Исто и моето грло црвено зарипнат глас неколку дена после се затна навечер почна да хрчи го однесов на педијатар крајници отечени со камења бели наслаги брисеви чисти црп мирно матилната вика некој јак вирус има периодов пие антибиотик види дај боже полесно да поминете
Кружи некој таков вирус и долго трае. Колешката беше со исти симптоми цела недела, вика грлото премногу јака болка едвај се издржува. Ќе го носам сега на педијатар ама мислам џабе ќе е тука секако за вирус не даваат антибиотик. Се лесно и кај вас, ова неспиењето ме докрајчува мене ептен
Има неколку вируси што кружат. Има еден со многу секрет во нос, еден со болење грло и плус Ковид кружи. @Anturium За ниту еден вирус антибиотик нит се препорачува, нит помага. За вирус само трпение. Е ако има бели наслаги на јазикот може да е кандида. За кандида најдобар лек е испирање со сода бикарбона. Ако е мало детето на стерилна газа стави раствор од сода (една лажичка во еден филџан вода) и пребриши му ја усната празнина. Ако е поголем тогаш нека прави гаргара со раствор од сода неколку пати дневно. Јас лично имав таква мака и ОРЛ лекар ми го кажа лекот, а исто и детево кога имаше така бел јазик и чудни симптоми со сода ги решивме.
Вирус е да брисевите се негативни. Ова за содата фала ти премногу утре ќе го пробам бел му е јазикот и многу се жали на болка. Докторката рече само ибупрофен да давам 3 пати на ден два дена ради болката во грло и еве веќе спие подобро. Мислев дека има и афти зашто стално вели дека го боли јазикот ама го прегледа и нема, веројатно до грлото е и ова белото на јазикот не знам дали боли. Немав појма за сода фала ти мноогу се надевам ќе му помогнам малку.
Dali nekoja majka se soocila so cesti tecni stolici kaj deca ? Kaj kerkami pred edna godina od vreme na vreme na po nekolku dena imase tecni stolici, otidovne vo sistina i na izmet i najdoa parazit i bakterija clostridium pozitivna ama toksinot go nemase i rekoa ne treba da se leci samo ni dadoa terapija za paraziti koja sto pdoocna na brisevi bese iscisteno. Sega vo posledno vreme pak se slucuva nekokku dena odi normalno pa nekokku dena tecni stolici. Sekako pak ke naoravime ispituvanje na izmet i bris no cisto da vidam dali i nekoj drig imal slicen problem
Дали има вирус со повраќање само? Детето ми е 5ипол години, беше и на детско, само му рекле пробиотик да му дадам. Колку трае вирусов и како сте го поминале
Posle kolku vreme deluvaat inhalacii so cortair budesonide? 5 dena veke inhaliram po dva pati na den ama nema efekt zasega isto kashla
Големиот имаше пола ден повраќање и магично му помина попладнето беше целосно фит. Ама за 4-5 дена го повтори повторно исто, пола ден повраќање до пладнето нов. Се надевам толку беше нема повторно да го повтори
Moze li sovet. Dete skoro 3god, poradi pokaceni leukociti i bakterija prepisano almacin 3 x 5ml E sega ne mozam da gi raapredelam dozive na 8h bidejki ako se razbudi za lek potoa cel nok e horor nema da zaspie Moze li da davam 2 pati na den. Na 12h da izleze? I dali po 2x 7 ml da ja podelam dozata?
Ова мораш со педијатар да се консултираш, никој не може да ти каже доза за сируп за дете, како да ја распределиш, освен доктор. Не се зафркавај на своја рака да си додаваш или одземаш.
Не ви одговара ли 22ч навечер, 6ч сабајле и 14ч на пладен? Јас во сон ги давав сите, во 9легнува, во 7 станува, на пладне кога беше разбуден кога не. Малку подразбуден во раце кај мене со шприц, 3,5мл пиеше моево на 3 притискања му ги давав
Ќерка ми имаше, еден ден повраќање, 4/5 дена температура и на крај пролив. Како јаготка на шлагот и избиваат 5ки и се направија афти во устата. Се намачи детето 2 недели ништо не касна омалакса скрос. Ама еве ја се враќа полека. Се надевам вие лесно да појдете само со повраќање...
Istempirav nautro 8h pa vo 16h pa vo 00h Blqgodaram. Prvpat davam antibiotik i mi dojde nekako mnogu 3 x 5ml a tezinava 14kg... Dadov sega vo 8h so malku sokce go ispi. Opsto imame problem so situp za temp ne pie ama sega dobro pomina. Se nadevam ke bide sorabotliv 5 dena
Можи од забите да се мрсулите, тогаш има пад на имунитет и се појавуваат мрсули, тројките се многу тешки заби кога излегуваат.