Истово ни се случува нас во моментов, само што ние не бевме со растечен нос туку примивем мрп пред 14 дена.. 4 дена само темп имаше ,после два дена океј и сега 39.4 темп на 4 саати качува, претечни пречести и многу миризливи столици и 3 пати поврати… Чекаме резултат за салмонела , на се друго е негативен..
Ќерка (2 и пол) стана нај нормално денес во лицето т.е до пред 15 мин немаше ништо. Буквално помислив дека зела шминка и се нашминкала ама гледам не се брише и ми стана сумливо. На капаците и околу иста образи стана црвена. Дерматитис ли да е во прашање? Од нигде никаде наеднаш?
Се зема примерок од столицата и се носи во некоја лабораторија. Во авицена има пцр тест за околу 17 причинители.. ние направивме само за салмонела и уште две
Мајки искуство со еег кај бебе? Треба да правиме, успиен ли треба да биде? И дали одма кажуваат резултати?
Za tolku malo ne znam ama znam deka doma prvo se budi rano rano kaj 4-5 i da sedi budno dur otidete tamu i tamu melatonin davaat i go uspivas i mu pravat Ova sto mi kazuvale bliski ne e licno moe iskustvo
Зависи каде ќе правите.. во промедика одма ни кажаа, во симпо чекавме. Кај мојата не палеше тоа со будење рано, па да заспие..никако не можев да темпирам. И ја будев скоро па нормално и си заспа со мелатотнин даден највеќе пола саат пред спиење. Сепак за бебе не знам како е
терминот ни е во 11 сабајле, тогаш има дремка регуларно, па ако треба да биде успан таман ќе се поклопи.
Ај ве молам за совет. Малава пред 3 недели беше болна, почна со проѕирен секрет од нос, па зелен, па кашлање страшно со шлаем и на крај конјуктивит фати, едвај се излечивме. Една недела одеше во градинка еве вчера пак секрет на очињата и тече носот пак, пак како вода, проѕирно. Како да спречам да не се случи пак истото?
Правевте брисеви претходно? Ако не сте правеле може да е бактерија што пак се активирала, недолечена да речам. Ако пиела атб, со ослабен имунитет пак ќе фати нешто. Освен со матичен да разговараш за витамини или имуностимулатори плус, друго и нема. Сме го поминале истото. Ако е прва година во градинка, честите разболувања се дел од тоа колку и да звучи лошо.
Од неделата сме со висока темп до 39.9 темп никако не му спаѓат најмногу до 38.5 и повторно крева во неделата примаше вечерта инфузија му падна темп ама ноќта повторно креваше по едвај му ја симнувавме вчера кај матичен лекар ни даде антибиотик грлото премногу црвено и вирусна инфекција било ама со темп што качуват до 39.5 дали да го носам повторно кај матичен или да одам во детско . Да напоменам 5 години имат детето
Давај му електролити, течности, лимони, портокали, сладолед. Чим му дале антибиотик ќе почни да му се намалува температурата бар кај нас така беше, кога имаше гнојна ангина вториот ден тек вечерта после испијано атб веќе немаше температура.
Јас би одела веќе на детско да го видат. Ама зависи каде, ако си во скопје и сакаш на клиника не , нема доктори таму воопшто не се мачи. Подобро види Идадија дежурен кој е или Јане колку да начекаш некој педијатар за второ мислење ако не можеш Систина пример. Козле ти е за респираторни повеќе.
Zdavo feminki, na bolnica sme skoro 8 dena so virus RSV, bronhit. deteto ima 3 godini, vo dobra sostojba e mislim si jade, igra, se dvizi no nema podobruvanje vo belive drobovi ima gusta, krupni sekreti sto ne se odlepuva. i pokraj terapijata sto ja primime, antibiotici i inhalacija so ventolin amaaa sto e problemot sto doktorkata deneska ni rece e deka ne pije tecnosti neznam dali vlijae toa stvarno amaa bas vise i mene i na detevo i e sdosadno amaa aj koga doaga do zdravjeto neli sve ke se istrpi ama vise ova da nema krajj sto moze da se pravi vo domasni uslovi ? med ili tecnosti ili nesto sto bi pomagalo za ovaa sostojva ve molam da mi pisete i da kazete…
Мами, синко 19 месеци, 14ти ден сме од варичела. Генерално ок помина, имаше еден ден само температура и беше доста исипан ама еве веќе се корички и паѓаат. Тоа што ме замисли од вчера е што еднаш накај 21 часот почна да плаче и да се држи за стомаче, па после некоја минутка се искака портокалово и кашесто без мирис и малку количински и се смири како ништо да не било. Еве сега ноќва во 3 часот се разбуди од спиење со плачење и исто се држеше за стомаче па пак се искака иста боја и конзистенција само малку повеќе од вчера. Не ми личи на класичен пролив, нема слуз воопшто. Да напоменам вчера јадеше тиква варена. Што мислите дали е нешто од храната или нешто како резултат на сипаниците?