Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    45.806
    Мене ми дадоа од аптека 5 ампули, ми рекоа дека се доволно за 3 пати на ден по 1мл, па претпоставувам мислат да не фрлам… ама денес го носам на контрол со рез од крв и ќе прашам како точно, ќе ги земам со мене, вчера беше многу вознемирен и не успеав да се разберам со докторките.
    @Ano @Miss_S
    Пак ќе барам да го преслушаат денес, јас мислам дека му ја згрешија дијагнозата искрено.

2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    40.520
    Преслушување обавезно. И јас сум носела на два дена на преслушување кога бил со наод (бронхит). Се надевам дека не се до толку да ја згрешиле и џабе да прима терапија :(.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    45.806
    Го носев денес пак, беше нашата докторка и во право сум нема бронхит.
    Го случна двапати, вели нема ништо, мала иритација се слуша од носот штое. затнат , ама нема друго.
    Супер е детето нема потреба од ништо.
    А он ни тт нема веќе.
    Денес беше мирен и го слушнаа убаво, плус и крвната слика е супер.
    Ми рекоа да не правам инхалации. Добро е што не правев сабајле и што послушав инстинкт.

На thinkerbell, Amelia., lovely91 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.741
    Немора да значи дека одат во комбинација. И не се паничи за очите. Кога бевме со малава во Козле, на тие деца што примаја Атровент им покриваја очи ако беа помали околу 6-7 месеци, тие над една година не, се разбира ќе внимаваш убаво да биде поставена маската.

5. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    3.995
    Прво да идеш на дерматолог да ја види што е точно и ќе ти кажат што да правиш. Хемиски препарати не ставај многу е мало детето, мојата е 5 години и подолог ми рече никако на дете тие хемикалии од аптека.
    Инаку јас пробав зимоска со рицинусово масло и го мачкав ама не бев многу упорна и баталив. Немаше резултат