Добра е 38 не е висока, не е добро нагло да спушти температура, прави шок на организмот. Јас искрено до 39 не давам сируп и до сега сама се спуштал. Само еднаш имаше баш висока 39.8 имаше грип тогаш и и дадов сируп. Инаку не ми качува високи температури и ретко - како во случајов што кажав, давам сируп. Оставам организмот сам да се избори со инфекцијата.
Мала е таа доза за тие кг. На мојот кога имаше 17 кг, 7.5мл му дадоа. За 22 кг, 10мл би требало да е дозата. Секако консултирај лекар за дозирањето.
Таа е дозата, бевме сега на лекар има инфекција според крвна слика тт се качи до 39,5. @Kallias2 од кога два пати поминавме со фрас искрено предпазлива сум на тт од 38,5.. иако фрасот го доби од 37,4 тт на 41тт за рок од 15мин. повраќаше ради шлајм на 4 пати, кашла ненормално веќе недела дена, ќе полудам со тоа не даваме ништо за кашлица
Смеам да дадам и пола доза блокмакс за забоболка? По цели денови е со рацете во уста ги пика позади, нејќе да јаде, 4ките му се искочени ама не цели скроз и не можам да видам дали 5ки му се набабрени. Со раката и образите си ги држи од што го боли, дадов далерон пред 4 саати ама уште вика во сон и се буди.
Не не толку е си пишува и години и кг. Она е скоро 6г со 22кг. Тек после скоро 2 саати спушта, ја истуширавме почна со антибиотик и и се спушти, еве од 20ч е без тт.
Малку е таа доза Нурофен е исто како блокмакс кај нас. На таа килажа јас давам 7-8 мл блокмакс. Следен пат накачи за 1мл ќе видеш дека побрзо ќе спушти
Здраво, ми треба совет некој ако бил во слична ситуација. Малиот 2 години е, играше со гитара една по дома што ја имаме, во секунда дојде со гребаница на ножето со крв, гитарата е ептен стара имани клинчиња и жици некои зарѓани, не сум сигурна од кое е точно настанато, дп него бев ама џабе кога не видов.... што понатаму? Утре сабајле секако на доктор ќе одам, ама ме интересираше искуство. Вакцината т.е. ревакцина за тетанус има примено вп август годинава, аа на антибиотик алергичен е на пеницилин...
Ова е од директно од страната на Нурофен. Не знам зашто различно пишува кај тебе. Како и да е, само побрзо да оздрави девојката.
Не знам 100 пати станав паковкана да ја видам исто си пишува. Сега ми е на мисла оти и малечкото ми е со црвени уши од вчера, после првото плачење и стискање за ушето и дадов бруфен се смири, вториот пат т.е вечерта после 2ч од пиење доза стана со вриштење пак. Шо ако е малу, а па не би давала повеќе ако пишува 2,5 за неа тоа е дупло од тоа што си пратила ти..
Дали е ок да правам инхалација со физиолошки на дете од 3 год што има затнат нос( поради 3 крајник) а да не кашла? Моментално е и малку настинат ама не кашле.
На моето кое има скоро 11 кг во Козле и на матичен ни рекоа 5мл да му давам. И моето споро спушташе . Консултирај се со лекар и со лесно. Моево за жал спушти на плуќа и еве сега се лечиме
Нема проблем чим е уредно вакцинирано за тетанус. Може да ви дадат само локално антибиотска маст или спреј
Мене докторката ме искара зошто сум правела инхалација на затнато носе со физиолошки така сум можела да му спуштам на плуќа, и навистина само што и ја направив инхалацијата почна да кашлат а не кашлаше и прекинав со инхалации прекина и кашлицата
Големата беше настината, 10 дена и течеше носето и престана, еве сега по два дена од ко и престана носето пак почна да и тече, дали е можно нов вирус да имат закачено? ќе побудалам, бебчето префати од неа исто на 10 ден и престана носето да и тече и сега ако е пак вирус ќе побудалам, само што мислев готово оздравени се,дали е можно на пример да и се растеце носето ради што и излагат шеската или нема врска тоа? 5ипол години има