Грч да не го фаќа? За дете не знам, ама мене таму ме фаќа кога ми е истегната ногата, или во грда положба.. И често и ноќе знае да ми се деси.. А он е помал и не знае да објасни..?
И јас се сомневам на тоа, зошто секогаш е во одредени позиции кога ќе се деси, ама некако мал нели е за грчеви? Може треба некој суплемент ако е од ова…
Големото мислам дека има Варичела ама ќе видиме до вечер за сигурно дали е тоа, е сега малата дали да ја пуштам во градинка овие 2 недели??
Ако мислиш на тоа дали од алергија може температура да има, не така ми има кажано педијатарот. Кај нас алергиски добива и бронхит, но кога е во периодот на алергија секогаш е без температура.
Крена температура ноќта ставив чепче. Сабајлето пак ставив на пладнето пак и вечерта пред спиење кај 20:30,(во петокот ова). Од тогаш не качи веќе температура. Бевме вчера крвна слика правевме покажа алергиски. Вака супер е ништо нема. Не знам од што беше температурата ни 24 часа не траеше.
Незнам на обична крвна слика може да покаже бактерија или вирис, досега не сум слушнала дека може и алергиски. Но, еве ние веќе 8 год имаме алергија и никогаш не е качил температура, а и од крвна слика може само да си претпостави дека е алергија, доколу е мирна крвната слика, а сите педијатри каде го имам носено и на државно и приватно ми кажале тт од алергија неможе. Најбитно дека веќе ја нема тт, а во меѓувреме можеш да испитате и алергија.