Што е сега ова вирус или бактерија? Тт вчера цел ден некоја ниска 37.4 да речам, ноќеска крена 39 во 4ч, дадов блокмакс, после крена во 14:00ч пак блокмакс, по само 4 часа пак почна да крева, од 18:00ч ама надвор бевме држеше под 38, па го капев со млака вода и дури сега пак сируп му дадов во 22:00ч 39 пак....има мрсули сеуште се безбојни, кашлаше деновите малку. Да ја поминиме ноќва и утре одма кај матичната одиме.
После колку време спаѓа оток од удрено? Се удри и се поткаса па обравчето и потече и така цел ден стои потечено,би се повлекло само?
Имаше сипаници ама веќе и поминуваат, 12 ти ден и сега има течна столица оти не јаде ништо освен сладолед, бисквити и супа.... и дадов денес ампула пролајф Цела ампула се пие наеднаш? Нешто ефект за течна столица?? Од што може да е , од нејадење? 1год е инаку
Ќе се повлече. Ако добро разбрав, се гризнала во уста. Ако можеш давај денес ладно да пие/јаде. Јогурт, кисело млеко, овошје, шмукалче од фрижидер, сладолед ако даваш.
Фала ти баш така ќе давам поладно,за колку време треба да се повлече? Од вчера сабајле е така еве и денес исто
Епа не знам за колку време, ама секако ќе го убрза процесот. Давај денеска ладничко, до утре би требало да има подобрување. Барем кај син ми така беше.
И јас сум тука за удрено да прашам. Синоќа лошо се удри пред спиење кај аркадата не и пукна. Ама и се надува како балон, модро е отечено и окото и е скоро цело затворено. Што можам да мачкам? Освен ладни облоги бидејќи не ме остава.
Мајки дајте ми совет што да правам. Детето ми е 3 ипол години и курето не ни е отворено. Пред точно месец кога мочкаше имаше крв и плачеше дека го боли. Од паника го водев веднаш во Систина и не сум задоволна ич. Баш испадна како само за парите да беше прегледот. Јас доста го спремав и му зборев за да даде да го види Докторот. И тој издржа храбро без плачење само малце го подотвори и рече дека има направено како прстен и рече џабе и целото да го отворам пак ќе се затвори. И предложи да одиме на операција да се отстрани кожата. Ама вели и не е толку итно. Сега еве пак од сабајле има крв и се жали кога моча дека го боли. Гледам црвено е на врвот и цело време де прави како балонче кога мочка. Каде да го водам? Не сум од Ск. Ми предложија кај др.Лазар Тодоровиќ во Ремедика, ама страв ми е пак да не биде за џабе одење и само пари давање а без резултат.
Побарај упат за на детска хирургија Скопје, докторите се сите професионалци, мислам дека таму ќе завршите работа. Кај мене малово со тт е од саботата, на 4 часа почна да крева, одложам до 6 7 часа со ладење ама си крева, денес крвна слика покажа и вирусно и бактериски 17к леукоцитите му се, а почна и малку како пролив и му даде антибиотик Тримоксазол, нз дали да почнам да му го давам, 23 месеци е
Ajde vaka da pocnam , od minatata nedela stolica na bebe kasesta, posle 2 dena ne kakase, pa posle kasesta po ednas na den znaci mora mienje ako si negde nadvor pravec doma. Eve denes dva pati mi kakase kasesto i od sabajle i potkasluva, dali e ova nekoj virus ili slucajnost. Davam probiotik waya ama zadutre trgame na odmor i mi e mn strav
Ќе се самоцитирам @KuklickaSk @Annath како поискусни што би направиле И моево така беше минатава недела па еве сега со тт е 2 дена...на доктор пред да одите и ако треба нешто ќе си пие таму..
Имало минатата недела цревен вирус, така рече матичната, денес неколку потечни столици имаше и му почнав ентерофурил сируп по нејзина препорака. Па ќе следиме утре како ќе е.
На сите препорачувам оризова вода, кај моите многу помага за стомачни вируси. Вкусот е исти како обична вода само е побела и нема да примети. А за кашлицата, ако е обичен вирус секако ќе помине за 3 дена и дома и на море. Пред да тргнете нека го види матичната грлото, ако треба ќе земеш и антибиотик.
Off jas neznam ni dali e virus , sabajle jadese sliva kruska spelta i jabolko moze i radi toa ama od minatata nedela e pokasesta pa 2 dena ne kakase ic a ne mi se ni nosi po ambulantive zasto vire od virusi denea 3 pati kakase kasesto, ne e ona skroz tecno ama kasesto ulepeno na gaz sve
Па очигледно си има некоја мака, давај пробиотик и ти викам земи свари една рака ориз ама во повеќе вода, баш течно да биде за пиење зашто во малку вода се згуснува. И нека пие цел ден наместо обична вода.
Мајки совет што најмногу помага. Дете 2години и 7месеци течење на носето од пред 7 дена ама ништо страшно не беше и не многу се до вчера и денес нагло влошување тече и кива, навечер неможе да спие. Што може да му давам ?
23 месеци е, тт уште крева на 6 часа, сабајлево 2 пати кашеста столица со лош мирис, од сношти го почнав ентерофурилот по 3мл му давам, 18кг е.