Не е ништо итно ама не знаев каде е најсоодветно да го поставам прашањево.Користев пробиотик Ваја за децава 3ипол и 6ипол год чисто за со антибиотик.Го пратив мм му дале ваков му рекле поубав е и поекономичен има за цел месец.Е сега јас гледам пишува 30дози ама дневно се пие по две мерни лажички.Дали некоја мајка го користи да кажи искуство,дали трај за еден месец или за 15дена?
Јас редовно го користам и има дефинитивно повеќе за месец дена одприлика,најубав ми е дека е ефикасен и плус вака во прашок си трае ..често давам со прекини и ми е супер така
Да знаете и ти и други мајки, ако нема некои значајни симптоми како друга болест, а има висока температура која не се спушта уринокултура е тест на урина е прва работа. Таква температура кај деца е или од уринарна или од уши, ретко од нешто друго. За ушите знам дека моето така беше, а за уринарната исто знам дека моето е со рефлукс на бубрези и се што има за уринарни имам исчитано. Уринарните инфекции не се наивни воопшто посебно кај мали деца, јас многу сум испаничена од тоа. Добро е штом спушта ќе помине.
Добра е веќе, под антибиотик.. Абе петочки и матичната даде антибиотик на слепо, ама мислам дека не претпоставуваше за уринарна... Ми рекоа сега ако пак направи вака некогаш, ќе мораме дополнително преглед на нефрологија да си направиме. Мене од бебе ми е сомнително што малку мочка, не моча преку ноќ ич.. полна пелена никогаш немала. А од др страна си викам, може е и нормално. На секоја сега наредна тт без други симптоми, обавезно и мокрача да проверуваме рекоа. Инаку после антибиотиков, контрола на урината се прави?
Епа направете ехо на бубрези тогаш, обавезно, може има хидронефроза и рефлукс. Најчесто и вака се открива кај децата вакви состојби, после инфекција. Моето има и тоа и тоа на бубрезите, ако те интересира ќе ти објаснам подетално. Па мислам нема потреба, ако ти е за мирна глава направи обичен тест. Штом спушта тр веќе значи сте погодиле резистентност со ант. Ќе биде добра.
Здраво на сите дали има некоја мајка будна да ми каже како може да комбинирам далерон, ефаларган чепчиња? Се раб за дете ос 2год и 3 месеци со наод набабрени непца за вадење 5ки грло црвено нема. Јас од сабајле давав далерон на 6ч и сега последно дадовме во 22 и 30 и сега наредно ако има пак нз дали да ставам чепче или да дадам далерон ? Ви благодарам однапред
Далеронот парацетамол е по состав? Бидејќи ефералганот е парацетамол. Во тој случај на 6 часа. А во комбинација со бруфен на 4 часа. @positive vibes
Далерон/парацетамол/ефералганот сите се исти по состав и може на 4 часа да се менуваат овие три еднаш од едниот па 4 часа од другиот. Бруфен е различен по состав тој на 6 часа се дава па пак од овие далерон/парацетамол/ефералганот на 4 часа. Ова од доктор кажано.
Zdravo majki,sin mi e 3god i 7 meseci,celo vreme kasla,taman sme se izlecile,za 2 dena pak se vraka kashlanjeto,tecenje nose,preporacajte mi neshto za imunitet shto vi pomognalo i neshto za apetit,tnx
Здраво мајки, малово 22 месеци, 3 пати последниов месец ми качува температура без друг симптом. Првиот пат го држеше 5 дена, ајде дека и сестра му 2 дена после него имаше благо покачена темп. реков вирусно е. После 2 недели пак, 24 часа го држеше, до 38,5 не дадов ниеднаш сируп, сам ја симнуваше и качуваше во тие 24ч. И последно викендов, исто 24 часа до 40качи и реално тешко ја спушташе и со сируп. Дали има некоја искуство со ова? Крв еднаш зедовме од прсте, вториот пат кога беше со темп. докторката рече вирусно било. Што може уште да се испита?
Здраво на сите. ВЕ МОЛАМ пишете добар пулмолог, било која болница приватно или државно. Прочитав Обочки во систина. Друг?
Искра во ремедика. Искусен пулмолог, има работено во Козле. Тања Јованова во Систина, според мене е подобра опција од Обочки.
Ако има индикации за давање и препорака од доктор нема никаква штета да се даде. Нема да очекуваш дека магично ништо нема да фаќа детето ама барем ги намалува компликациите на респираторниот систем. Полесно би ги врвело настинките понатаму.
Stom kreva cesto temp moze da ima baterija. Odnesi go vo laboratorija ke mu zemat bris nemora na maticen