Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.700
    ги има во аптеките. Моето на 4 год имаше еднаш и од тогаш имам во секое време.
    мораш веднаш да ставиш. Јас немав во мене. Се сеќавам се спремав за на работа кога го фатија грчеви и само го грабнав враце среќа свекор ми беше тука па веднаш на детско одд појдовме. Таму му ставија чепче па не префрлија на кислород и на инфузија. Рекоа мора навремено со диазепамот

2. AlexaHard

AlexaHard Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Здраво, од каде сте? Каде одите на лекар? И ние сме со истата мака еве 3-та недела минатата ни ја сменаа кремата со ројазол и гел мачкаме нас ни шампон не ни дадоја. Cе мислам дали да одам на втор мислење оти излегуваат нови, а од каде ја фативме габата незнам.

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.165
    Допаѓања:
    78.230
    Ништо не ставај така, тие рани во уста брзо заздравуваат. А па многу крварат во моментот на удар, такво е местото... Језиво изгледа, но не е страшно. Маливе дека не знаат уште да паѓаат (да се задржат), се таму се маваат. Особено периодот лазење и проодување. Моево трето, три пати се акна така. Исто со крвови и отечена уста.. ништо не ставав, само си поминуваше. А втората ќеркичка имаше сврзана реса горе до забите, па си ја реши сама со пад :D А имаше многу голем раздељак на млечните ради тоа... после кога и паднаа, другиве трајни поблиску пораснаа :)

На lalinda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    564
    Здраво на сите. Три годинки сме. Вчера се пожали на ова место и кажа дека го чеша и боли го намачкав белогент тенок слој, се смири. И блистерчето беше помалечко. И беше црвено вчера. Денес смирено е црвенилото а блистерчето е поголемо. Иначе да напоменам на ова место имаше една точка малечка кон многу одамна му стоеше и сега како да се активира незнам. Сипаница не е затоа што ги имаме прележано а и не е во контакт со други деца.

Прикачени фајлови:

• IMG_1264.jpeg
      IMG_1264.jpeg
      Големина на фајлот:
      127,9 KB
      Прегледи:
      80
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.310
    Допаѓања:
    47.286
    Ако не е нешто што се појавило скоро тука одмна му стои и сега се воспалило јас сепак би го однела на педијатар па дури и дерматолог.

6. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    7.661
    Некоја да ми помогне со доза на Амоксиклав :$
    Околу 23-25 кг е, поима немам точно, за воспалено уво е. Си пишував со докторката, дека не сме во Македонија моментално и сега глупаво ми е да ја препрашувам пак за дозата. Мислев едноставно е ама ме збуни математиката :^)

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.487
    Допаѓања:
    18.814
    Не ја знам математиката,моето има 2ипол год, 15,5 кг и пие по 4мл на 12 часа.
    Ако нешто ти е од помош

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    7.661
    Фала ти, и пишав на матичната ми рече 6.
    Јас вчера 5 дадов, мм така израчуна, од денес 6.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.606
    Допаѓања:
    5.950
    Каде и кој на приватно вади крајници на дете од 2 год.?

10. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    1.595
    Zdravo, vo koj slucaj ne se pravat inhalacii? Poveke e za vlazno ili suvo kaslanje?

11. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.274
    Допаѓања:
    8.858
    Јас не правам ако има обоен секрет од носот, жолт, зелен.

Инаку со препорака од доктор само и правилно дозирање било физиолошки, било со друг лек.

На girl__20 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.292
    Допаѓања:
    1.927
    Девојки ќе ве замолам да пише некоја што знае,знам сто пати е пишано сигурно ќерка ми има 13 и нешто кила за 1.5м ќе прави 3 години колку да давам блок макс?

13. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    1.847
    Пробај со 5 мл, сосема доволно.

14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.974
    Допаѓања:
    3.013
    Од петокот сме со растечен нос, проѕирен секрет. Сабота исто, недела веќе почна да станува зелен и погуст и еве ноќеска кашлаше како шлајм да има.. Температура нема весела си е супер преку ден.. не бевме дома за да на носам на лекар. Што да правам да ја носам на лекар утре или? Прскаме физиолошки во носето

15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.622
    Допаѓања:
    19.555
    Лично правам брис и почнувам локално антиб ако даде некој резултат брисот.
    Солен раствор во носот и влечам цело време да е прооден по потреба септаназал ако не дише. На лекар сум го носела обавезно ради историја со воспаленија на уши да го гледаат за да фатам на време, е сега ти си го знаеш детето ако спушта носи го да го чујат.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    5.105
    Малецка беше твојата мислам. Мрсулите мене не би ме загрижиле, си поминуваат и зелени мрсули сами од себе и да е бактерија треба ептен лоша клиничка слика за да и ја третираат. Ама ако многу ти се раскашла однеси ја да ја наслушаат. Нуди течности повеќе ќе и го разводени секретот и прскај со спрејчето ама и да влечеш мрсули обавезно. Најверојатно кашла од мрсулите што и се слеваат позади.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.615
    Допаѓања:
    37.954
    Види со Весна Дуковска во Ремедика. Иако мислам дека е многу мало детето ан 2 години да вадите крајници ако не сметаат во дишење.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Accka

Accka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Дали сте давале таблета Блокмакс 200 мг. на дете од 10 години. 46 килограми е. Бидејќи во упатство пишува над 12г. А во аптека ми го дадоа дека може

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.189
    Допаѓања:
    41.981
    Можеш да му дадеш

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    25.056
    Може, јас парацетамол таблета од 500мг давам на 7 год 30кг, на болница док ми пресмета рече само малку од цела таблета да се скрши ама вика слободно цела давај ја.