Растворен Co-almacin во петок вечерта. Почнав да го давам за пиење од недела вечерта. Терапијата ќе трае 7 дена. Мора ли да земам нова рецепта?
Не, слободно можеш да даваш, ако е чуван во фрижидер или на суво и темно место. Сега не е жешко, над 25 степени дома сигурно немате. Ама за да си мирна консултирај се и со аптекар.
Здраво мајки, син ми е со осип на трупот глава, лице и јазик(многу малку) на рацете и нозете нема ништо. Блага температура до 37.7 крева, нема зголемени лимфни јазли, малку има црвено грло, црп мирно и брис од нос и грло ќе има во вторник. Во меѓувреме ни препишаа оспен и на инфективно ми кажаа дека е шарлах. Ме буни тоа што осипот не е секаде и црп е мирно, што мислите?
Здраво. Некој трик за затнато носе? 1.5 година сме, носето веќе 3-4 дена наназад е затнато. Ставам физиолошки, влечам со Носко, ама џабе. Одма после тоа гледам дека уште е полно. Температура само еден ден (пред два дена) имаше макс 38.3, останатите денови е нормална. Дали смеам да ставам некои капки за затнато носе, дека е прилично малечка ? Не кашла, нема други симптоми..Некој да е во слична ситуација?!
Мало е за оперил и септоназал, да пробаш со исецкан кромид до перница ставен кога спија или маст еспулмо малку на носето да ставиш или има од зегин лепенки што се ставаат на облека само ќе им кажиш која возраст е не ми текнува од кога можеше да се користат.
Имаш маст павле можеш да мачкаш на гради и грб исто така и лепенки што се ставаат на облека од полски лек се над 18 месеци јас имам ставано и капки ама мислам дека беше нешто пред две години околу 20 месеци
Спреј диво оригано за бебиња, има во зегин, 3-4 пати на ден прскаш и оставаш 5-10 минути да делува па чистиш носот. За одзатнување Марелис ХА за деца исто, подобар од синомарин 300 пати. Моето е 20м и периодов пред спиење педијатар ни рече само тогаш оперил спреј по еднаш и му ставав 2-3 дена. Инаку тие капки и спрејови се за 2+ години како што ти пишале.
Здраво мајки. Дали некоја од вас се соочила со рингворм кај дете на глава, косичката и е испадната, мачкаме ројазол крем и се миеме со шампон реконазол, ама не гледам подобрување, дури и како да се шири. Молам за искуства, баш се испаничив.
Тоа најбрзо поминува со орални лекови ако е на глава. Инаку тоа не значи од мачка дека ви е, туку тоа е една од ретките болести која преминува од животни на човек, од човек на животно и човек на човек. Затоа проверете се сите по дома било каде може да имате па и вие терапија да примените, зошто и вие може да ширите меѓу себе дома па затоа да не поминува. Пешкири после бањање користете само еднаш. Менувајте често постелнина и исчистете убаво по дома.
Здраво мајки, 13 месеци сме и откако оди во градинка и се поремети малце столицата. 3 недели се мачиме со потечна столица, давам пробиотик цело време, јаде најнормално расположена си е. Еве на пример денес сабајле си беше супер искакана сега 2 риов пат и пропушти памперсот на лекар ни вика дека супер си е ќе се стабилизира ама пак во градинка не ми ја примаат викаат има стомачен вирус дајте помош што да правам дека веќе не знам ни јас
Смени пробиотик или давај дупла доза. Јас би ти препорачала ресторафлор или пролајф шишенца за течна столица. Нека јаде ориз, банани, јогурт. Смекта е лек, без да го препише доктор на толку мало дете јас не би давала.
Што вирус ќе беше 39° температура, на 3ч веќе дига со ефералган смеам нешто меѓу дози од 6ч да давам? Цел месец е со растечен нос, вади 4ки и 3ки сè му е собрано. Колку време трае ? Петок кс правев уредно сè а од вчера е со темп над 38.3 ништо не сака храна ни течности
На 4 саати менувај парацетамол со бруфен. Има нов блок макс форте, види го, подолготрајно дејство има.
Можеш да го капиш во топла вода дури да дадеш следна доза или мачкај со алкохол растворен со вода земи влажни намачкани со алкохолот под мишките да стои а нозете да му бидат топли со чорапчиња.
Како одат етапите за коксаки? Ќерка ми од вчера е со темп и грлото ја боли, па во устата и виде мозолчиња матичната ...а на рацете и стапалата јас не можам да видам.