Минимум 3 недели треба за да се постигне полн ефект. Кај мојава некаде после 2 месеци можам да кажам тргна на подобро.
Што смее да се дава како поддршка за имунитет на 20месечно дете? Можно е од 4ки (4 во исто време вади) да е преполн со лепливи течни проѕирни мрсули? Не може да дише крчи цел од вчера, не ни дава да чистам а и да деде тие претечни не излегуваат. Не знам дали е настинка па ќе сменат боја или е од заби,ама уште абер зима нема а тој затнат цел
ако можеш да направиш брис тоа ќе е супер. Ќе знаеш на што си. Таков е периодов со мрсули кивавица кашлање.... јас на таа возраст ништо не би давала за имунитет,витамин Ц единствено и чајлиња.
од мое искуство кога е полн со мрсули е вирус или бактерија. Пробајте инхалација со физиолошки, првпат пробавме скоро и кај нас помогна во комбинација со чистење на носот со морска сол 4 пати дневно, ама ако ептен затнат хипертоничен спреј. Откако се затна комбиниравме 2 пати прскање со морска сол и пред дремка и спиење хипертоничен спреј Тонимер. Јаде и боров мед и пола ампула Марнис Џуниор секое сабајле, а после доручек пробиотик + лажица маслиново во која ставам д3 вигантол. За имунитет купив манука по препорака на членка тука @Ladyme , денес го почнавме па ќе пишам за некој месец искуство.
Викаат после еден месец ефект. Ама првиот месец мојот беше паралелно и на рупафин и момокс. После овие ги исклучивме постепено и само на пумпица е во моментов. Оди во градинка и на неколку пати беше со секрет, ама само со чистење и септаназал поминуваше.
Извинете што ќе се вметнам во разговорот Дали летово правевте пауза?Детето мое користеше од октомври лани до јуни,од јуни правиме пауза па од октомври пак.Во овие 3месеци без фликсотиде користиме момокс и рупафин
Дали пробавте со исфрлање на одреден тип нна храна. Мојот веќе 3 месеци е на немлечна исхрана. Ние од мај почнавме. За сега препораката од козле е да тераме со пумпицата, па дури догодина ќе видиме како ќе се менуваат препораките. Кај малото за сега е исфрлено се млечно. За ова ќе правиме и дополнителни испитувања за степенот на реакција од млечните.
Дајте совет за природен лек за анемија. Детево 1 годинка е, веќе два месеци прима Малтофер, а железото е ептен ниско. Обилно јаде, нема проблем со апетит, јаде буквално сѐ, не можам да сфатам зошто нема подобрување. Пред скоро прекинавме и доење. Што можам да дадам дополнително?
Pocna shkolska godina, a so toa i tecenjeto nos. Dve nedeli izdrza da e ok. Treto oddelenie e, veruvajte ova so nosot trae po cela godina. Preku leto nema nisto, znaci pak e do kolektivot. Davajte soveti, pamet, maticnata nishto ne ne oprava. Demek normalno, no mene ne mi e normalno za ovaa vozrast. Dali da probam so kortiko sprej vo nos? Ve molam spodelete nesto. Mislam deka sum procitala @TheSecret ima slicen problem so deteto. Te molam i ti spodeli nekoj sovet.
Ве молам за мислење, 2ца доктори ми велат различно, едниот да даваме антибиотик, матичната вика не. Имаше тт пред 4 дена само 2 пати крена, кашла цела недела со секрет, сношти мн лошо беше, плус мрсули имаше и неможеше да спие од кашлање, сабајле крена 37.8 ама еве цел ден нема тт, ама е де затнат де течат мрсули. И сега нз стварно на кок да му верувам. А сношти па на итна ни рекоа и инхалација со дексазон дека мн имал секрет посебно на лево крило.
Кај моево дете од премногу секрет лесно преминувало во бронхит досега и јас лично ако ми речела матичната антибиотик сум давала. Не се покажала како грешна одлука досега. Ептен ако ти е во мисла, од понеделник и брис направете.
Dodeka se mali hgb se meri. So maltofer mora da se krene. Jas i davav 2x20 na den kapki i za eden mesec se kaci od 103 na 110 pa naredniot mesec na 119. Sega uste eden mesec pa ke prekinam. Vo kashi i stavam i seme od kopriva toa pomaga isto
Stom kasla i ima mn mrsuli podobro daj terapija posto ne pominuva samo od sebe. Inhalacii so kortiko i antibiotik treba da go smiri kaslanjeto i mrsulite. Ne se plasi podobro ke mu dojde. Moeto duri povrakjase vo spienje od mn shlajm sto i se sobra
Има некое детенце само со надразнителна кашлица? Нема темп, кс добра ама кашла надразнително. На терапија сме со кортико поради алергии ама не знам дали ова е нешто друго со кашлањево или има врска и воздухов во Скопје. И како да смирам кашлица. Подмирена е со терапија и антохистаминик ама пак кашла.
Хемоглобинот исто е низок, ова сега последно меревме железо на барање на педијатар. Ќе пробам со семе од коприва па ќе видиме.