Тоа е Ели, во медицина нема 2+2=4. Само побрзо да им поминува. Кога сум тука, да пишам дека малото е со тт од завчера, ама само преку ноќ и со далерон се спушта. Преку ден, има околу 37.2-3, ама весела е, јаде, пие, сѐ најнормално. Не ни планирав да ја носам на доктор, ама ај за секој случај направивме к.с. Леукоцити 25, црп 53 И ајде на дежурен во Ремедика, пошто мојата докторка не е во земјава. Докторката вели црвено грло, ама рече утре да ја види орл специјалист. Па ме интересира, ако е воспаление на уши, кои симптоми ќе ги има?
Нема ништо од тоа, ама ми мати памет тоа што едното уво ѝ лачи повеќе жолт секрет. Може не е поврзано, може е и случајно, не знам. И сега се мислам дали да ја носам на орл, а антибиотик веќе треба да почне да пие. Се прашувам колку ќе биде меродавно така.
Нарцис никакви симптоми немаше моето. Др.се чудеше дури. Дома го стискав за ушињата не реагираше. Сега си враќам филм,прошлата недела после бањање ги чешкаше ама обично секогаш така прави оти му влегува вода. И да,во право си. орл докторот ги гледа резултатите и вика не би требало да е ништо ,вирус,не е мн високо црп. Гледа и се чуди ,воспаление. Јас отсега ,со температура го носам и на орл и педијатар. Памет за другпат. Терапија што ви даде? Живковиќ ли ве зирна , она беше денес ?
Мајки итно! Малиов ноќеска се бореше за воздух, му грмеа градите при зимање на воздух и кога се искашлуваше исто ептен оштар звук, суво кашлање како куче што викаат... се изнаплака, го тапкавме, едно 10мин борба за воздух... спие веќе 2ч ама дигна темп... и сега си направив филмови дека вода на плуќа има вдишано. Ке го носам сабајле на доктор, има во хотелов, ама сепак сум уплашена.. си одиме тек во недела вечер.. Немал др симптоми, немал мрсули деновиве... Инаку и пред да одиме на одмор пишав тука, слично се закашлуваше ама тоа беше закашлување минута и толку, ова ноќеска беше како астматичен напад...
Носиш инхалатор, вентолон физиолошки? Знам дека на своја рака не де инхалира ама надвор сте бар да се смири малку додека не дојдете, и да се јавиш кај доктор тука некако
Внука ми кога беше мала од влажниот воздух буквално со асматични напади беше во турција. Алергиска реакција на влага.
И синко последниов пат на почетокот немаше болка на ушиња. Абдоменална болка, па тт, па дури на крај стигна до ушите. Јас би однела на орл особено што викаш има повеќе секрет во ушињата.
Он уште дома од клима имаше такви напади ама не беа до волку, само кашлаше длабоко јако, а ова како зимаше воздух така се даваше грмеше плуќата и не ни можеше да се искашла, едвај.. дури сакаше да збори тој период и неможеше глас да пушти.. Ама еве тука сме веќе 6ти ден и дури сега вака... ама и температурата од што, го држи 38 од 2 ноќеска. Ке го будам сега и ке го носам да го ѕирнат.
Нема тт, до 37.2 оди, релативно мирно спиеше. И тоа без антибиотик и далерон. Од денес почнавме со антибиотик, па ќе видиме како ќе биде. Не ми е јасно како со таква к.с., клиничката слика ѝ е генерално добра Патем, може на орл да се направи преглед ако веќе почнала со антибиотик?
Јас отпосле сфатив дека не ни спиеше на таа страна кога имаше мака со увото. Инаку нашето искуство со инфекција во уво е не многу покачена температура. До 38.8 одеше а голема инфекција имаше.
Сабајле како стана почна да се жали од увото... го пипнав кога рипна и врисна, бев на доктор воспалено му е и темп од тоа му е. Тоа што кашла е најверојатно алергиска реакција на влажност, ама докторон ми рече имал малку отежнато дишење... уште е со темп (макс 38 оди ), почнавме антибиотик и капки за увото...
Добро е што одма сте ја откриле причината и сте почнале со терапија. Нека поминува само и внимавајте во авион заради увото, гледај да џвака нешто додека трае летот
Се надевам до тогаш ке помине, тек во недела вечер летаме.. т.е. пон е тоа веќе, па ваљда ке се опорави до тогаш. Купивме специјални затки за во ушињата па ке влегува во вода со нив.. Фала што не мислиш
Може преглед иако е под антибиотик. Не се поврзани. Оф леле. Со лесно нека поминива и пазете го ушето. Обавезно со тампон. Верувам од антибиотикот и капките ќе почне да се средува.