ги има во аптеките. Моето на 4 год имаше еднаш и од тогаш имам во секое време. мораш веднаш да ставиш. Јас немав во мене. Се сеќавам се спремав за на работа кога го фатија грчеви и само го грабнав враце среќа свекор ми беше тука па веднаш на детско одд појдовме. Таму му ставија чепче па не префрлија на кислород и на инфузија. Рекоа мора навремено со диазепамот
Здраво, од каде сте? Каде одите на лекар? И ние сме со истата мака еве 3-та недела минатата ни ја сменаа кремата со ројазол и гел мачкаме нас ни шампон не ни дадоја. Cе мислам дали да одам на втор мислење оти излегуваат нови, а од каде ја фативме габата незнам.
Ништо не ставај така, тие рани во уста брзо заздравуваат. А па многу крварат во моментот на удар, такво е местото... Језиво изгледа, но не е страшно. Маливе дека не знаат уште да паѓаат (да се задржат), се таму се маваат. Особено периодот лазење и проодување. Моево трето, три пати се акна така. Исто со крвови и отечена уста.. ништо не ставав, само си поминуваше. А втората ќеркичка имаше сврзана реса горе до забите, па си ја реши сама со пад А имаше многу голем раздељак на млечните ради тоа... после кога и паднаа, другиве трајни поблиску пораснаа