Жални се кога повраќаат, особено ако прв пат го гледаш. Давај електролити со шприц, ако ептен повраќа има чепчиња за повраќање, прашај во аптека, мене тие ми се спас. Делуваат, а и да повраќа неможе да ги исфрли зошто не ги даваш орално и не го дразни стомакот. Консултирај се со лекар ама мене ме спасуваат.
За повраќање можеш и наусолвит капки да дадеш. Исто ако има грчеви во мешето при стомачен, еспумисан сум давала иако е голема. Евентуално активен јаглен да прашаш доктор за доза да ти каже.
Стомачен е, ние сите го поминавме, исто како што опиша исти симптоми, прво јас и големиот во ист ден, по 3 дена малото повраќаше, па 2 дена со пролив продолжи, па тт почнаа после стомачниот двајцата, после Св Никола тоа беше, еве 9ти јануари уште не сме салам опраени, сега последно мм беше со тт и болки во тело. Децава кашлаат...хаос Давав на децава за повраќање Локомотив сируп, па фала Богу само по 2 пати повраќаа, после и електолити му давав и диета. Плус смекта прашок за пролив, пробиотици секој ден.
Единствени електролити што ги пијат се овие, а наусолвит капките им помагаат многу. Бидете некој ден на диета за вирус и пробај со капките.
Кс е супер, он денес е супер не се жали веќе, не повраќа и нема тт, се надевам дека нешто минливо и брзинско било и нема да покажува енос симптоми. Сепак ќе ги имам сите совети на ум за секој случај.
Мојата имаше на 2г само еднаш. Од тој ден ни рекоа да имаме дијазепам 5мг за во газе секогаш со нас, од тогаш фала Богу не се повтори.