Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.802
    Допаѓања:
    5.843
    Кики на наши пријатели во германија, синчето исто слично почнал со лошо одење, па се жалело на болка, поминале два месеци и све испитувања, тумур маркери што не , на крај направно бил магнет и се покажало Пертхесова болест, најчесто се јавува кај машки деца во возраст од 4-10години.Тоа е намален доток на крв во кукот и доаѓа до некроза на зглобот на фемурот. Ама затоа што се јавува кај мн мали деца и има неколку фази што мн често доаѓа до регенерација ама мора третман одмор, витамини, вежби.И да се следи како ќе се регенерира за да не настсне кратење на ногата. Прв симтом е неправилно одење, болки во колено. Значи биди упорна и испитајте уште нешто за да знаеш како да третираш и што да правиш. Дај боже да не е ништо, ама знаеш како е здравството и треба сам човек да си бара чаре.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.003
    Допаѓања:
    3.048
    На слушалка докторката наслушна шум.. На раѓање исто така ни кажаа, рекоа ќе се повлече, правевме ехо на срце океј беше (во Ремедика на испис). Еве сега после 13 месеци докторката пак го слушна, го нарече невин детски шум кој треба да се среди со годините, ама за 6,7 месеци ни рече да одиме пак на ехо. До кога би требало да се среди? Се исплашив малку, мислев средено е до сега..

3. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    386
    Шум на срце може да се среди само од себе но може и да не се среди. Кога не се средува најчесто е генетско, се наследува од родител. Не е ништо страшно, се живее со шум на срце без никакви потешкотии и не е дијагноза. Тоа е состојба во која делче од некои од преклопите кај петкоморите и коморите не се затвора целосно па затоа се слуша таканаречен шум (не сум доктор вака отприлика ми текнува дека ми го објаснуваа мене). Јас го имам цел живот и ќерка ми исто го наследи.
    Секако ќе го следите на прегледи и како што бе советуваат докторите, мене откако ми кажаа дека има и ќерка ми не сум ја однела пак да ја проверат, тогаш беше бебенце :)

На dromka, 1209 и Dodo1 им се допаѓа ова.
  4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.003
    Допаѓања:
    3.048
    Ние двајца немаме, сега кај неа се појави.. Верувам дека не е страшно ама страшно звучи,хахаха

5. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    386
    Да знам звучи страшно скроз. Мене ми го открија покасно, на спортска медицина, но после ми објаснија дека е сепак вродено. Бев спортист-аматерски, не ми влијаеше на спортот ниту пак на нешто друго.
    Не сум лекар јас, но така знам конкретно за мојот случај, а и познавам многу други пријатели со шум на срце.
    Добро што ме потсети и јас да ја однесам ќерка ми на преглед пак :))

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.388
    Допаѓања:
    47.591
    И кај нас ист случај беше, кардиолог рече дека е невин и ќе се среди со тек на време, мали се уште да се среди, обично може да е присутен и до пубертет.
    Моето е скоро прегледано и уште има, особено кога е болен се слуша.
    Брат ми не ги надрасна и не му смета, спортист е, неѓа проблем.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    693
    Допаѓања:
    1.356
    Мајки син ми прележува сипаници и забележав едно топче како потечена лимфна жлезда на вратот. Има некој искуства со тоа? Прв пат вака му се појавува, за колку време ќе помине? Утре ќе ја прашам докторката но сепак да прашам..

8. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    6.599
    Ох, цел врат им беше со потечени, на едниот еве уште му стојат и после скоро 3 месеци

На 1209 и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  9. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    693
    Допаѓања:
    1.356
    Ајдеее.. језивко.. фала ти.

10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.089
    Допаѓања:
    22.232
    На син ми секогаш му отечува кога е болен. Кога имаше сипаници не памтам дали му отече, без други симптоми беше, само брунчиња имаше.

На LizzyGrant му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    12.096
    Не е прележал сипаници, ама кога ќе му ја видам жлездичката испакната секогаш мислам следи разболување. Една или две има. И јас имам.

12. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.156
    Of lele so ovie deca mira da se nema hahahaha
    Ne odi denovive taka normalno odi samo sto ima ramni stapala inace nr ja stiska poveke ubavo gazi
    Nekogas ke mu tekne ama pa i celo vreme bos e nekogas i troski gazi da recam
    Ke vidam uste nedelava neka odmara ako epten pocne pak ke ispitam i toa
    Ne kuca voglavno i ne place navecer veke molam boga da ne e nisto ama ke imam na um da ispitam sve toa
    Fala vi mnogu. Mnogu raboti ucham od vas ovde nekoi duri sto ne bi ni pomislila deka e vozmozno. Ama sepak gledam da mislam pozitivno da ne mi e sekoj pogled da baram nesto da ne e vo red so nego.

На 1209, Ladyme и Cherry333 им се допаѓа ова.
  13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    8.477
    Инаку, јас поголема (10-11 години бев) имав таква епизода на куцање, значи ме болеше немаше ништо од типот барање на внимание да речеш кај помали што може да мислат доктори, како да ми се скрати едната нога, ја влечев позади мене. Ме носеа по лекари ама не открија што е. Ден денес не знам што беше, ама со мирување за околу 2 недели се повлече и не се повтори..

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    168
    Здраво дали е нормално толку течна столица кај 1 месечно бебе или ова е диареја?

Прикачени фајлови:

15. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.156
    Na doenje li e?
    Ako e na doenje dokolku cicalo samo od "prvoto" mleko ne docicalo do kraj do "fat" moze da e.potecno

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    168
    Да на доење е..Многу време цицаше и само од едната града од другата не сака да фати

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.388
    Допаѓања:
    47.591
    Јас имам едно останато на врат, после сипаници исто, никогаш не се повлече 20+ г откако прележав.

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.388
    Допаѓања:
    47.591
    Ако е еднаш, ништо. Ако продолжи веројатно дијареа.

19. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    653
    Стар коментар но hopefully ќе ми пишеш дека ти се среди уртикаријата? Мене сега ми се јави после пораѓај, лоратадин пиеше со паузи или нон стоп? Ако ти е полесно и лп може да не спамирам тука :l:

20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.713
    Допаѓања:
    24.741
    Да се среди кога намали лактација.
    Цело време пиев иначе..Додуше покасно почнав, некаде на 3-4 месеци кога беше бебе, па до скоро годинка.
    Секој ден после последен подој навечер

На Kejt362 му/ѝ се допаѓа ова.