Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.076
    Допаѓања:
    25.780
    Не ставај, може да се почеша и да и отиде во очи. Моето лани беше каснато на веѓата и потече скроз, цело око и се затвори. Обично мачкам синопен ако им отече многу оти и двете имаат реакција од комарци ама за на око ми рекоја не. Она тогаш пиеше сирупче и и спадна отикот

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    794
    Црвено грло и зголемени крајници и температура до 38 има, сеа незнам колку и било црвено денес бев кај замената ми рече утре кај матичната да одам за терапија тоа значи антибиотик или можи да поминиме без атб според вас, ексик веќе секое настинвење црвено грло 2 и 5м има.

3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Има некој стомачен вирус да кружи?
    Еднаш поврати, една мека столица и после неколку саати температура 37.7

Да е настинка, нема знаци или нешто вака да почнува?

4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.246
    Допаѓања:
    27.877
    Мора антибиотик за гнојно грло.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    794
    Не ми рече дека имало гној туку црвено дека било.

6. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    1.452
    Двете ќерки поминаа таков вирус, едната само еднаш, другата два пати поврати, и со темп 37.5 и главоболка. Со помин.
    @Bubish26 фала, не ја намачкав, и дадов рупафин, ваљда ќе спадни до утре.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    13.682
    Cela godina glava ne krevam od nastinki, eve na raspust e, nosot i tece i kashla. Vekje nemam nervi. Ima li takov virus sega aman? Mi se place, mi se rika. Vtoro oddelenie zavrsi i uste nastinuva cesto. Ovie maticnite vrska nemaat da opravat ili da nasochat neshto.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    10.188
    Добро, да прашам дали е нормално детево на 4 години да ми е болно на секои 2-3 недели? Настинка, кашлање, нос течење, некогаш висока тт, некогаш не. Се сомневаа на алергии, ама излезе негативно се, КС пред 2 месеци му правев, брис немам правено, си јаде нормално и скоро се 90% од храната, и пак си е така често болен, а не одо во градинка воопшто овој период, долго.
    Дали е ова нормално? Ме плаши...

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    13.682
    Pisav pogore, isto sme, a ima 8 godini. Kje puknam od toj nos vekje. Na sekoi dve nedeli fakja nesto. I si mislev barem da zdivnam letovo, no eve pak nos i kashlanje.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.076
    Допаѓања:
    25.780
    Па зависи. Мојата има за година дена 3 пати црвено грло и уши, само последниов пат на антибиотик другите ги мина со бруфен. Црвено грло најчесто е вирусно и ако се третира на време ќе помине со бруфен. Но она и само сега качи тт 40 и КС покажа инфекција

11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    10.188
    Имате испитано некои плус тестови за нешто?

12. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    400
    Ве молам за совет за шлајмови кај речиси 2 годишно дете. 7 дена со кортико инхалации правиме (пулмикорд, вентолин) и вчера др Бети од Систина ни кажа да продолжиме уште 5 дена само со пулмикорд, имаме летен грип параинфлуенза тип 3.

Кашла и се закашлува уште мокро, барсм каков било народен лек, нешто што ќе му помогне да ги искака или поврати. Се изнамачивме :(

13. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    195
    Детево скоро три години знае навечер да хрчи најчесто кон средината на ноќта а не е настинат не му тече носето, сеа може има секрет останат во нос па му се слева бидејќи беше болно на почетокот на мај бевме на море ништо ни секрет и шјаем ништо и некако кога спие како преку уста да му е полесно да дише да го носам на уво нос и грло веќе незнам има ли мајка со сличен проблем кај да го носам детево ме плаши хрчево искрено

14. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.563
    Proverete da ne ima zgolemen tret krajnik ako se slucuva cesto

15. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.557
    Допаѓања:
    1.433
    Рупафин искрено ми е најдобар сируп , со големото одма снема алергијата.. не ми текнува од која возраст може да се дава? да си имам во мене за секој случај

16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.076
    Допаѓања:
    25.780
    Трет крајник. Мојата, а и јас како мала вели мама како голем човек хрчење. На мојата и почна од прилика на 2 и пол години. На 4 ги истави

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    13.682
    Se razboluvate cesto otkako se reshivte od krajnicite?

18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.076
    Допаѓања:
    25.780
    Не, еве после година дена сега е со тт ама не висока. Она немаше проблем со гнојни ангини и предходно, знаеше да настине ама нисто страшно нема пиено до сега антибиотик, иако крајниците и беа многу големи и видно се познаваше на фаца и снага. Во сон хрчеше, непријатен мирис и прекин на дишење од неколку секунди имаше во сон. Од кога го извади се препороди.
    Јас можам за мене да ти кажам на секој 2 недели со тт, од кога ги избавадив јас за 27г сум бидена можеби 5-6 пати болна

19. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    794
    Бевме денес кај матичнана грлото во ред и е ама малу на плуќа има спуштено вирусно ми кажа дека било и правме и крвна слика во ред беше инхалации да и правам со синомарин и ако и се влоши состојбата сумамед да дадам, можи само од себе да и помини или тешко и ќе испитуваме алергии.

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.076
    Допаѓања:
    25.780
    На мојава со бруфен 3 дена по 3 пати на ден и поминувало, за спуштено на плуќа инхалации само ама тука даваат во вид како за астма пумпица 3-5 дена и помина.
    А големава еве пишав нњкока страна поназад 5 дена со тт, полна секрет и шлајм само спреј за нос доби оти вирусно као. Грофта на вечер посебно ама.. почна да плука шлајм валда ќе биде. Утре една недела кај шо е вака

На ija му/ѝ се допаѓа ова.