Јас ќе се умешам извини, дали има тт или други пропратни симптоми? Кај син ми, после 3 испиен антибиотик кој не делуваше, го хоспитализираа, ама почна да му паѓа сатурација, јас сметав дека и порано требаше да не хоспитализираат со оглед на ситуацијата негова. За добар хомеопат сум слушнала за Биљана во Ново Лисиче, види и кај неа.
Уво да не го боли? Пробај стисни го доле под увото, ако покажува знаци на болка тоа е, ако не, може да му е само фаза, моиве кога беа помали така кога се мавале по уво или го тегнеле увото, мн пати било поврзано со вадење на заби.
Немам совет ама си мислам да не е од премногу вода и чистење така? Само размислувам, да пробате да не миете секој ден, ако е можно ако не прави поголем проблем?
ОРЛ, може има проблем со слухот, слуша чудно, евентуално да не се малку воспалени Баш никакви, ни нос тече ни тт. Со новава терапија мааалку е подобра, ама ќе видиме петок со нов ртг како ќе биде. Ќе пробам и тоа наскоро, мака ми е веќе од атб секоја недела, омодре детево.
точно е како што ти кажале. Моето 2 епизоди имаше. Сега веќе има 6 години и се надевам дека нема да се повтори зашто искрено пострашно нешто немам видено
Dali vi e skroz otvoreno kureto ? Sin mi e 6 god i nene celosno otvoreno bidejki doktorot od bebe ni rece samo malku na mienje i nisto povekje. Eve seuste ne ni e otvoreno sto vekje sum isplssna ds ne dojde red na urolog da mu go otvarast
Отворено му е уште како помал, го носевме еднаш на хирург и ни рече да му го отворат они откако ќе го успијат. Ми звучеше страшно, па дома форсиравме неколку дена. Може и тоа не беше исправно ама сепак ми беше поприфатливо отколку целосна анестезија. Инаку кај него проблем се направи откако една докторка на редовен преглед (прв пат бевме кај неа) грубо му го повлече, демек така требало да правиме за да му го отвориме. Кожичката испука не правилно, и за брзо се затвори многу повеќе отколку што беше претходно.
Ние исто му го отваравме уште од мал на секое бањање маж ми го отвараше секојпат колку може повеќе до главчето. Му ги чисти тие како бели наслаги и се супер до сега
Zdravo da prasam deneska vo kozle ni dadoa tricef zaradi vospalenie na krajnici I somnevanje na tret krajnik ni pisale doziranje 2pati po tt maliot ima 18 kg sea tolku li treba da davam 2*18kg
Бебе скоро 14м. Втор пат има температура и стана така млитав, поспан, кенкав..37.3 измерив. Дали е можно да е од заби? Нема сеуште ниеден заб, нема мрсули, кашлање..ништо..
Секако дека е можно и од забите, а може да е и некоја настинка, следи го. Јас и на 38 би му дала далерон, да не го болат запчињата премногу и да не се мачи и дополнотелно да е кенкав.
Мајка совет детево веќе една Недела е затнат со секрет и зарипнат глас и кашлица правам инхалации со физиолошки давам чај мед сируп за смирување на кашлица превривам млеко исто е не проаѓа правевме крвна слика добра е брисеви чисти убаво си спие во пон ќе го носам пак кај доктокава ама некој ваш совет да му помогнам
Tri godini ima. Imase malku sekret i kivavica, plus kashlica, davav rinostop po preporaka na lekar, se smiri. Eve deneska pak ima sekret. Sto e ova vekje? Navistina se nerviram, nemam mir od nastinki, bolesti.
Здраво, искуство од некоја мама за константно разболување 21 месец сме, оди во градинка, меѓутоа секое разболување завршува со спуштање и наод на плуќа, три пати до сега е со бронхо опструкции, еве деновиве пак сме со наод бронхит десно крило зафатено. Секое сабајле јадеме домашен мед, вит ц, молерс, да не е на подрек исхрана е топ има апетит за се, весел, без темп. Цело време со антибиотици неможе да пркне имунитетот.. Ќе чекаме да пораснат и да стекнат имунитет или има чаре и за ова..