Најчесто со воспалено уво има и температура и ќе го боли детето, ќе се жали на болка во уво. Но не мора да значи дека ќе фати воспаление на уво, некои дечиња се поосетливи на уши некои не. Ставај слободно септаназал до понеделник и чисти плус со обични капки, вади мрсули почесто.
Епа го земав најмногу за ноќеска, он има секрет ама му се слева и се закашлува како ке спие ако е вака не знам. 2 дена влечеме чистиме ама еве го сеа и како со зарипнат глас да ми збори ау налет зошто се фаќа кога е викенд не можам да разберам до вчера ништо не му беше
Можи и температура да крева, ама и ќе ти кажи дека го лжболи, сигурно ќе сетиш дека нешто не е во ред. Со помин на сите деца.
Секогаш е така, како што кажа членката погоре, викенд, роденден, моево замисли 16ти август за роденденот изгоре от тт 3-4 дена имаше тт 10 мин пред да одиме во кафана тој сируп за тт пиеше, па уште недоспуштена веќе гости чекавме па ноќта пак имаше катастрофа.. Зарипнат глас оди кон ларингит, јас кога фаќа ларингит му давам лоратадин сируп. Со помин, првата година во градинка е ваква, само лесно да поминува
Ние сме цела недела со мрсули ,првин беа бели и ретки два дена се бели и густи други симптоми нема уствари многу малку јаде ,како сте вие со јадењето
Син ми има ниско железо па скоро секогаш не многу летово му беше подобро сега пред 15 дена беше настинат и на крвна слика све добро само железото ниско пиеше сируп па му прекинав летово сега пак почнав а јаде се незнам зошто вака со железото овој сируп го пие
Мами што мислите дека е ова на палчето на ноџето на синко? Знам дека не се гледа убаво на слика, на допир малку гребка и делува дека не го боли и нема црвенило околу.
Како да знам дали е ларингит? Он кашла ама не многу често, ама гласот му е фатен се осеќа и кога диши како да хрчи се слуша
Ларингит ќе препознаеш по онаа "кучешка кашлица" што ја викаат. Не е типична кашлица. Вака по описот не ми звучи да е тоа.
Не е тоа сигурно. На 4-5 часа можам да кажам дека се накашлува. Носот од едно прскање на септаназалот му се смири. Утре секако ке го носам кај матичната.
Дали имате искуство со следното: Малата (3г) есен кога почнува и после цела зима хрчи во спиење и со отворена уста е, додека летен период не. Сега пред три недели имаше инфект на крајници и бели наслаги и пиеше оспен, и се смири малку хрчењето ама пак продужи. Лани зимото бевме на орл на државна, третиот крајник беше 50%зголемен и рече док дека не хрчи од него, а крајниците и се големи од кога е родена и за тоа рече дека е мала за вадење, дека не е нешто за брзање кај неа. Знам дека дишењето со отворена уста не е добро и дали пак да одам на орл незнам што да правам? Сега нема ни затнат нос нит па и тече и пак спие така. Дали ова климата нешто прави, ама пак навечер гасиме
I care so vikaat vasite maticni. Nasava ok e nisto strasno. Koga go setam go presoblecam, nekogas ne.
Jas pred da mu cistam nosot mu prskam od ocean active pediatric toj go imam. I posle so nosko vlecam a edna nedela mu stavav i operil. Se podnamali sekretor no pak ima. Navecer znae da se podzakasla. Nie lani od sekret dobivme i vospaleno uvo tocno pred 1 rodenden i bevme so antibiotic. I od togas celo vreme sum so sprej i nosko. Strav lozje cuva. Ama neznaci deka go resivme problemot. Samo neka e so malku i brzu da pominuva
Кај нас проблем е што не ми дозволува ни спреј да прснам ниту дозволува да и го исчистам носот. Како бевте тогаш со јадењето она скрос намали, дури и се дави ако касне нешто и плука
И моето така три години е имаше гнојна ангина прт пат до сега немал проблем со крајници помина наслаги дише преку нос но едниот крајник остана поголем навечер на моменти хрчи растура на моменти проверувам дали дише од што тивко спие јас не го носев на орл зашо несакам да го трауматизирам да го гледаат со камера трет крајник викам ај еднаш може ќе пројде веќе месец дена е со благо хрчење навечер ја му ставам бактоблис прашак во уста како преветива и без клима спиеме ако не му помине за некое време ќе морам да го носам а крајници не би му вадела знам треба да има проблем подого време па на таков чекор да се одлучиме сопругот е без крајници хрчи растура не значи дека со вадење ќе се реши хрчењето башка и доктор слушав на тв за овој проблем истото го рече ако најдете решение пиши