Kolku vreme trae ovoj virus so sekret vo nos i kaslica? Cela nedela se vlece malovo, plus od vcera epten pocna vo spienje da kasla pie viranto, pie vitamini, slabo jade nekako, nos pun i se sleva nadole. Jas pa cel mesec sum so istovo
Какви вируси кружат, што е ова не можам да препознаам? Едното дете ми е со јака главоболка, температура и страшна кашлица, второто беше со болно грло уште пред две недели, кашла се уште и гледам се исфрла по нозете како коксаки, третото полно шлајм кашла нонстоп. Утре морам пак да ги носам на една контрола, полудев. Ги инхалирам веќе цела недела, почнаа убаво да искашлуваат ама кашлањето не прекинува, ужас сме неспиени сите.
3 дена среќавам 3 различни мајки на оставање и сите 3 ми кажуваат различни симптоми за нивните деца кои не оделе минатата недела во градинка. Само да поминува со лесно ама хаос е од се.
Dali ova lici na crevni paraziti ? Cekame rezultati ama ova sega go najdov vo izmetot kaj deteto koe sto vekje edna nedela e so dijarea. Se izvinuvam za slikata
Страшно е.. Мојава пред недела дена беше со темп до 38 два дена, па нос река густ секрет мн (тон вадев со носко), па на крај 3 дена пролив еден миризлив, да неможеш 2 саати да излуфтираш. 3 дена сега добра беше, почна да јаде, нормално да кака еднаш во ден и од вчера 40ка температура ми крева на 4,5 саати. 39.7.. 39.8.. а ни нос и е затнат, ни кашла, ни пролив. Крвна слика направивме прееска и има високи леукоцити 25, црп 30, Неутрофили ( реф 1 - 8, неа и се 16. Одма дадоа Зинат...
не може така. Мора да е на 8 сати. Една доза има дејство толку. И потоа се продолжува со следна доза кога дејството на претходната завршило. Ако дадеш пред да поминат 8 сати фактички даваш зголемена доза. И ако е дозата 5 мл не смееш да дадеш 7. Тоа се дозира по килажа. Антибиотиците колку што се корисни толку се и штетни. Дај на пр во 22:30h И после во 6:30
Ау налет еј, да не е раат човек. Повторете црп да видите да не расте многу темп е тоа за ништо да нема
Утре обавезно пак крвна, земав упат за Авицена. Ќе и земам и мокрача.. многу пролив имаше пред 4,5 дена.. да не е некоја уринарна си викам од тоа закачено. Една доза антибиотик Зинат испи, ќе биде веродостоен резз за мокрачата? Едвај спушта човече после 2ч.. 2ч после сируп се бориме со 40. 40.2 ми покажа дигитален.. оцет и ставив на чорапи, туш и удрив и тек сеа спушти на 38.3 (2ч после сируп). Другарка доктор ми вика и нормално е на таа висока температура споро да спушти, не е нормално нагло и брзо... Ај црп, сум имала искуство со другиве високо. Ама со високи леукоцити никогаш не сум се соочила, па од памет сум извадена..
Појма немам за крвнава слика искрено. Моево до сега се од на нога поминувало ова со 40темп сега прв пат беше и што викаш не спушта никако со 3 топломери шетав ко шлакната некоа. Давај нека пие течности да не дехидрира, јас со шприц електролити, чај, вода му пикав на сила Со помин нека е и пиши што ке направите. Едит: да пробаш лук на нозе. Се сечка лукот на газа го ставаш никако на голи стапало, и облечу чорапи за едно 15мин низ уста ке го осеќаш викаат природен антибиотик било.
14м малово 99% со уринарна инфекција. Фатив мокрача успеав и однесов денеска, а направивме уште една крвна слика. Црп е дупло од вчера(30 вчера), 64 денес. Леукоцити уште и се у плафон 22. Вчера 25 беа. Зинат пие од вчера, испи 2 дози. Оставив денес и уринокултура ама готова наредна нед ќе е. На урина обична има + кај бактерии, слуз, покачени многу леукоцити, еритроцити и траги од протеини, лесно заматена мокрача. ChatGpt со анализите, во болница на хоспитализација ме праќа. Што да правам?? Да одам на Детска Клиника?
Треба да поминат 3 дена за да делува антибиотикот, ако и покрај ова не делува појди можи треба да го сменат, да видиш дали ќе 8ма подобрување
Ако имала веќе испиено антибиотик, не знам дали ќе покаже точно на уринккултурата. Големиот има моментално уринарна инфекција, со печење и често мокрење, урината му беше и со бактерии и со леукоцити +++ пие панцеф и уриројал ќесички, многу вода исто така, кај нас мирно беше црп. Има тт??? Следи ја, ако не ти личи дека е подобра носи ја на дежурен, прати резултати и види што ќе ти каже матичната.
Има од завчера вечерта до 40... Се јавив на другарка која е доктор, рече до утре да почекаме Зинатот дали ќе делува.. ако не делува тогаш ќе мора венска терапија, немало што друго да и се смени. Исто има + кај слуз, бактерии, протеини... 40 леукоцити и 7,8 еритроцити. Другаркава рече чим и протеини почнало да пушта, инфекцијава и е нагоре.. накај и бубрези. Леле налет, ќе пукнам како вчера не и проверив мокрача. Матичната не ми кажа, сама денес приватно си оставив... и додека и зимав прееска сфатив дека лошо и мириса. Ми рече исто другаркава ако почне интервалот на кревање на температурата да е помал, да не спушта и ако повраќа, итно да отидеме тогаш на клиника... Инаку со 2 дози антибиотик (една вчера во 21, една во 9 сабајле) и направив и обичнава мокрача каде даде + кај бактерии. Мислам ќе фати и уринокултура која е, на што е резистентна...
Мајки малово беше со гјона ангина две недели пиеше антибиотик гледам се смирува гнојот паѓа ама сеа почна сува кашлица нормално ли е тоа после гнојна ангина кашлица сува
Па се слушанав со педијатарот вика од тоа е денес завршиме антибиток дома нема од кого да фати нешто мислам две недели се мачњевме со ангинанава два атибиотика сменивме денес е со сува кашлица зарем под антибиотик ќе фати нешто полудевме дома