Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.890
    Допаѓања:
    152.412
    И малава посчедниот пат кога беше болна немаше воопшто некоја лоша клиничка слика, температура докај 38 која се спупташе и само со туш, малку поткашлуваше а црп 103 со малку покачени ле. Одма и дадоа антибиотик поради резултатите.
    @mariz се надевам дека е подобар малиот

На eli25, mariz и NarCis@ им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Не спушта скроз темп, пред малку и над 38 отиде... 38.5. И ми рече и двете ушиња го болеле :drunk: Неможам да го допрам и нежно.. несакајки го допрев прееска.. се изнаплака :( Еве заспа и а легне одма се дави кашла длабоко чудно... А трчка, јаде, тек сега со 38.5 клапна.

На Sexybaby86, mal.ecka и M&M им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.286
    Допаѓања:
    182.336
    Да пишам апдејт, инфекција на едното уво. Топла препорака за Мирка Шалиќ, докторката е одлична.

На M&M, Ano, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.676
    Неколку дена носот и тече на мојава (по малку), други симптоми нема засега. Совет што да правам? Не ми се носи на лекар, а спреј не дава да и ставам, урла, се тегне, пред некој ден се мачев да и ставам и крв и потече, ја разранив малку оти се трга :(

5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.286
    Допаѓања:
    182.336
    Немаш што да ѝ правиш друго. Или ќе прснеш или тоа е.

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Држ те ја двајца... сака, несака, мора....

Малиов инфекција на двете ушиња, што ке правиме незнам, ваљда нема да стане критично, не дава ни нежно да го допрам... :(

На M&M, Sexybaby86, NarCis@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.286
    Допаѓања:
    182.336
    Мариз, прима некаква терапија?

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Амоксиклав од вчера, матичната ми рече две дози ударно по 6мл да давам и да продолжам по 5мл, 3 дози до сега испи.. и капки во увце. Еве мерев сега тт, спие.. 38 има, толку го држи веќе два дена..

На M&M, NarCis@ и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.676
    Сама сум по цели денови, мм на пат е. :(

10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.286
    Допаѓања:
    182.336
    Денес докторката ни рече дека за вакви инфекции панцеф, сумамед или лекоклар се најдобри. Амоксиклавот е доста послаб. Прашај доктор штом има во хотелот, може ќе ти смени антибиотик. Нас ни даде плус капки за уво и оперил п за нос.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    50 евра рецепт да ми пише само (прегледите плус) приватен доктор дека е и не ни спаѓа во цената... а амоксиклав јас за секој случај си носев од Скопје... Ке видиме како ке биде денеска, па ако не ке барам државна амбуланта и да одам со осигурањето... Па ако треба и да му исчистат увциња. Обично доста жолто му излегува секогаш од уши, сега овие 7 дена ништо нема... А и си враќам филм за се ме препрашува неколку дена, а а мама, а, што? И јас уште невозна, не ме прашувај по 100 пати, еднаш ти кажав, а он не слушал изгледа убаво..

На M&M и NarCis@ им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.481
    Допаѓања:
    139.026
    Мојата само со амоксиклав оздравува кога има воспаление на увце.
    Еднаш беше со панцеф препишано од ОРЛ специјалист кога по 3 дена поссле амиксиклав пак ја заболе уво, и тогаш сменија антибиотик. Така што може и со амксиклав да помине.

А зошто вчера дури со антибиотик почнавте?

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.286
    Допаѓања:
    182.336
    Кај мојата па баш напротив, доста ѝ течеше од увото жолт секрет. Денес ѝ го исчисти докторката увото, се надевам ќе ѝ олесни. Стискам палци за брзо да му помине, пиши што ќе направите.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Од завчера вечерта беше со темп, но тогаш се искашлуваше само чудно (суво, како куче што викаат), а тек сабајлето се пожали на едното уво и почнавме антибиотик и го виде доктор воспалено, а од денес и од другото се пожали.. и тоа воспалено. Барам сега амбуланти близу нас, им кажав на моите во Ск да се јават во осигурителната компанија да прашаат. Читав членови од тоа листата, па ако треба и ке се вратиме ако се влоши, покрива се агенцијата. Чуден ми е тука докторов, сакам баш во амбуланта да го однесам... Го виде со инструмент, но сепак некако си сакам доктор во амбуланта.

15. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Патничко осигурување би требало да важи за сите болници, приватни и државни.. Со помина нека е :*
    Едит: иначе кажлицата како кажуваш ми личи на ларингит..

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Па овој тука не ми го побара :^)

17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Сама ќе си кажеш дека имаш. Треба да ти дадат некои потврди како доказ дека си користела нивни услуги, рецептите исто ги чував јас. И барав потврда од хотелот со која што докажав дека сум престојувала во истиот, иако бев и јас преку туристичка агенција.

На An-na и mariz им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.108
    Допаѓања:
    124.325
    Мене на клиника ми го сменија панцефот за амоксиклав. орл докторката ми рече прв избор за уво е амоксиклав. Исто ми рече и матичната. Не пуштија домче и продолжуваме дома со терапија. Баткото мора да е фит за роденденот :)

Нарцис кои капки ти ги даде? мене ми рече само септаназал во носе и антибиотик а тобрадекс во уше немало потребо. И топли облоги
    Амоксиклав 10 дена

19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.286
    Допаѓања:
    182.336
    Колку различни мислења. Нас и Живковиќ ни рече Панцеф дека ќе ја покрие ако е увото. Инаку орл докторката ни препиша Оперил П во нос и Цитерал ако најдеме, во уво. Топли облоги ни рече ако има болки. Ние продолжуваме со Панцеф, стигнаа резултати од брис, сензитивна е бактеријата.
    Гушки до баткото :hug: Ние сме скоро спремни, освен ако не ми истекне уште нешто да приправам :wasntme:

На Alishan30 и eli25 им се допаѓа ова.
  20. Mama993

Mama993 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    558
    Мајки владее ли вирус во моментов?
    Вчера бевме во Deja Vu во Капитол,надвор во делот на гејминг паркот. Имаше многу деца а ние седевме скоро два часа.
    Малата (11+) цела вечер не заспа,качи тт 37.5 (мерев со топломер со жива,инаку на дигиталниот ми покажа 38.2).
    Денес од сабајле 5 пати се искака на нокширот,многу течна и обилна столица,на секое ставање нокширот полн. И облекувам чорапчиња со млеко па веќе нема тт.
    Несакам да и дадам парацетамол бидејќи фамилијарно имаме алергија на парацетамол со гушење.
    Истовремено вади и двојки па се двоумам дали да појдеме на преглед,бидејќи секој пат на закажано чекаме мин саат,па некогаш и два.