Obavezno kaj doktor I oftalmolog. Drugarka Moja seriozni problemi zakaci taka. Do den denes e so terapija
За длабоки исеченици од стакло се оди на лекар, да не треба некое конче. Таман таму ќе исчистат ко што треба.
Што напрајвте? Не би требало да смени. Што осигурање имаш? Јас сум триглав им ѕвонев на нив и они ми договорија преглед со доктор и каде да одам...ако до сега не завршивте работа.
Deteto skrshi casa doma i nagazi parcel, se isece baagji podlaboko, krv teceshe mnogu. Go nosevme na dezuren, go shieja, rekoa antobiotik I da ni kaze maticen dali treba serum protiv tetanus. Vakcinite redovno gi primi, tetanus posledno na 18 meseci gledam, a on ima recisi tri godini. Kje treba serum? I antobiotik davaat sekogash za vakvi raboti?
Моево се исече пролетта на ногата, исто од чаша, не беше длабоко, ама беше големо и си заработи десетина конци. Примаше редовна ревакцина (има 14 години, во школо сега ќе ја примаат сокласниците), серум не доби. Антибиотик пиеше, превентивно. Кај длабоки исеченици мислам даваат секогаш, без исклучок.
И моето пиеше антибиотик кога се исече, тетанус не прими. Тогаш имаше 4 години, исто сите вакцини примени.
Да, мачкај со пудра додека се помали да се сушат. И пена ставај ама чувај ја во фрижидер, треба да биде ладна. Со лесно
Леле у пм, со двомесечно бебенце сум и треба вакцини за 2 недели да прими. У пм. Која е таа пена? После секако ќе одиме на преглед ќе кажат што треба. Не знам дали одма да мачкаме или?
Да, поксклин е пената. Таа треба да биде ладна и помага да се намали чешањето, а течната пудра ги суши. Прво мачкај Пена, па кога ќе се исуши пудра. Не мора да значи дека и бебе ќе фати.
Другарка само што дојде со второто дома наредниот ден првото сипаници извади, ништо на бебчето не му беше, бебињата поотопрни се.
зашто серуми за тетанус ако е вакцинирано. Се дава антибиотик против инфекција. Син ми големиот некаде на 8 год нагази на шајка стара рѓосана и со добро третирање на рана и антибиотик помина за тетанус си имаше вакцини примано. да, чувај го детето на топло за побрзо да избијат. Нас на лекар ни рекоа дека поздраво е побрзо да избијат зашто недај боже можело такви и внатрешно да излезат и да направат компликации (ама тоа е реткост). На син ми големиот дури и на крајници имаше и во устата. Многу се гадни. А малото немаше гајле полесно помина.
Се опрајвме, да си го памтиме одморот тоа Во сред ноќ не зезаше тт, почекав уште малку и кога поминаа три саати од блокмаксот му дадов далерон. Среќа не помина над 39,4 па не баравме лекар, ќе требаше клиника нешто сигурно. Не знам што чудо беше цел пат накај дома повраќаше, со истата тт, никако да симне. Цел ден патувавме. Пред Велес заспа и во Скопје кога се разбуди како ништо да не било.
Цц сте се измалтретирале некој лош вирус го фатило. Заборајв да пишам дела блокмакс и на 4часа еднаш имам дадено при таква висока темп. Има па сега и нов форте блокмакс земи за друг пат појак е, дај боже да не ти треба
Ми треба препорака, искуство за операција на синуси кај 7 год. дете. Синусите се затнати т.е. полни со течност и најверојатно ќе треба дренажа да се направи. Искуство ако има некој како се прави операцијата, препорака за државно/приватно
Сипаници се да. Големото фати ко имаше бебето 2 месеци, на 2 месеци и 15тина дена одма по 14 дена од големото изби сипаници и бебето.. Јас се изнаплакав, стрес колку сакаш дур чекавме да поминат тие 2 недели. Многу полесно ги помина бебето од големиот. Рота не ја прими поради сипаниците. Исто така не почнавме и сп др вакцини на 2 месеци бидејќи на 50 дена беше со антибиотик. Со редовна вакцинација на 4 месеци почнавме. Мој совет додека не помини перидот за инкубација не ставајте вакцини.
Цицаше ли бебето тогаш? Мојава е на ексклузивно доење. Инаку секако ќе се консултирам со матичниот педијатар пред вакцините нема така да одам. На преглед сме секако за 10 дена може и ќе избијат до тогаш ако има префатено.
Да цицаше, екслузивно доење исто. Симптомите беа грчеви неколку дена пред за излезат сипаниците, бидејќи немаше воопшто грчеви чудно ми беше тие дена, плачеше се грчеше, ама така прво внатрешно биле сипаниците, така ми рече матичната, првиот ден имаше некоја лесна тт до кај 38, потоа немаше тт си функционираше нормално, си цицаше, си спиеше, никаков др проблем немаше.