Малава се затна во носето од климата дома, едвај спие 3 4 ноќи, нема ништо друго, ни кашла ни тт, само малку секрет и затнатост...со што можам да и помогнам?
Може препорака за инхалатор? До сега никогаш не била болна, еве прв пат вака се затнува и немам искуство со вакви работи. Год и 7 месеци е. И каков физиолошки користиш?
Не почнувај со инхалации веднаш. Купи изотоничен спреј за нос било кој, можеш тој на Бекутан, чисти нос па после на лекар ако треба па ќе провери дали треба инхалации или не. Ако е бактериска инфекција со инхалатор и физиолошки сегде ќе прошириш.
Секретот и е прозирен, не верувам да е нешто бактериски. И минатата год исто од клима и се затна носето, 2 3 дена, исто педијатар ми рече инхалации. Е сеа, ја и онака прашав за инхалатор, за не дај боже, да си го имам дома. А како приметувате дали е бактериска инфекција? Чисто информативно да знам.
Во почетна фаза проѕирен е секретот било да е бактериски било да е вирусен. По неколку дена може да се разликува по боја и густина ама и тоа не е сигурно. Најсигурно е со брис. Затоа прво со нешто поедноставно како изотоничен спреј без лекови, тоа нема штета, па после само по препорака на педијатар во зависност и од други симптоми дали инхалации или друго. Јас инаку имам инхалатор на EMED го има по аптеки во различни форми.
Да да, тоа секако, нит сум правела нешто на своја рака, ниту ќе правам. Јас и ставам Марисол деновиве ама бајаги некако е затната. Ако продолжи вака, пак ќе ја носам на педијатар. Инаку фала за препораката за инхалаторот.
Детево почна често да мокри,се слушнав со докторката ми рече крвна слика,црп и урина да му испитам. Фати викенд утре ќе испитам,дали имате искуство и од што може да биде? Има 4 години
Па под 6.5 мислам беше. Ќе ви кажат. Сега лето е, пијат и повеќе вода и повеќе мократ секако, ама проверете за да не го мислите. Ноќе мочка?
чај од брусница давај колку можеш повеќе. Ќе си се исчисти ако е некоја инфекција. Ама ќе се жали на печење ако е нешто. Може па и на жешково ако пие повеќе течности да мокри почесто
Мали паднал од спална на плочките. Нема никакви знаци на дистрес и се понаша нормално ама има хематом. Дали да го носам на доктор или да го пратам 24 саата како ќе е па ако има нешто да го носам
Malava moja, 11 m kje bide sega za nekoj den, posl dno vreme navečer ima 37 tel.temperatura. Po nekoe vreme, saat dva, nema, padnla na 36.5. I stlno taka? Što bi bilo ova? I dodeka se uspivame mnogu mrda silno so glavat levo desno i so nozete se rita. Mislm deka se glupira, ama da prašm sepak
Незнам многу за деца, ама за човек мислам дека 37 е нормална температура над 37 е покачена, може од што е лето па жешко и е, или може климата ви е на многу ниско па ладно ви е дома и качува температура за да се стопли. Мислам дека не е ништо страшно, а и не е многу 37 температура..
Исто имавме и ние. Многу посино беше. И мислам поподуено беше. На хитна бевме, и ни дадоа некој крем да се разреди синовото.. и држевме ладно у лажица. Потоа истото ми го направи над носот, мегу вегите... така растат. Кого го видов се побркав, на вонземјанец личеше... ама тоа е така растат.
Ne palime klima, imame otvoreni prozori i ubsvo cirkulira vozduh, toplo e, ama ne žeško. Mnogu mi e čudno. Ništo nema drugo da kažeš nekoj simptom
Не ми делува на нешто сериозно, види како ќе биде деновиве, па ако уште е исто консултирај се со доктор да ти е мирна душата..