Колку пати да испирам нос? Јас зедов nasal wash тоа е шише за испирање. А лој од гуска од каде да земам и каде да мачкам, колку пати?
Лој од гуска се мачка на гради и позади на грб, се даваше и едно лажиче, ама мало е твоето види дали смее да јаде.
точно дека не се трча одма на лекар (освен секако ако тт не е над 39) и обично се чека барем 1 ден. И матичната тоа ми го има кажано. Веќе вториот ден се оди на лекар. Всушност ако е грло загнојано ќе се изнамачи детето 3 дена ако се чека
Јас земав од една жена на ФБ ја најдов. Сенѓуле мислам се викаше. Им давав на врв на лажиче и така го јадеа. Сум слушала дека и со млеко го даваат. Јас сум испирала и неколку пати на ден, ама најсигурно прашај си доктор. @Aleks.mar дете што го боли грло и те како се приметува.
Мајки препорачајте офтамолог освен др Ристовски тек во Ноември имало термин слободен кај него..Син ми почна прекумерно да трепка 2 ипол години има,денес го носевме кај др Ѓулистана (за таму ни закажаа термин) ама докторкава катастрофа бе луѓе.. 2 мин дали траеше прегледот му препиша капки за алергија а детево ни ги чеша очињата,ниту пак му се црвени.. Плус и со упат си бевме уредно закажани се од матичен,кога ми лупна цена како од ракав 500 денари и ни сметка ни извештај искуцан ништо само едно ливче,не ми е за парите ама не ми е ни прв ни последен пат да одам со упат сме плаќале партиципација само.. После гледам на мое здравје стои реализиран преглед отварам зашто извештај не добивме дотичнава пишала пациентот има постојано чешање
Алергија не доаѓа во предвид и педијатарот рече нема чешање,црвенило или секрет само прекумерно трепка.
Тикови се тогаш се јавуват кај деца по нежни ако се има исплашено нешто, стегнато или само фаза на развој. Ќе поминат со време само по нежно со него дома или вградинка избегнувајте стрес и дај му б6 едно на утро едно вечер
Од млекото се создава повеќе шлајм и тера на кашлање. Прекини да даваш некој период, големо е твоето веќе, не му е основна храна. Ќе помине, акутна кашлица трае и до три недели.
Полудев веќе дете од три години 5 дена со атибиотик ради потечени крајници и бели наслаги нема бактерија вака си јаде нема темперстура но навечер неможе дише рчи и збори на нос немам нерви веќе кажете чаре за колку време поминуваат
Рчењето и зборење на нос може да се ради зголемен 3 крајник, може да останат и откако ќе помине инфекцијата. Ако нема подобрување одете на орл. Имавме ваков случај, 3 недели после настинка хрчењето остана, на орл ни кажаа 90% блокирано дишењето од 3 крајник. Фала богу со терапија се среди
Значи ќе спобудалам веќе не знам што да правам зашто не можам да сфатам што се случува со син ми. Веќе 2 недели се мачи од нешто, повремено хрчи во спиење, повремено му е бел јазикот, друг симптом ништо нема. Намали во јадењето ама пак не можам да кажам дека не јаде, јаде ама помала количина. Цело време мислам ќе се разболува зашто бргу се заморува при некоја физичка активност, ама ете уште нема знаци на вирус, ни температура ниту нос кашлица, ништо. Заби мислам дека ги има веќе сите иако не дозволува убаво да проверам, така да се надевам дека е тоа, што друго би можело да биде? Станува пречесто навечер како некоја болка да има е не кажува точно што е, покажува во устата, исто 2 пати се пожали на уше ама помина брзо и не знам дали го боли или не. Овие 2 вечери е екстремно, дефинитивно нешто го мачи. Грло колку што можам јас да видам не му е црвено, може да се крајници а при голтање да не се забележува? Дај упатете ме што да правам и како да откријам што му е, секако во понеделник ќе закажам на педијатар ама не ни знам што симптоми да кажам, не примеќам ништо екстремно а го мачи нешто дефинитивно. Средно уво како да приметам?
Колку што можам да видам набрзина мислам да. Се повеќе на грло ми личи, на голтање не дава знаци на болка ама кога ќе го фатам доле на страните реагира дека го боли и еве денес е со зарипнат глас и затнат нос. Очекувам и температура да качи, ќе видеме вечер.