За влажна кашлица кој сируп ми го препорачувате сега во јануари ќе прави 3 год. Има секрет од носот и позадински мрсули инхалирам со пулмикорт така ми рече матичната ама уште кашла па си викам и сируп да и дадам само незнам кој.
За овој шо пишевме претходната страна можи и за сува и за влажна кашлица, ама мало е детето па најдобро е со доктор да се консултираш. Со помин пранаром се вика сирупот инаку
Пишува дека може да се користи над три години, така што мислам дека можеш. А од други сирупи, за влажна кашлица сум давала од бел слез за искашлување. Ама тоа во консултација со доктор, на своја рака не.
Јас ќе побудалам бебето е скоро месец дена со растечено носе затната е скроз нема кашлица, на плуќа е чисто, брис чист температура нема, бебето е 7 месеци и има 7 заби, сега и долу вади две двојки дали е од тоа, јас веќе не знам каде да ја носам, и поголемата имам пишано и предходно носето и тече, за неа дадоа инхалации ама и таа ги вади шеските, уште ми остана за алергии да ги испитам, не верувам да е вирус 1 месец
За затнат нос и сува кашлица , инхалации да правам ли со физиолошки до Понеделник додека отидеме на лекар ?
Инхалации на своја рака никогаш не сум правела, особено не за затнат нос. Прскам мералис, септаназал или оперил.
Само многу течности пиење и чистење носето, не знам ама мене ни еден доктор не ми рекол дека сируп е добро и помага освем овие две работи и секако влажен воздух, проветрување често простории. Иначе кашчица може да трае до месец дена
За да се третира антибиотски moraxella во нос кои симптоми треба да ги имаме? Носот му е полн веќе четири дена, влечеме до носко и ставаме Мералис и диво оригано (по препорака на педијатар), на брисеви излезе бактеријава во нос. Педијатарот рече нема потреба антибиотик, немал симптоми. И не ми текна да прашам кои треба да му се симптомите? Освен проблемиве со носот стварно нема ништо друго, нема температура, расположен е, јаде… се е океј. Ама сепак бидејќи сме во јасли 2 недели скоро да препрашам
Ќе се третира бактеријата ако развие симптоми на болест, значи температура, да спушти на плуќа или воспаление на уши и сл. Чим нема ништо од тоа не третираат со антибиотик.