Речиси се имам пробано, дури од капки што претходно му помагале, сега полошо му станува. Nasalwash немам пробано.
Во носот има бактерија? Ако е во носот, престанете да третирате со антибиотици, веројатно со тоа уште полошо правите. Чистете го носето редовно со солен раствор. Јас би ти препорачала да пробате со ацидосалус спрејче, два пати во денот редовно да се става, подолг период. https://www.annifarm.com.mk/product/acidosalus-спреј-за-нос-и-уста-50ml/ Друга опција, да посетите специјалист за уво, нос и грло.
Долго време го користевме ацидосалус, 2 пати до сега пиеше антибиотик, во рок од 1 година, но моментално е подобрувањето. И затоа решив никакви капки ни антибиотици да давам, буквално го оставивме така еден период да видиме само од себе дали ќе пројде, да не се иритира, но не проаѓа ни така. Фала на сугестијата на сите
Ако нема други проблеми освен затнат нос оставете го така. Моето дете едно време беше такво. Како растеше проблемот се средуваше сам од себе. на мојот најмногу му помогна спреј од Диво оригано и Синомарин спреј. Ацидосалсуот и мене и него страшно не иритираше и две шишенца прснати по еднаш отидоа во ѓубре (мислам дека некоја од тревките ни предизвика алергија).
Дете во градинка кога и да напраиш брис тешко дека ќе искочи негативен Јас прво пробувам со диво оригано , до сега сме решавале така , ако не поминува матичната обично ни дава левуно капки во нос. Сум прскала и ацидосалус , ама многу пече
Исто ќе ти кажам диво оригано или синомарин. Ние не сме Мк, па тој луксуз за брисеви, КС го немаме. Моиве до сега зелени мрсули само еднаш сме ги третирале после 2 недели мачење без ништо ( само тука тие капки ги прават во аптека според рецепт) другите пати поминувале сами. Нити знам за бактерии нити кои врсти ги има.. ете до толку не прават ништо тука освен мокрача и Кс на над 39тт.
Ќерка од вчера е со влажна кашлица, денес омалаксана и за сега до 38 тт. Цел ден го преспа. Термин за матичен добивме за утре. Пошо од 12 до сега спиеше, стана за да моча и уплашена викна зашо мама толку мочав а нема никаква боја вистина мокрачата беше скоро па прозирна, до сега не сум сретната со толку светла. Знак ли е за нешто или скроз нормално? Пиена е течности денес.
има еден сируп - бактрим. Прогуглај за него. Делува на поголем спектар на бактерии. Мене ми го препорача една мајка. А за бактерија во нос како што ви кажаа погоре тренирајте локално. На син ми капки за нос му правеа во аптека со додавање на ампула од некаков си антибиок. Подобро е локално да се делува одколку да се пие орално антибиок
Дали некој знае како се викаше спрејот за нос со физиолошки плус некои додатоци што има папагал слика на кутијата?
@Anika55 @Miss_S да тој е. Фала ви најмногу. Тргнав на пат и сум го заборавила. Се надевам ќе го најдам во некоја аптека по пат.
Отечени крајници а нема температура уште од вчера така,има некој лек нешто или ќе мора на лекар сега во викенд?
ако имаш некој спреј локално да третираш е ок. Ние кога и да сме оделе на лекар со отечени лрајници без тт само тоа ни го кажувале
Дали некоја мајка има искуство со белег на главче после посилно удирање или паѓање? Малата пред скоро месец падна од кревет на паркет на челото, имаше модрица и беше многу потечено неколку дена, немаше ништо од други симптоми, ама еве ја заприметувам уште ко ќе го крева челото се познава дури како вдлабнато и потемно местото. Можно е да помине со тек на време?
Малата падна пред две недели и тоа страшен удар беше завршивме на хирургија дека беше и распукана на челото,ренген снимка и направија фала богу немаше пукнатина, раната се затвори се познава малку лузна и оток ама како што поминува ден за ден и се намалуват, ако е на чело удрено знае голем оток да направи ама ќе помине
После колку време треба да падне тт од бруфен? Вчера после 2 саати почна да спушта до кај 37,5. Денес во 9:30 и дадов, не е мрдната уште си има 38,5 тт.