Исто и кај моето беше така само што не качуваше толку темепратура пиеше антибиток не му помогна грлото гнојна ангина правевме преходно брисеви чисти му сменија антибиотик гнојот се среди но крајниците отечени уште матичната вика може е скриена стрептокока во грло што после брисевите се активирала нека ви смени антибиотик и пак брис таков совет нас ни даде а исто ни рече дури до два месеци крајниците можеле да останат отечени споро одело кај мали деца нека ви смени антибиотик овој што сте го пиеле не делувал според мене
Станува збор за изразена фимоза кај 8.5 год.дете. Треба оперативен зафат. Да препорачате доктор на клиника за деца, сте имале искуство, како оди процедурата, сами бираме доктор или они кажуваат, т.е закажуваат па кај би се паднале? Да напоменам, немаме врски апсолутно ич.
Majki, dete od 21 mesec na spienje se poti ziva voda vo glava i vratot. Celoto kapki rosa. Vesel, jade pie spie. Vigantol davam 2 kapki plis molers omega sirup. Masko dete e, od bebe se poti taka vo glavata. Vo kolicka isto, vo sediste za vo kola isto. Pred da go sednam mu stavam tetra na grbceto i okolu vrat. I navecer spie na tetra pelena i go brisam presoblekuvam...
Пред 20тина дена беше со стомачен, повраќаше ден два...еве сега пак ми повраќа. Можно ли е ова да повтори стомачниот толку краток период?
Некоја искуство со испитување и третман на трет крајник? На маж ми му спомнале на педијатар сами кога беа да провериме, ама не се распрашал ништо и и јас прв пат слушам за тоа.
Исто вака го пиеше првото дете, на 3 год имаше повторувачки херпеси, паднат имунитет од коксаки, потоа дриги вируси и го пиеше по шема, 10 дена пиеше, 20 дена пауза, така 3 пати. Од тогаш досега не му се појавил херпес. Ќе прави 7 год.
И моето исто 3 години има се поти околу вратот и главата два пати го пресоблакам навечер демек нормално било за мали деца посебно ако се активни цел ден навечер се ладат
Кај мене 2рово дете, 2 год и 2м е, многу се поти во спиење, летото 3 пати го преслекував, сега пак се поти и тоа во незагреана соба спиеме, горе плеќи, околу врат поти. Првото дете исто машко некогаш вака не потеше.
Исто мене ми е ладно тој жива вода до душа моето и покрупно е јас и педијатар прашав ми рече па крупен е башка не затанува цел ден. Од коа ќе заспие после 15 -30 мин е жива вода коса врат перницата рамењата а надоле е ладен после може уште еднаш да се испоти ама не толку затоа и не греам во собата каде што спиеме читав и нормално било докај 3 - 4 години
Да, моево исто е крупно 18+ кила е, ама не е до тоа, првото потполно исто растеше и тој беше крупен, на 2 год исто беше 18-19кг ама не потеше тој.