Ic ne se kreva od maltofer? Pretezno na site im pomaga toa. Mala doza da ne davas? So hrana da ne go meshash?
Можеш и во жива фарм Велес да видиш Ќе ти нарачаат Давај и масло од семки од грејпфрут напоредно Кај нас оваа комбинација имаше колку толку ефект
Изгледа давам малку. Сега кога те прочитав ми текна дека на првото дете двапати во денот давав, сега докторката не пиша колку, само дозирањето ми го пиша и јас само наутро и давам еднаш. Ќе зголемам, знам дека Малтоферот е најдобар, сум имала одлично искуство пред 2 години, затоа ми падна чудно што не делува.
Да се надоврзам. И малиот е со ниско железо моментално, му давам 20 капки еднаш дневно, ме замисливте дали е доволно? 11 ипол кила е 2 ипол години. Колку е вашето железо?
Majki dali nekogas vi se slucilo sledno. Se budam sabajle valjda nene son zatoa sto bez uspiena i gledam deteto 6 god kako mu se trese nozeto go fativ go prasav sto ti e mi rece nisto i si prodolozi da spie normalno. Ispanicena sum
Што давате при температура кај 5ипол год дете? Крева на 4ч, наизменично давам Блокмакс и Ефераглан. Нешто друго??
Да мачкаш со етанол 70%,можеш и чорапите да ги натопиш и да му ги облечеш. Туширање. Тоа е. Првите 24ч ќе крева почесто после тоа на некој си 6ч па на 8ч. Да провериш да нема црвено грло или загноени крајници ако дава
Не сум пробала а мојот има никаков апетит. Сега пред една недела почнавме со малтофер, сакав да испие едно шишенце од него пошо е најефикасен па после ми препорача докторката еден сируп new iron kids ама можам и флорадикс да земам чим имате добро искуство.
Isto taka mnogu efikasno e da izmatite belka od jajce, nekoja kapka limon i lazicka soda bikarbona dodadete de pravi pena i potoa izmackajte go
На последниов резултат е 3 железо, а хемоглобин 10, што е на долна граница според Авицена. Баш ќе ја прашам сега докторката за Малтоферот, дали е еднаш доволно или треба двапати.
Ќутете , престана да крева на 4ч. Зоврев луѓе. 39.7 имаше, а ја сум дома и со 1месечно бебе. Да не знаеш каде попрво. Фала ви на сите, давав најизменично Блокмакс и Ефераглан, и мачкав со 70% алкохол и вода разредено, електролити му давав, и многу вода пиеше за среќа.
Дадов еферангал ноќеска во 3ч ама не ми спушта под 38.5 преспа само после еферангалот сега од 7 сме станати 38.5 му е. И рацете му се ладни ке крева пак сигурно, да давам еферангал или блокмакс?
Следно дај му блокмакс,јас кога не ми спуштале висока со еферангал или друг парацетамол давам блокмакс,ама почекај штом е ладен дали ќе се загрее па после,да не му направиш па наеднаш многу да му спушти.
Дозата да не му ја даде помала спрема килажа? Парацетамол пола од килажа давам. А блокмакс еден мл помалку. Сум давала и на 3ч бидејќи ми има кревано 40+.