А тоа го пропуштивме веднаш после удар тоа беше вчера околу 1 саат. Денес е подобра само кашла многу здравје утре на матичен. Фала ви
Истото ни се случи и нас. Све сум кажала и нејќам веќе да ја видам .Бевме кај пријатели за НГ , дојде познаничка со температура болни деца. Они се затворија во соба , си играа , после некој саат иде она мери температура дава блокмакс дава антибиотик !!! Јас не верував дека ваков човек постои.Двете деца болни , се спакувавме да не нема ама џабе . Детево изгоре , само инфузија доби , а пред 2 недели лежевме во Систина со стомачен , му се упропасти и распустот требаше да оди на зимување Ај си рековме малата не ја пуштаме ни во градинка за да не донесе нешто ама еве . @Калатеа нас ни дадоа изопринозин сируп . Третти ден , 39.5 изгоре
Детево се дави кашлајќи, не знам веќе што да правам. Дадов Пранаром сируп, чај кромид и јаболко, Цетиризин сируп и не застанува, ако ја однесам на дежурен сигурно Урбазон ќе добие… Покриени сме со инхалации 3 пати ба ден, зашто вака кашла
Ако ми веруваш сеуште вријам од бес Сеуште се прашувам зар беше вистина , ама верувај изгледа не се замараат. Себични Како кашла , суво/влажно ?
Во нашиот случај мајката криеше дека имаат и тт. Она си дала блокмакс пред да дојдат, си ја свршила навреме работата. Кога дојдоа и почнаа да растураат од кашлање, џабе беше се. Инаку и нивните деца се сеуште мнооогу болни, со пукнати мембрани во уши, антибиотици, страшна кашлица. И она двајца се болни. Од таа вечер, само јас и големово дете сме сеуште добри. А и моево пред две недели го фати стомачен и пак се сомневам дека од нејзините беше. Вешто кријат, не знам како. Нека е со помин кај сите, ова е страшно. Мали цел ден денес фит, вечерва пак 38.3. Среќа, се врати во форма и е весел. Не кашла страшно, но веднаш вклучив Herbifit против кашлица, мислам му помага. Не знам дали и кај вас е случај, ама повремено се жали на болки во меше.
Јас цел живот на душа би си носела ако некој не дај боже заразиме, па и да се искомплицира. Некој ќе рече, во наше времее... Не им е јасно дека нашето време беше и помина. Сега има страшни мутирани вируси, луѓе со најлоши дијагнози на кои и ветре да дувне им влијае, загаден воздух, храна.... Еве на пример, од 16 души во една просторија, уште двајца останавме фит, ако издржиме. Како не им е шубе
Пробај со мешавина од една лажица мед, една лимон и една маслиново масло. Се меша и се дава 3-4 пати дневно по една лажичка. Кај ќерка ми помогнало неколку пати да се смири надразнителна кашлица.