Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.061
    Допаѓања:
    2.108
    Вчера стигнавме на море, денес повраќање, 39тт и пролив. Што да давам, дали да се враќам за Скопје? Носам само Наусолвит капки и Блокмакс. Очајна сум

2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.144
    Допаѓања:
    40.508
    Што и да одлучиш внимавај да не дехидрира ако многу повраќа. Јас би пробала со хидрирање и електролити, ако не бива би носела локално на инфузија, подобро отколку по патишта на топлово.

На H.VAGA, Mother of 2boys и Secret-Angel7 им се допаѓа ова.
  3. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    1.467
    Да побараш амбуланта таму, најдобро е доктор да го види.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    2.089
    Што давате за главоболка кај децата? Покрај стандардните сирупи за температура? Дехидрирана не е, пие електролити и течности ама главче ја боли...

5. Aleks.mar

Aleks.mar Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    289
    кај деца само парацетамол или налгесин за болка. Парацетамолот можеш во секое време а налгесинот само со совет од лекар.

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Иста ситуација сме само температура помалку, колку ве држеше

7. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    382
    Ноќеска почна да ја боли мешето па почна да не јаде крена тт до 38 идадов ефераглан беше подобро и касна малку банана, еве сега пак се жали на мешето и почнуват да креват температура, иначе во последниов период ја става во уста косата и завчера едвај се покака дури и јас и тегнев влакна од газето денеска иако ја болеше мешето убаво се покака ама кога прочитав тие влакната каков проблем можат да направат ептен се насекирав

8. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    1.467
    За зарипнат глас се дава нешто? Засега нема други симптоми.

9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.966
    Допаѓања:
    45.656
    Да можат, може цела блокада да се направи и инфекција, јас не би си играла со ова и би отишла да ја снимаат.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  10. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    1.723
    Шмукалчиња да се влажни грлото

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  11. _Nofilter_

_Nofilter_ Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    16
    Здраво мајки . Од кој ОРЛ доктор сте задоволни и дали сте правеле преглед за трет крајник кај мало дете ? Дали е болен целиот процес ? :( Малото ми е 22 месеци , нон стоп имаме проблем со нос откако е роден (постојано е затнат и рчи) . Пред некое време бевме и на логопед , па предлог ни беше да го однесеме на ОРЛ специјалист бидејќи детето зборувало на нос и по него имало можност и да не слуша добро од трет крајник.

12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.936
    Допаѓања:
    12.893
    Сируп против алергија и ако имаш инхалатор инхалации со физиолошки. И само изладено да јаде и пие, топло не.

Не е болен прегледот ама доста непријатен за мало дете. Не ги знам докторите што работат со фонд, ние почнавме кај Марковски во Ремедика и задоволна сум. Секако ако има проблем со трет крајник терапијата иста ја даваат сите, кортико спреј и сируп против алергија. Ако е ептен проблематичен се вади после 3 години.

На KuklickaSk, _Nofilter_, doubleinfinity и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.442
    Допаѓања:
    5.200
    Нас две години по ред специјалист од мојот град ни викаше детето има огромен крајник, ќе мора да се ваѓа на крај за зимава и две годими истото и како што пиша Скајлер терапија ни даде кортико спреј и сируп за алергија...Конечно го однесов во Ремедика кај др Весна, го прегледа ми вика нема врска каков голем крајник, се погоди сестра ми со внук ми да е тука во исто време, е тој имаше зголемен, ела ми вика да видиш што е зголемен крајник, ама сепак ни даде терапија и требаше да одиме на контрола ама на жешково никако не ми се влечка до Ск...иначе прегледот е многу едноставен, со стапче само го гледа грлото и на крај му стави камера да го види подобро, сето тоа ни 2 мин не траеше, мојов е малку поголем и беше мн мирен, внук ми беше многу немирен ама успеаа да го прегледаат, ама процесот не беше воопшто болен

На _Nofilter_ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    7.537
    Син ми засипнува често, особено на лето кога трча пред зграда, ама од дерење додека збори. Му купив нешто за шмукање не ни памтам, не сакаше да го користи. Не знам која е причината за зарипнатост кај вас, еве споделувам кај нас зошто е често зарипнат, и го опоменувам кога се издерава да намали малце тонот, па поминува за некое време. Последно и на доктор гласно зборел кога биле со мм, па му ги провериле ушите, ама ок бил..

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    1.467
    И мојава многу збора, цело време и велам намали, и денес е тро зарипнат ама поарна е од вчера, фала ти и тебе и на @Skyler .

На _Nofilter_, Cherry333 и Skyler им се допаѓа ова.
  16. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    382
    Бевме на доктор ја прегледа на мешето, рече меко дека и е ако имало блокада немало да какат ќе повраќала ако продолжела болката ке ја виделе на ехо, во меѓувреме и направивме крвна слика леукоцити 14 црп 17 друго све си беше во ред и тоа комплетна крвна слика и направив од вена, вака не се жали сега на мешето освен ако е многу активна скокат тоа и е така од порано болка во слабинките

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.982
    Допаѓања:
    108.440
    Искуство со појава на секрет вагинален кај дете (5 год) , се има случено и порано а и сега приметив на гаќичките. Нема пецкање, чешање, црвенило и сл.

18. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    5.595
    Можно е на 4 години да ги боли главата? Се разбуди со плачење дека ја боли главчето прв пат се случува,не е удрена ништо такво...

19. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    1.467
    Кај мојата се случува ко ќе почни да крева температура.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    5.595
    Баш ќе пратам допрва ,се жалеше и пак си заспа што не е добро...