Итно! Прашања за здравјето на децата

Discussion in 'Дете' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Бевме на контрола на големата и препишаа инхалации со ипратропиум, немам до сега правено со ова инхалации освен со кортаир, нема спуштено на плуќа ама да се инхалирала за да и се разредел секретот, што значи повеќе ќе кашлат, а предходно ко бевме на контрола беше друга доктрока ми рече ако правам инхалации ќе и спуштам на плуќа, јас стварно не знам што да правам и во што да верувам

2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Ипратом (веројатно е истото) со ќерка ми користевме кога имаше пневмонија и после тоа по насока од доктор со бронхит кога беше.
    Баш кога ќе ми речеле има спуштено на гради, ни давале инхалации, со Вентолин или Ипратом.

3. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Дали
    Мене ми е страв дека прв пат го давам а треба од вечерва да почнам да не испадне нешто сепак лек е

4. marrisa

marrisa Истакнат член

Ние го користиме. Подобро тоа него вентолин. Од вентолинот моето доби голема тахикардија, беше како во струја вклучен, не застана во едно место. Плус Вентолин му препишале голема доза... мораа со една инекција урбазон да го боцнат да се смири ситуацијата. Го сменивме со Ипратом и е многу подобра опција.

Не се плаши нема да ти спушти на плуќа, тоа баш го даваат да не прогресира болеста. Сигурно со причина ви го препишале.

Имам колешка што и седи 3 месеци на кортико инхалации за да не и спушти на плуќа. Не знам кој доктор рекол дека инхалација ќе спушти на плуќа.

Aledarkali likes this.
  5. Јова

Јова Истакнат член

Мајки здраво
    Од петок попладне детево ми се пожали на главоболка,до вечерта крена тт 38.1 сам ја спушти до 37 со нешто без сируп сабајлето веќе,немаше 36.6. Во меѓувреме го однесов на доктор, вирусна инфекција ми рече. Меѓутоа сеуште се жали на главата,д-р симптоми нема освен малце засипнат нос. Сега пак го носев на доктор исто ми рекоја од вирусот е до Среда ќе му помине. Утре треба да правиме крвна слика со црп. Не интересира дали има ваков вирус со главоболка и еден ден тт? До сега не се пожалил на глава 4 години и 9 месеци е .

6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Да има некој таков мутав вирус.
    Моево дете минатата недела два дена се жалеше на болка во глава и стомак. Немаше температура или јас не фатив да му измерам во моментот кога имал. Пред неколку дека пак се пожали. Неколку дена после школо заспиваше (што е за него чудно бидејќи денски дремки нема од негови две и пол години).

Mother of 2boys likes this.
  7. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Една докторка така ми рече дека од инхалации ќе спушти на плуќа вчера на контрола ко бевме друга докторка ни даде инхалации, вчера и напрајв инхалација ми вика срцето ми чука силно, ајде ја легнав малку за пет мин стана и си легна дури на полноќ, сабајле пак и напрајв не се пожали ништо ама јас пукнав од страв

marrisa likes this.
  8. marrisa

marrisa Истакнат член

Не се плаши, моето има 17 месеци и немав избор. Кутрото не знаеше ни да каже дали му е нешто.

9. HeLenna

HeLenna Популарен член

Мами, синко 17 месеци се изгоре на дланчето на шпоретот. Тие што имаат искуство, со што сте третирале?

Attached Files:

10. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Дермазон маст. И ако имаш нешто ладно стави му на рачето да не го боли. Некое парче од замрзнувач замотај во крпче и стави му на рачето. Сигурно го боли многу. И дај му парацетамол пола доза. Дека тешко ќе биде спиењето вечерва.
    Многу меурчиња му се кренале, ќе го боли. Дали го стави под чешма кога се изгори? Мораш да го ладиш, ќе му ја олесни болката.

11. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Еве сега пак не е легната се гледа дека не ја држи место,не знам што да правам да и ја прекинам инхалацијата, мене вака ова ме плаши