1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    1.595
    И ние сме таму.
    Не знам што друго да испитам.
    Еве, трча, скока, фул енергија, јаде како дупнато, викам ај да ја однесам до Козле да ја слушнат ми викаат: спуштена на плуќа, реално е да ја задржиме ама ајде пробајте дома. И ставија урбазон, инхалација со вентолин и Панцеф, па ќе видиме.
    @Ano кажувај спас, каде да се обратам плус, веќе аман, секој месец се случува ова, мислев ќе здивнеме барем летово.
    Се мислев да ја носам кај Искра Лазаревска во Ремедика, ја фалат.
    На алергии се е ок, минимално покажа на јајце ама рекоа ништо не е тоа.

На strelec231992 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    928
    Многу блиски што испитувале на помали деца ми викаат не им искача нишо на алерготестови а сепак децава спуштаат. Ама дефинитивно ќе испитам чим се вратиме од одмор. @Sun&Moon ние бевме кај доктор Персида во Козле и она не стави на флекссотиде и рече да пробаме прво со него па ако нема фајде да видиме понатаму за алергии и што и да треба. Ќе закажам за после одмор пак кај нејзе па ќе видам што ќе каже. Ти ја препорачувам докторката за консултација

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Simovska92

Simovska92 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    Na detenceto 2 godini mu otkrija atipicna pnevmonija od minatiot petok bese so temperatura piese tricef no posle 3 dena ne bese okej bevme na klinika krvna slika super na slushalka cist na rengen pnevmonija. Pieme sumamed ova e 2 dena pak mi kacuva temp do 38.5 ne e kako prethodnite denovi do 39.6 no ima li iskustvo nekoj koga da ocekuvam podobruvanje so ova ima premnogu sekret sega vo nos, prasav za inhalacii mi rekoa deka sega nisto ne pomagaat. Nos cistam so sinomarin i nosko navecer septanazal, dali da nosam pak na lekar da ne treba da lezi, koga nema temp si igra super e pie tecnosti samo jade poslabo...

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.150
    Допаѓања:
    124.524
    Дечки на малат и дадов доза ефералган по грешка како за големиот килажа :(
    Што да правам и пишав на матичната ама ја нема

5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.216
    Допаѓања:
    12.611
    За атипична пневмонија обавезно се прави пнеумослајд или респираторен панел. Кс е многу често уредна.
    Најчести причинители се микоплазма или хламидија и лек на избор за нив се лекоклар/сумамед.

6. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.506
    Допаѓања:
    8.247
    Баш се извадив од памет, мојата минатата недела качи температура после цела недела терапии, симна сама, на слушалка беше чиста, не ни рекоа никакви други испитувања да направиме.
    Можно ли да е има исто некоја ваква пневмонија?:x
    Заради секретот ли ви рекоа снимање? @Simovska92

7. Simovska92

Simovska92 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    Заради тоа што не му паѓаше темп на 4 ден од трицеф тогаш немаше секрет од нос многу а рез од крвна слика океј му беа да слушав матичен дома ќе си седевме кујзнае што ќе ме снајдеше зашто никој ништо не слушна, јас дури бев скептик и за снимањето ама ете што искочи... еве сега 3 ден сумамед да видам како ќе биде со температурата. Секако утре ќе одам на лекар пак

8. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.506
    Допаѓања:
    8.247
    Со помин мајка, очигледно треба повеќе инстинктот да се слуша, некои работи прилично лежерно ги сфаќаат лекарите:x
    Со пневмонија не сме имале искуство ама сите типови бронхитис, бронхиолитис и останато сме закачиле, опоравок со месеци ни траеше.

9. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    1.522
    Здраво, на дете од 3ипол години (18кг) колку мл да се даде блокмакс? Дадов 6ипол мл пред 40 мин уште не спушта температура