јас ова го правам и ставам по една лажичка во млекото во спиење плус мале мед, ја ставам на перница да спие и чистам носе пред спиење со nasal wash или прскам септоназал. Во ремедика ми пишаа зиртек сируп за ублажување на кашлица
Сируп Лихен форте од исландски лишај, нок стоп имам дома, ноќе неколку пати се имат раскашлано и му давам одма прекинува кашлицата.
Моите и двајцата само првата година се разболуваа, а тргнаа околу 2 год. После тоа, 2/3 пати годишно нешто ќе ги фати и од нога поминуваат. И јас бев така безнадежна, ама поминува...
зависи каква кашкица. Моето на околу 3 год имаше една таква гадна кашлица со давење од секрет и помогна чајче од бел слез и ацц сируп ама треба време. Ако е сува кашлица нешто за смирување.
Оф душа, со помин... што терапија ви дадоја? Моето лани беше со пнеумонија на 15 месеци, венски примаше на болница терапија, плус урбазон 2 пати му ставија, после 5 дена венски продолживме дома со Пандеф уште 7 дена..
Што им давате на децата кога се на диета? Поради алергија мора да биде на диета сега не знаеме од што е. Ориз, компир, банана, друго што може? Имате ли идеи вие со искуство. Мозок ми се блокира а и дете како ќе издржи.
Ми треба совет од поискусни мајки. Малиот веќе извесен период има влажна кашлица, не е консстантна највеќе сабајле и вечер. Давав проспан и инхалации со физиолошки некој период ама кашлицата уште е присутна и му се ствара шлајм. Во градинка неколку деца пријавија стрептокока во нос па можно е ради тоа да е толку време. Совет дали можам маст во нос или некој друг сируп?
Мајки кога ја преслекував ќерка приметив на ноџињата неколку брумчиња, она има прележано варичела, денес нема јадено нешто ново освен 4 мандарини. Дали е можно од мандарините да се нафрла? Иначе си е здрава
Малово ми качи тт дадов ефераглан во 19 пола го плукна не се спушти од 38.2...Во 22 дадов блок макс 2.5мл (наполни сега годинка)...уште е жежок мерем 37.9 ...Да не ја утнав дозава да не треба 5мл?
Само кај нозеве е.. ништо нема јадено освен ете мандарините кои и предходно има јадено. Вака нема симптоми на настинка за да речам вирусно
На моето на таа килажа Блокмакс по 3,5 мл а Парацетамол по 4,5 мл му препишаа. Ова од Козле е извештајот.