Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.288
    Допаѓања:
    182.378
    Тоа е Ели, во медицина нема 2+2=4. Само побрзо да им поминува. Кога сум тука, да пишам дека малото е со тт од завчера, ама само преку ноќ и со далерон се спушта. Преку ден, има околу 37.2-3, ама весела е, јаде, пие, сѐ најнормално. Не ни планирав да ја носам на доктор, ама ај за секој случај направивме к.с. Леукоцити 25, црп 53 :o И ајде на дежурен во Ремедика, пошто мојата докторка не е во земјава. Докторката вели црвено грло, ама рече утре да ја види орл специјалист. Па ме интересира, ако е воспаление на уши, кои симптоми ќе ги има?

2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Болка на допир, оток, црвенило позади увото.

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.288
    Допаѓања:
    182.378
    Нема ништо од тоа, ама ми мати памет тоа што едното уво ѝ лачи повеќе жолт секрет. Може не е поврзано, може е и случајно, не знам. И сега се мислам дали да ја носам на орл, а антибиотик веќе треба да почне да пие. Се прашувам колку ќе биде меродавно така.

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.109
    Допаѓања:
    124.325
    Нарцис никакви симптоми немаше моето. Др.се чудеше дури. Дома го стискав за ушињата не реагираше. Сега си враќам филм,прошлата недела после бањање ги чешкаше ама обично секогаш така прави оти му влегува вода.
    И да,во право си. орл докторот ги гледа резултатите и вика не би требало да е ништо ,вирус,не е мн високо црп. Гледа и се чуди ,воспаление. Јас отсега ,со температура го носам и на орл и педијатар. Памет за другпат. Терапија што ви даде? Живковиќ ли ве зирна , она беше денес ?

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Мајки итно! Малиов ноќеска се бореше за воздух, му грмеа градите при зимање на воздух и кога се искашлуваше исто ептен оштар звук, суво кашлање како куче што викаат... се изнаплака, го тапкавме, едно 10мин борба за воздух... спие веќе 2ч ама дигна темп... и сега си направив филмови дека вода на плуќа има вдишано. Ке го носам сабајле на доктор, има во хотелов, ама сепак сум уплашена.. си одиме тек во недела вечер..

Немал др симптоми, немал мрсули деновиве...

Инаку и пред да одиме на одмор пишав тука, слично се закашлуваше ама тоа беше закашлување минута и толку, ова ноќеска беше како астматичен напад...

Последна измена: 6 август 2019
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.891
    Допаѓања:
    152.422
    Носиш инхалатор, вентолон физиолошки? Знам дека на своја рака не де инхалира ама надвор сте бар да се смири малку додека не дојдете, и да се јавиш кај доктор тука некако

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.097
    Допаѓања:
    40.469
    Внука ми кога беше мала од влажниот воздух буквално со асматични напади беше во турција. Алергиска реакција на влага.

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.097
    Допаѓања:
    40.469
    И синко последниов пат на почетокот немаше болка на ушиња. Абдоменална болка, па тт, па дури на крај стигна до ушите. Јас би однела на орл особено што викаш има повеќе секрет во ушињата.

На NarCis@ и eli25 им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Он уште дома од клима имаше такви напади ама не беа до волку, само кашлаше длабоко јако, а ова како зимаше воздух така се даваше грмеше плуќата и не ни можеше да се искашла, едвај.. дури сакаше да збори тој период и неможеше глас да пушти.. Ама еве тука сме веќе 6ти ден и дури сега вака... ама и температурата од што, го држи 38 од 2 ноќеска. Ке го будам сега и ке го носам да го ѕирнат.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Не носам...

11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.288
    Допаѓања:
    182.378
    Нема тт, до 37.2 оди, релативно мирно спиеше. И тоа без антибиотик и далерон. Од денес почнавме со антибиотик, па ќе видиме како ќе биде. Не ми е јасно како со таква к.с., клиничката слика ѝ е генерално добра :?: Патем, може на орл да се направи преглед ако веќе почнала со антибиотик?

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @mariz како сте, што направивте?

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Може.

14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.288
    Допаѓања:
    182.378
    Се јавив и закажав. Ми изгледа сепак дека е увото, не дава да ја пипнам на таа страна.

15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Јас отпосле сфатив дека не ни спиеше на таа страна кога имаше мака со увото.
    Инаку нашето искуство со инфекција во уво е не многу покачена температура.
    До 38.8 одеше а голема инфекција имаше.

На eli25 и NarCis@ им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Сабајле како стана почна да се жали од увото... го пипнав кога рипна и врисна, бев на доктор воспалено му е и темп од тоа му е. Тоа што кашла е најверојатно алергиска реакција на влажност, ама докторон ми рече имал малку отежнато дишење... уште е со темп (макс 38 оди ), почнавме антибиотик и капки за увото...

На eli25, mal.ecka, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро е што одма сте ја откриле причината и сте почнале со терапија. Нека поминува само и внимавајте во авион заради увото, гледај да џвака нешто додека трае летот :hug:

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Се надевам до тогаш ке помине, тек во недела вечер летаме.. т.е. пон е тоа веќе, па ваљда ке се опорави до тогаш. Купивме специјални затки за во ушињата па ке влегува во вода со нив.. Фала што не мислиш :hug:

На mal.ecka, duffi, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.487
    Допаѓања:
    139.080
    супер што имате доктор у хотелот.

На Sexybaby86 и mariz им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.097
    Допаѓања:
    40.469
    Може преглед иако е под антибиотик. Не се поврзани.

Оф леле. Со лесно нека поминива и пазете го ушето. Обавезно со тампон. Верувам од антибиотикот и капките ќе почне да се средува. :hug: