Итно! Прашања за здравјето на децата

Discussion in 'Дете' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. ija

ija Популарен член

За влажна кашлица кој сируп ми го препорачувате сега во јануари ќе прави 3 год.
    Има секрет од носот и позадински мрсули инхалирам со пулмикорт така ми рече матичната ама уште кашла па си викам и сируп да и дадам само незнам кој.

2. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

За овој шо пишевме претходната страна можи и за сува и за влажна кашлица, ама мало е детето па најдобро е со доктор да се консултираш. Со помин пранаром се вика сирупот инаку

ija likes this.
  3. ija

ija Популарен член

Некој друг освен овај мала мислам за овај сируп.

MikicaBt likes this.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Пишува дека може да се користи над три години, така што мислам дека можеш. А од други сирупи, за влажна кашлица сум давала од бел слез за искашлување. Ама тоа во консултација со доктор, на своја рака не.

MikicaBt and ija like this.
  5. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Јас ќе побудалам бебето е скоро месец дена со растечено носе затната е скроз нема кашлица, на плуќа е чисто, брис чист температура нема, бебето е 7 месеци и има 7 заби, сега и долу вади две двојки дали е од тоа, јас веќе не знам каде да ја носам, и поголемата имам пишано и предходно носето и тече, за неа дадоа инхалации ама и таа ги вади шеските, уште ми остана за алергии да ги испитам, не верувам да е вирус 1 месец

6. Butterfly30

Butterfly30 Истакнат член

За затнат нос и сува кашлица , инхалации да правам ли со физиолошки до Понеделник додека отидеме на лекар ?

7. Ano

Ano Форумски идол

Инхалации на своја рака никогаш не сум правела, особено не за затнат нос. Прскам мералис, септаназал или оперил.

Bubish26 likes this.
  8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Само многу течности пиење и чистење носето, не знам ама мене ни еден доктор не ми рекол дека сируп е добро и помага освем овие две работи и секако влажен воздух, проветрување често простории. Иначе кашчица може да трае до месец дена

ija likes this.
  9. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

За да се третира антибиотски moraxella во нос кои симптоми треба да ги имаме?
    Носот му е полн веќе четири дена, влечеме до носко и ставаме Мералис и диво оригано (по препорака на педијатар), на брисеви излезе бактеријава во нос. Педијатарот рече нема потреба антибиотик, немал симптоми. И не ми текна да прашам кои треба да му се симптомите? Освен проблемиве со носот стварно нема ништо друго, нема температура, расположен е, јаде… се е океј. Ама сепак бидејќи сме во јасли 2 недели скоро да препрашам

10. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Ќе се третира бактеријата ако развие симптоми на болест, значи температура, да спушти на плуќа или воспаление на уши и сл. Чим нема ништо од тоа не третираат со антибиотик.