Од пред недела дена се појави на десно ноџе на задниот дел (позади коленце) сега еве и на другото на исто место .. ставив павловичева ништо, денес ставив судокрем (вајда не направив грешка) не ја чеша боли и сл. Дали некој има искуство вака .. да напоменам на друго место немаме ништо само овде ..
кај нас делува веледа, понекогаш кога не мине мешам со микробакт... Секако личи на габичка, стоело спурено со нешто прљавко.
Дали некој знае како прегледуваат на детска клиника ако сме со приоритетен упат, кое време би требало да отидам
Што вирус има сега, пак ли е грип? Еве не 4 ден со температура, ужасна кашлица… дете омалаксано. И очите и се црвени ептен
Брисеви чекаме, крвна слика мирна, ко вирусно да е. ЦРП исто не е високо, 10. На трети ден ги правевме, ваљда ќе покажело нешто… И синоќа качуваше пак, вака со грип ни беше, никогаш претходно немала толку температура. Ама па пред два месеци го пројдовме, пак ли си викам
Postoelo nekoe kremce se stavalo pod noseto za da stiti koe e toa znaete? Pocnavme vo gradinka ama odma so tecenje nose
https://www.zegin.com.mk/mk/frezyderm-mast-za-nos-15-ml Јас ова го знам ама дали стварно има ефект или не, не можам да ти кажам.
Не најдов соодветна тема.. бебе 16 мес пие мелатонин капки поради грчеви и направено еег. вечерва спие мн немирно, се штрека во сон, се буди па заспива. Исто срцето гледам забрзано дека чука ноќе, дали е нормално? Сега под стрес дека сум, па се ми е чудно.
Син ми 19 месеци, вечераше убаво (не секогаш убаво вечера), па после точно час време му понудив млеко (од вчера сме во фаза на одвикнување). Од млекото остави 75 мл. (испи само 125), обично го пие цело. Се разбуди по точно 30 мин., со плачење (не е нетипично, знае да се разбуди 30-60 мин по заспивање, ама брзо презаспива). Почна да плаче силно, ама меѓу плачењето имаше звук нетипичен, како давење, како подригнување, имав чувство како да ќе поврати, не поврати, ама многу се зацрвене во лицето, му понудив вода, не сакаше. Од очај да се смири му пуштив ТВ, сами сме дома, се смири веднаш и почна да му се враќа бојата. Што може да е ова, дали е од прејадување?
Веќе ми се плаче, 3 месеци како заглавивме со настинки, вируси и што ти уште Не. Двете деца ми имаа воспаление бронхопневмонија, помалото 18 месечно претходниот понеделник заврши со Панцеф. Од утредента пак почнаа секрети од нос, чистам со физиолошки и носко и вадам доста. Ајде прво беше се чисти бла бла, ама не е ете пак настината. Прееска стана од спиење и ништо не и беше, за 2 мин почна да го чеша едното око и да се жали неможешеда го отвори. После 15 мин се смири, видов нешто во окото ама трепна набрзина и не сум сигурно може само дрлка да беше од спиење... Еве сега скоро саат го држи окото значи неможе да го отвори убаво, од триењето и што го пипа стана црвено. Во аптека зедовме физиолошки за прочистување и некои какпки тобрадекс му дале на маж ми. Незнам колку е паметно на своја рака да ставам од нив? Или некој совет што да направам да прекараме ноќ? Веќе глава и памет немам...
Не најдов соодветна темa, ќе прашам овде. Како се дава бронхо ваксом? Негде прочитав дека како терапија се дава па да се прави пауза. Има некој искуство?
10 дена се дава наутро на гладно, 20 дена се прави пауза. 3 месеци така. Со малку вода се раствора прашокот за да го испие цело. Нема вкус некој посебен или јак.
Има некој период кога е подобро да се даде? Пример кога почнуваат вирусите или слично, или нема врска?
Исто како што ти одговориле. На есен, септември/октомври. Ама по препорака на доктор веројатно и на пролет да се даде, не е грешка.