Мене ми дадоа од аптека 5 ампули, ми рекоа дека се доволно за 3 пати на ден по 1мл, па претпоставувам мислат да не фрлам… ама денес го носам на контрол со рез од крв и ќе прашам како точно, ќе ги земам со мене, вчера беше многу вознемирен и не успеав да се разберам со докторките. @Ano @Miss_S Пак ќе барам да го преслушаат денес, јас мислам дека му ја згрешија дијагнозата искрено.
Преслушување обавезно. И јас сум носела на два дена на преслушување кога бил со наод (бронхит). Се надевам дека не се до толку да ја згрешиле и џабе да прима терапија .
Го носев денес пак, беше нашата докторка и во право сум нема бронхит. Го случна двапати, вели нема ништо, мала иритација се слуша од носот штое. затнат , ама нема друго. Супер е детето нема потреба од ништо. А он ни тт нема веќе. Денес беше мирен и го слушнаа убаво, плус и крвната слика е супер. Ми рекоа да не правам инхалации. Добро е што не правев сабајле и што послушав инстинкт.
Немора да значи дека одат во комбинација. И не се паничи за очите. Кога бевме со малава во Козле, на тие деца што примаја Атровент им покриваја очи ако беа помали околу 6-7 месеци, тие над една година не, се разбира ќе внимаваш убаво да биде поставена маската.
Прво да идеш на дерматолог да ја види што е точно и ќе ти кажат што да правиш. Хемиски препарати не ставај многу е мало детето, мојата е 5 години и подолог ми рече никако на дете тие хемикалии од аптека. Инаку јас пробав зимоска со рицинусово масло и го мачкав ама не бев многу упорна и баталив. Немаше резултат
Сте забележале ли проблем со брисеви во Авицена, односно да дава негативен а да има бактерија? 3 последни бриса све се негативни, а завршуваме со антибиотик од кој се подобрува ситуација одма, плус дреч зелени мрсули итн…
Не е до Авицена, многу тешко се фаќа бактерија на брис од грло. Дали еднаш сум фатила кај моите, а грлото апла стрептокока и не поминува без атб. При шарлах имале негативни брисеви.
Ke odime na odmor, sto da kupam za rezerva da imam ako ja fati stomacen virus so proliv, povrakjanje? Osven probiotik,elektroliti postoi li nekoj sirup?
Mozes da zemis i smecta kesicki protiv dijarea ako ima nad 2 godinki. Pocni so probiotik nekolku dena pred da trgnete, i dodeka ste tamu neka si pie
Има и едни чепчиња за повраќање, вомитусхил с.....ги нема во сите аптеки и консултација со доктор колку можиш да користиш во денот.
Мајки две прашања Оченцето му е со исспукани капилари неколку денови веќе, денес приметив изгледа е од хип гелот за бањање дали нешто треба да ставам? Второ муцето му беше како црвенко уште откако падна, денес езеро камчиња песок валкано гледам му стана како белко се исплашив херпес да не е?!
Neznam prasajte pedijatar, na upatstvoto pisuva nad 2 godini enterofuril davaat koga stomacnite tegobi se poteski, nas maticniot ni rece nego go davaat samo vo odredeni slucai osobeno ako tegobite se predizvikani od bakterii
Здраво најпрво се извинувам можеби не е прашањето за тука но не знаев каде да пишам.Имам внук од 9години еве можеби веќе два месеци е опседнат со две работи што почнуваат веќе да не загрижуваат.Опседнат е со тоа да не некој му тури отров или некој други супстанци дури и дома вика по родители, баби, мене и нон стоп се плаши да не умре и вика не сакам да умрам не се колнете во мене,прашува дали ке умрам не сакам да умрам...Помош ако може од некој од вас или слично искуство со дете?Фала ви
многу ефтино голема веројатноста дека нешто гледал скролал по нет или случајно видел или гледал некој филм некоја игра... проверете го тоа. И консултација со психолог.
So bris od feces. Najdobro prasaj si go maticniot pedijatar, ke ti kaze sto se da nosis so sebe. Ne se samo stomacnite problemi, ubavo e da se nosi i sirupce za temperarura, kapki za oko, uvo...