Инхалации праеме и сируп за алергија и џабе е пак е исто. Незнам од кај ја има оваа сила за кашлање. Ние сме две ипол години, а вие?
Спреј со антибиотик за стреп во нос колку време се става? Ништо не ми кажа докторката и заборавив да прашам
Додека дојде брза помош трае до 5-10 мин најрано тука кај што сум јас. Тоа е како чепче прилагодено за деца за да го смири додека дојдат они. Јас не сум Мк, во Мк ми кажаа дека порано имало аптека да се купи сега само Косово. Мојата пребледе цела, ноктите и беа кроз плави и почна да се тресе, ми кажаа само да ја легнам на страна, ставам дијазепам и да ја држам колку можам при свест.
Внука ми имаше. Сестра ми чуваа дома дијазепам чепче и одма и го ставаа ако имаше фебрилен напад. Ова беше препорака од брза помош
Здраво на сите Пред малку се удри силно на устата, ѝ течеше крв и ѝ отече горната уста бидејќи таму е потсечена устата, но и горе внатрешно ѝ е темно модро од одма. Заспа одма. Не знам дали е страшно ама се преплашив. Што можам да ја мачкам?
За брзо ви помина? Претпоставувам само надворешно се става бетадин, во внатрешноста не би смеела? А кантарион масло знаеш дали може?
Само надворешно, кај што е исечено. Па еднаш кога беше површински за два дена помина, вториот пат беше посериозно, целата уста му беше дупната, зарасна брзо, ама му остана како белег, веројатно ќе си го има за цел живот. За кантарион не знам, во аптека ми дадоа едно мастче за брзо зараснување и анестетик да не го боли, ама не се сеќавам како се викаше.
Две ипол години @le.soleil надвор устата ќе помине ваљда исеченото и отокот, но повеќе ми е страв за внатрешниот дел, модро е над кецовите фактички на жлебинката и непцето
За оток ладни облоги, ама колку можеш тоа со мало дете не знам. За модрица советуваат маргарин, иако мене рицинусово масло ми се покажало ефикасно. Кантарион би пробала.
Удрена ми е повеќе пати така, последно беше пред две недели, со устата на мермер масичка.. отече ептен и помодре внатрешно ама не мачкав јас ништо само ставив ладни облоги. Види како се забите, мојата не беше на заби туку само на устата удрена.
Нема ништо на забите, иако што мислев дека се готови, ама среќа нема ништо. Само устата е и внатрешно како што објаснив над кецовите. рицинусово може внатре?