1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. mandarinkafinka

mandarinkafinka Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    21
    Благодарам од срце, бев кај пунктот за вакцини секако брвме на систематски, пошто е ептен мала гребнатина кажаа само дека немаме гајле за тетанус има заштита до 5 години со редовнава вакцинација...

2. mandarinkafinka

mandarinkafinka Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    21
    Пробај дај и виранто, помага при први знаци на настинка... бар ако дадеш во првите часови после појава на растечен нос

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    408
    И дадов виранто првиот пат кога и се растече носето, поминавме без тт само со растечено носе, мене чудно ми падна по два дена од ко престана носот да и тече почна пак,денес ја однесов да и земат брис од нос и грло, па ќе видиме петок на резултатот да не има нешто

4. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    1.142
    Амоксиклав антибиотик се раствара со превриена вода од чешма?

5. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.422
    моите двете се имаат набодено на шајка со стапалото. Малиот беше со нова шајка а големиот убаво нагазил на рѓосана. Двајцата вакцинирани. Големиот ја третираа раната на хирургија и пиеше антибиотик а малиот ништо.

6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.194
    Допаѓања:
    40.564
    Јас знам со дестилирана. Можеш обична што е за пеглање да земеш

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    1.142
    Го пратив мм во аптека, заврши работа. Фала Ано.

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    26.615
    Точно 13 дена големата ми е со тт на секој втор ден, кашлање без престан и секрет. Прво бевме на матичен, ништо не е вирус ќе помине, после 5 дена почна да качува повеќе од 39 и го исповрати шлајмот на 4 пати, омалаксана беше скроз и бевме на доктор, баш пишав дека не спушта одма тт. После 1 ден клапнав јас со скроз исти симптоми, мајка ми и татко ми, сега мм. Тт и помина немаше 3 дена, сношти пак. Од градинка денес не известија дека повеќе од пола деца се со инфлуанца, они се вакцинирани и као намалуваат на симптоми ама вчера јас се тестирав негативна бев. Овс веќе не ми е нормално
    Сте имале ли инфлуенца да ми кажите како сте поминале?

9. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    11.394
    @gjoker4e пиши овде

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.664
    Допаѓања:
    38.458
    Симптомите одеднаш се појавија.
    Здрав си и одеднаш болен.
    Освен што се појавија одеднаш, беа и многу јаки.
    Се во исто време, боли грло, главоболка, смрзнуваше и омалксуваш на кревет и се те боли. Апетит нула.

Короната ја поминав со послаби симптоми од грипот.

Температурата ни два дена не траеше кај нас, и до 39 беше ама кога смрзнуваш мислиш готово ќе се заледиш.

Само ибупрофен пиевме и по еднаш парацетамол.

Кога излеговме да прошетаме, демек здрави, малиов омалаксан, блед, температура. Па пак го оставив само да лежи и спие и пак е ок.

Јас исто на работа одам болна (дека два пати годинава лажев заради друг дека сум болна и пишав боледување) и еве ме сега скршена се ме боли, немам сила да се помрднам.

Вашево не би требало да е инфлуенца, личи како да има нешто што не е откриено.
    Воспаление на уво можеби?

Помага само лежење и спиење како што сфатив од нашево искуство. И кога мислиш дека си оздравел сепак да продолжиш да лежиш уште неколку дена па и повеќе.

11. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.712
    Допаѓања:
    4.037
    Да, сите дома имаме поминато, трае една недела заедно со температура, 2-3 дена јака температура, па 2-3 дена без температура па после уште ден два пак температура и толку.
    Болки во грло, растеле нос, кашлицата сама која трае цел месец и нешто.
    Болки во цело тело, многу јака главоболка кај мене 2 дена, кај маж ми 5 дена која не минеше со ниту еден ап. Со еден збор - КАТАСТРОФА од вирус. Грип е ама и грипот вирус е.
    Со помин

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    26.615
    Епа мм има болки во грло и главоболка, јас два дена коса ми се кубаше од што болката не можев да ја издржам, исто симотоми имаме се како што опиша сите 5 души алии вчера мојот тест беше негативен ( после 3-4 ден од првите симптоми). Како што кажав децава се вакцинирани, денес бевме пак на доктор крвната слика и е во ред, на гради нема ништо, уши исто и грло во ред ( 12ти ден) нејзе не и зедоја брис. Битно се и е во ред, само треба трпение и повеќе одмор изгледа.
    Чим крене уши ќе почне да игра трча и после тоа клопче е ама не знам не сваќа.
    Јас сум човек што за мои 28г дали 10 пати сум била болна ама ова како сега не го имам доживеано.

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.712
    Допаѓања:
    4.037
    Многу заебан вирус е, полош и од короната.
    Ќе мине. Трпение

14. kozuf

kozuf Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.004
    И кај нас инфлуенцата беше со висока температура 4 дена, па 2 дена ништо, па после уште 2 дена температура. Препотување во спиење, треска, главоболки омалаксаност, ова кај возрасните. Јас исто 3 пати сум била болна во животот ама ова беше страшно, завршив на инфузија за да можам да живнам да си го чувам детето. Не дека многу помогна. Кај нас на малата набрзо и помина и најмалку се жалеше од сите :D со лесно, штом сите испитувања се во ред, држете се уште малку, ќе помине.