Мене ми дадоа од аптека 5 ампули, ми рекоа дека се доволно за 3 пати на ден по 1мл, па претпоставувам мислат да не фрлам… ама денес го носам на контрол со рез од крв и ќе прашам како точно, ќе ги земам со мене, вчера беше многу вознемирен и не успеав да се разберам со докторките. @Ano @Miss_S Пак ќе барам да го преслушаат денес, јас мислам дека му ја згрешија дијагнозата искрено.
Преслушување обавезно. И јас сум носела на два дена на преслушување кога бил со наод (бронхит). Се надевам дека не се до толку да ја згрешиле и џабе да прима терапија .
Го носев денес пак, беше нашата докторка и во право сум нема бронхит. Го случна двапати, вели нема ништо, мала иритација се слуша од носот штое. затнат , ама нема друго. Супер е детето нема потреба од ништо. А он ни тт нема веќе. Денес беше мирен и го слушнаа убаво, плус и крвната слика е супер. Ми рекоа да не правам инхалации. Добро е што не правев сабајле и што послушав инстинкт.
Немора да значи дека одат во комбинација. И не се паничи за очите. Кога бевме со малава во Козле, на тие деца што примаја Атровент им покриваја очи ако беа помали околу 6-7 месеци, тие над една година не, се разбира ќе внимаваш убаво да биде поставена маската.
Прво да идеш на дерматолог да ја види што е точно и ќе ти кажат што да правиш. Хемиски препарати не ставај многу е мало детето, мојата е 5 години и подолог ми рече никако на дете тие хемикалии од аптека. Инаку јас пробав зимоска со рицинусово масло и го мачкав ама не бев многу упорна и баталив. Немаше резултат