Мајки, што ставате на варичела во пеленска регија? Малиов се жали го чеша, верувам потешко се сушат таму. исто поксклин пената, ја ставате ли ма лице? има ли нешто друго освен таа пена и бањање со хиперманган што помага? 5 дена качува тт и 5 дена само нови пликови има
Ве молам за помош! Три ипол години “се фати за ринглата и ги изгоре јаболчниците на прстите одма изчегоа плусквци плачеше премногу. Го потопивме рачето во ладна проточна вода потешко поминуваше и покрај водата беше и многу исплшен., после тоа неможев да го тргнам пд водата. Болката му иде на бранови. Скоро 2 часа го држеше рачето вовода. Едвај го извадивме. А во меѓувреме се јавив во брза помош за да ми кажат инструкции. Ми кажаа да го држи рачето во вода ладна додека не помине болката и да го мачкам со дермазин. Моментално дермазин нема никаде сопругот купил некој спреј со сребрени јони. Го испрскавме. Моментално спие, се буди од болката некогаш. Што да превземам дополнително? Секако ќе посетам доктор сабајле. Ми е страв дане ми качи температура или да направи инфекција. Еве како изгледаат плусквците
И моето се изгоре, многу боли, знам. Ја изгоре цела дланка од каминот. Дај му парацетамол за болка. И земи нешто замрзнато, стави го во крпа и нека му стои на прстињата. Само немој цела вечер, одвреме навреме ставај му.
Благодарам на одговорот. Ноќеска спиеше и поминавме некако. Денес бевме на дерматолог ни даде спреј Vioplex -T
Мајки ве молам за утеха дека некој од вас имал инфлуенца а малото не ви префатило. Ептен сум уплашена да не префати дека пред две недели беше со бронхит.
Мами едно прашање. Синко 17 месеци, имаше 2 дена температура, не повеќе од 38. Јадеше, пиеше, спиеше нормално, освен температурата и малку затнато носе, друго немаше. Е сега 2 дена беше без температура и сеуште е така и мислев прошло се многу брзо и лесно, ама од вчера гласот е подзасипнат и почна да кашла малку, не премногу ама си знае да се накашла така суво и носето почна да тече, претходно беше само малку затнато. Прскам само физиолошки, ништо друго. Моментално не сме дома и нема да бидеме до среда. Многу сум неискусна на темава, он е ретко настинат, еве сега прв пат ми засипнува и не знам да проценам кога треба итно да реагирам. Од ваши искуства што мислите колку е итно за да барам педијатар или евентуално да се вратиме дома?
Пред 10 дена и моето се изгоре ама па не покажуваше дека го боли. Првите 5 мин плачеше и толку. Дермазин нема, и јас мачкав крема со сребрени јони. Му помина веќе. Имам постирано слика.
Истиот момент е и беба, еве 6ти ден, грло ли ја боли, носот затнат... Тт ни мина, 2-3 дена траеше, сега 2 вечери во раце ми заспива, се буди со вриштење сака да се ја нишкам за да заспие... ќе папсам мислам. Моментално со исечен кромид во соба спие, и денес почнав со хипертоничен спреј од диво оригано... Тек почна вечерта па незнам како ќе бидеме. Се мислев утре брис да правиме дека бактерија е некоја зошто реално 2м без престан само си ја поддаваме болештијава... Имаше проливче бебо? Нас така ни почна све...
Не, немаше. Прв симптом температура ноќта вторник према среда, па средата цел ден имаше од 37-38 се движеше воглавно и толку беше. Четвртокот и петокот супер си беше се, само носето се растече. Вчера исто беше добар само гласчето малку засипнато, не кашлаше воопшто и денес е крш, кашла, плаче, во скут ми заспа, тоа не се случило до сега. Пред да заспие забележав дека нервозно ја става цела рака во уста, со напрсток го чешкав и така ми заспа во скут. Се сомневам и на забите, ама па не знам кој заб би бил, 1ви, 2ки, 3ки, 4ки сите ги има. За 5ки нели е рано? Нема уште ни 18 месеци полни.