 39 и отидовме на болница таму мерено 39,7. Примаше инфузија и и се симна. Е сега, појма немаат англиски тука, се разбеавме дека уши и грло се чисти ама КС укажувала на инфкција. Може ли некој да ми ја објасни и дали е за антибиотик оти и препишаа
Колку капки ваја пробиотик на ден се дава за 4 години? И кој е подобар провен кесичките или ваја капкиве,вториве ми се лесни за давање, од прашокот секогаш останува. Дали имаат ист ефект? Да не е голем за капкиве?
Има ли некоја будна мајка да даде совет што да дадам при упорна кашлица во спиење? Вќе два дена инхалирам два пати дневно со внетолин и пулмикорт, и преку ден кашла ама не толку често, сега во спиење премногу кашла.
Не знам колку е премногу, мојот не престануваше да кашла. Го однесовме на болница и му ставија урбазон. Веднаш се смири кашлањето. Процени ти колку е многу, вклучи навлажнувач. Пушти клима уред на ладно, види дали ќе се смири.
Според педијатар не е високо толку ни леукоцитите, не морало да значи бактерија и сега сум на две.. она вчера и денес е добра
Кашлаше саат време и повеќе па се смири и заспа. Ќе видам вечер како ќе биде, ме советуваа сируп за алергија да дадам пред спиење, па ако пак кашла козле не ни бега утре.
Заради кашлицата ви дале кортико или има спуштено на плуќа? Мојава од време на време поткашлува навечер и сабајле ко ќе стани шлајм и се собира и од тоа кашла.